Talous

Juha Laakkonen sukelsi it-alalta mediataloon pari vuotta sitten – Kaleva Median toi­mi­tus­joh­ta­ja viihtyy erityisesti kas­vu­yri­tyk­sis­sä

Kalevan toimitusjohtajan Juha Laakkosen mielestä on mukavaa olla töissä ja tekemisissä ihmisten kanssa, kun tapahtuu paljon ja eteen tulee uusia haasteita. KUVA: KIMMO BRANDT KIMMO BRANDT
Talous 13.5.2019 8:57
Pasi Klemettilä

Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen haluaa nostaa riman tekemisissään riittävän korkealle.

50 vuotta

Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen sanoo olleensa onnekas siinä, että vastuulliset työtehtävät ovat olleet aina erilaisissa yrityksissä.

Laakkonen tuli Kalevan toimitusjohtajaksi it-alan yrityksen vetäjän paikalta pari vuotta sitten. Kalevaan tullessaan hän oli perehtynyt media-alaan lähinnä kuluttajana, mutta hän tarttui rivakasti lehtitalon peräsimeen. Kaleva on hänen aikanaan esimerkiksi tarttunut yrityskauppojen kautta moneen uuteen yritykseen.

Laakkosen mielestä on mukavinta olla töissä kasvuyrityksessä, ja mediakenttä tarjoaa nyt kasvun tavoittelussa sopivasti tekemistä.

– Tämä on erittäin mielenkiintoinen tehtävä. Minä uskon, että me pystymme oikeilla liikuilla löytämään kasvupolkuja ja kannattavia liiketoiminnan malleja.

Laakkonen toteaa, että Kaleva on työyhteisönä perinteikäs ja ylpeä menneisyydestä.

– Pitää olla ylpeä myös tulevaisuudesta. On hyvin mielenkiintoista, mistä tulevaisuuden ratkaisut löytyvät, kun yrityksessä on uutta liiketoimintaa ja hyvin perinteistä liiketoimintaa.

Laakkosen mielestä media-alalla näkyy valoa tunnelin päässä. Ala löytää koko ajan uusia keinoja pärjäämiseen. Muutoksia pitäisi Laakkosen mukaan kuitenkin tehdä nopeammin ja uhkia pitäisi katsoa mahdollisuuksina.

Laakkonen pitää töissään eteen tulevista haasteista.

– Yleensä haasteisiin liittyvät jonkin sorttiset muutokset ja ihmisten motivointi. Silloin kun tykkää tehdä töitä ihmisten kanssa ja kun tällaisessa ympäristössä tapahtuu paljon, on itselle mukavaa ja mielekästä olla töissä.

Hän uskoo, että tulevaisuudessa työelämä on yhä tärkeämmässä osassa ihmisille elämän tarkoituksen löytämisessä.

– Ei voi erottaa työminää ja vapaa-aikaminää, vaan ne lähenevät toisiaan. Silloin työtehtävän pitäisi tukea omaa hyvinvointia, ambitioita ja oman elämän tarkoitusta.

Laakkosella on vahva yleisurheilutausta. Hän kilpaili nuorena kymmenottelussa maajoukkuetasolla saakka.

Urheilutausta näkyy Laakkosessa nykyäänkin, hän tukee ja seuraa urheilua intohimoisesti. Hän myös harrastaa edelleen liikuntaa.

– Kilpailuhenkisyys tulee varmaan joka puolelta esiin. Penkkiurheilussa omien joukkueiden mukana elää, on se sitten Kärpät tai Liverpool. Ja jos harrastuksissa pelataan pisteistä, ei siinä halua hävitä. Myös työelämässä haluaa laittaa riman riittävän korkealle, että on haasteita.

Kymmenottelun nykyinen tila on hänen mielestään Suomessa huono.

– Se on lajina niin vaativa, että eivät siihen lähde kuin ne, jotka ovat oikeasti kovia urheilijoita. Meillä on liian pienet massat Suomessa sitä harrastamaan. Harrastajia pitäisi saada lisää. Se on hieno yleislaji, josta saataisiin hyviä jalkapalloilijoita ja jääkiekkoilijoita. Suomessa pitäisi tehdä lajien yhteistyötä 15-vuotiaisiin asti enemmän. Nyt erikoistutaan liian aikaisin ja lopetetaan aika aikaisin.

Laakkosen perheellä on Pyhätunturilla mökki, jossa he viettävät talvikausina aika paljon aikaa ja harrastavat aktiivisesti ulkoliikuntaa. Myös koira pitää aktiivisena. Uutena lajina Laakkonen on löytänyt esimerkiksi tenniksen.

– Ihmiset tarvitsevat paikkoja, jossa pystyvät lataamaan akkujaan. Myös johtamisessa on menty siihen, että pitää pystyä antamaan positiivista energiaa organisaatiolle. Jotta pystyt sitä antamaan, sinulla pitää olla omat patterit ladattuna.

Juha Laakkonen

Syntynyt Oulussa 13.5.1969

Koulutus: Topeka West High School 1988, Oulaisten lukio 1989, Oulaisten kauppaoppilaitos 1991 (yo-laskentamerkonomi), Rovaniemen teknillinen oppilaitos 1995 (tietotekniikan insinööri).

Toimitusjohtaja: Lappset Group Oy 2008–2014, Nortal Oy 2014–2017 ja Kaleva Oy 2017–.

Luottamustoimet: Santapark Oy hallituksen puheenjohtaja 2008–2014 ja Kontiotuote Oy hallituksen jäsen 2010–2018. Nykyisin Lakkapää Oy:n, PRT-Forest Oy:n ja Lännen Media Oy:n hallituksen jäsen. Lisäksi useissa järjestöissä ja säätiöissä hallituksessa.

Kymmenottelussa paras saavutus SM-hopeaa 1987 ja paras laji pituushyppy, jossa ennätys 720 cm.

Harrastuksina tennis, laskettelu, ulkoliikunta ja kuntosali.

Perheessä vaimo ja kaksi täysi-ikäistä lasta.

Motto: ”It always seems difficult until its done.”

Syntymäpäiväänsä Juha Laakkonen viettää matkoilla perheen kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Höpöjä puhuva selittelijä. Tärkeintä elämässä on muka työ? Koko elämäntarkoitus peilautuu työstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sanaakaan KalevaMedian liikevaihdon kehityksestä. Luulisi kasvuyrityksen liikevaihdon kehitys olevan mainitsemisen arvoinen asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:00
"En halunnut tehdä pitkää kiekkoa, joten lähdin ylittämään keskialuetta kiekon kanssa" – Se kostautui ja pysyy kärppävalmentaja Toni Sihvosen mielessä ikuisesti Tilaajille
10:00
Tanssikansaa pursusi parketilla ja meno äityi hurjaksi Nuijamiesten lavan kulta-aikana – Nyt 60 vuotta täyttävälle tanssilavalle tullaan tanssimaan ei tappelemaan Tilaajille
9:53
Oululainen Zeffi tähtää suuruuteen online-kyselyiden miljardimarkkinoilla – "Kun seuraava vallanvaihdos tulee, aiomme olla markkinajohtaja"
9:00
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
9:00
Joka viides pientalo tehdään nyt hirrestä, oululaisprofessori: "Mielikuva hirrestä on muuttunut modernien talomallien myötä" Tilaajille
8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
29
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
11
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
7
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
7
Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin seurasta?
6
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
6
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
4
Tämä mies tietää, mitä Salkkareissa seuraavaksi tapahtuu – "Glamour on kaukana meidän hommasta", Ville Muhonen kertoo mökillään Siikajoella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image