Talous

Kaikki Renesasin työntekijät siirtyvät Broadcomille

Talous 4.9.2013 17:39 | Päivitetty 4.9.2013 17:55
Janne-Pekka Manninen

Kaikki Renesas Mobilen työntekijät Suomessa ja muualla Euroopassa siirtyvät amerikkalaisen Broadcomin palvelukseen. Työntekijät siirtyvät Broadcomille niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Yhtiön rakenne ratkaistaan myöhemmin. Kauppa pyritään saamaan päätökseen loppuvuoden aikana.

"Todella hyvä uutinen", sanoo Renesas Mobile Europen Oulun ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Jari Lähetkangas.

Lähetkankaan mukaan Oulussa usko jatkoon on ollut voimakas, vaikka kesäkuussa emoyhtiö kertoi alasajosta.

"Vaikka iso osa porukkaa on irtisanottu ja ollut irtisanomisajalla, tsemppi on säilynyt. Uskon, että se on auttanut myös kaupanteossa."

Lähetkankaan mukaan toivoa on ollut pakko olla keskellä Oulun seudun nykyistä taloustilannetta.

"Käytännössä ainoa vaihtoehto on ollut toivoa. Jos oma tekeminen yhtään auttaa myyntiä, niin hommia on tehty."

Renesasin työntekijät voivatkin nyt huokaista helpotuksesta, ainakin hetkeksi. Yrityskauppoihin usein liittyy uudelleenjärjestelyjä ja päällekkäisyyksien karsimisia, eli tulevaisuudessa voi olla vielä edessä irtisanomisia. Mutta milloin, sitä ei kukaan tiedä.

Jatkoaikaa on kuitenkin saatu.

"Selvähän se on, että koskaan ei tiedä, miten tulevaisuudessa käy. Lähtökohtana meillä silti on, että hommat jatkuvat", Lähetkangas sanoo.

Puolijohdevalmistaja Broadcom kertoi keskiviikkona ostavansa Renesas Mobile Europen. Aiemmin kesällä japanilainen Renesas Electronics kertoi lakkauttavansa kaikki toimintonsa Euroopassa ja irtisanovansa kaikki työntekijät myös Suomesta.

Oulussa yhtiöllä on 570 työntekijää.

Kauppasumma on 164 miljoonaa dollaria eli noin 125 miljonaa euroa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Kaikki kyllä siirtyvät Broadcomille, mutta kaikki eivät tule työllistymään. Vasta siirtymän jälkeen selviää kenellä jatkuu työsuhde yli nyt ilmoitetun irtisanomisajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsella vain (ja INSINÖÖRILLÄ) voi silmät niin loistaa..
Lauletaan Kutri-Helenan äänellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyviä uutisia Ouluun! Nyt vain nöyrästi prosessit vastaamaan amerikkalaista yrityskulttuuria ja hyvä tästä tulee. Toivoa sopii ettei Oulun julkinen hallinto tuuditaudu tähän hyvään liiaksi. Rakenteelliset uudistukset on tehtävä ja ylimääräinen läski julkishallinosta on SIIVOTTAVA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hinta tuntuu nimelliseltä, 125 me. Eipä löytynyt oulun seudulta yhtään miljonääriä, bisnesenkeliä tai visionääriä, joka olisi tarrannut kiinni todelliseen mahdollisuuteen! Jopa lehdistössä todistettiin, että firmalla on valmiina todellinen huipputuote viimeisimpään tietoliikennetekniikkaan, eikä kukaan tee mitään.
Aikaakin reagointiin annettiin reilusti, yli puoli vuiotta.
Kyllä minun mielestä nämä oulun turhakkeet voidaan nyt viimeistään unohtaa, kun ei ole osaamista niin ei ole osaamista. näkemyksestä puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu - ja hyvä myös että kommenteissa on kerrankin lähes pelkästään hyväntuulista ja positiivista luettavaa :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En työskentele Renellä, mutta IT-alalla Oulussa kuitenkin. Tämä on niin järjettömän hyvä uutinen koko toimialan ja Oulun kaupungin kannalta, että melkein ei voi edes uskoa todeksi. Onnea Renesassilaisille jotka saavat nyt pitää työpaikkansa, nyt on syytä juhlaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava uutinen Oulun seudulle sillä niitä verotuloja paree edelleen tulla jostain koska julkistapuolta/kuntataloutta ei kukaan näytä uskaltavan eikä pystyvän saneeraamaan sellaisessa tahdissa kuin olisi tarve. Ei muutakuin kuntaliitoksia kehiin ja ketjutettuja irtisanomisuojaa kaikille aina viisi vuotta kerrallaan.

Niin ja äkkiä talokaupoille ennen kuin osta yksi maksa kaksi toteutuu. Nokia, M$ ja Broadcomm tämä kylähän on sittenkin Euroopan piilaakso vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt tulee verotuloja. Mihin se Pennanen ja muut herrat käyttää ne tukirahat jotka saatiin ? Olisi muuten hyvä saada veronmaksajien tietää mihin ne puolet noista rahoista on käytetty. Entä se loppuosa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa ne tukirahat käytettäisiin siihen, ettei Oulu velkaantuisi 80 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa tuet velkaantumista yhtään hillitsevät, aiemmin niillä on ainakin luotu vain uutta byrokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

@AAA Mistä lähtien renesas mobile europe on ollut kannattamaton? Oletko koskaan ollut missään tekemisissä tekniikan alalla toimivan yrityksen kanssa? Tutkimus- ja tuotekehitystyö on kallista ja positiivinen kassavirta on uudella yrityksellä melko hankalaa jos asiakkaita ei vielä ole.
@Dippa-akka Sinulla ei selkeästi ole mitään käsitystä tästä(kään) yrityksestä mutta kommentoidaan nyt sen verran, että jos Broadcom olisi saanut hyvän LTE-modeemin kasaan niin tuskin heillä olisi ollut tarvetta ostaa rinnakaista teknologiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs tuossa kannattamattomuusfaktassa niin koskee? Tosiasiahan on, että Rene on ollut kannattamaton ja itse tuon syynkin kerrot. Rene oli juuri murroksen suulla siihen, että kassavirta kääntyy, mutta emoyhtiö ei omien vaikeuksiensa takia pystynyt jatkamaan. Broadcom saa tästä hyvän busineksen ja Qualcomm saa tästä varteenotettavan haastajan, koska muut kilpailijat tulevat vielä enemmän perässä.
Broadcom itse kertoo sijoittajamateriaalissaan, että heidän oma LTE-teknologiansa on merkittävästi jäljessä Renesasin teknologiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan, että tuo kauppa poikii lisää hyviä uutisia. 570 työntekijää on paljon. Saa moni isä ja äiti jatkaa työssä, lapset saavat mahdollisuuden harrastaa jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu! Osaajia tarvitaan ja tämä oli näyttö siitä että sisua löytyy. Näyttää siltä että omistaminen valuu Amerikkaan, eikä se kyllä huono asia ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:lainen Broadcom tuli maanmiehen MS:n peesissä? Hieno homma! Toivottavasti pysyvät Oulussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

9:07
Henkilöauto suistui Pohjantieltä Oulussa puolenyön aikaan
8:33
Parhaat paikat menivät heti kättelyssä – ruuhkat Muhoksen Suviseuroihin olivat niin pitkät, että portit päätettiin avata aiemmin
8:14
Loppuunmyyty Qstock rikkoo jälleen kävijäennätyksensä – festivaalille odotetaan yhteensä 40 000 kävijää
8:00
Maistuisiko mehujää kesän trendidrinkistä tai kermainen jäätelö, joka maistuu limepiirakalta? Itse tehdyissä jäätelöissä sinä päätät maut Tilaajille
7:38
Migri: Vastaanottokeskuspaikkojen määrää vähennetään noin 800 paikalla – muutama vastaanottokeskus lakkautetaan kokonaan
7:00
Katsoja tuntee olevansa salakatselija, kun lapsi paljastaa vanhemmilleen sukupuolisen suuntautumisensa – dokumentti hämmentää avoimuudellaan
7:00
Naisten rakkaustarinassa on kaikki pelissä – pääroolit menivät oikeisiin osoitteisiin Rooney Maralle ja Cate Blanchetille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Jos Venäjä ottaa Suomen

80 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Hyvä Pudis. Turistin toholakkeet ajelee ihmisten päälle, kun kattelee pitkin jokien varsia. Sillälailla. Lue lisää...
Oulun poika

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image