Talous

Innosuomi-palkinto oululaiselle iLoqille

iLoq Oy:n toimitusjohtaja Mika Pukari (oik.) vastaanotto tasavallan presidentti Tarja Haloselta (vas.) Innosuomi 2008 -palkinnon Innosuomi-raadin puheenjohtajan, pääjohtaja Martti Enäjärven odotellessa vuoroaan.
Talous 16.12.2008 18:10
Pasi Klemettilä
Oululainen lukkoalan yritys iLoq Oy sai tiistaina yhden viidestä valtakunnallisesta Innosuomi-palkinnosta. Palkinnot jakoi presidentti Tarja Halonen.

iLoq Oy:n kehittämä sähkömekaaninen iLoq S10 -lukitusjärjestelmä tuo palkinnon perustelujen mukaan lukitustoimialalle uudenlaisen, asiakaslähtöisen ict-pohjaisen ratkaisun. Järjestelmä lisää merkittävästi turvallisuutta, helpottaa ylläpitoa sekä tarjoaa logistisia ja taloudellisia etuja.

Jos iloq-järjestelmän avain katoaa, koko lukitusjärjestelmää ei tarvitse laittaa uusiksi. Kadonnut avain vain ohjelmoidaan järjestelmässä "mustalle listalle" niin, että sillä ei enää voi avata ovia.

Järjestelmän ytimenä on sähkömekaaninen lukkosylinteri, joka vaihdetaan perinteisen mekaanisen lukkosylinterin tilalle, entiseen lukkorunkoon. iLoqin voi asentaa uusiin rakennuskohteisiin ja sillä voidaan helposti korvata myös vanhojen rakennusten lukot.

iLoqin kaikki avaimet ja lukkosylinterit ovat mekaanisesti samanlaisia. Ne näyttävät perinteisiltä mekaanisilta avaimilta ja sylintereiltä, mutta ovat ohjelmoitavia ja toimivat täysin sähköisellä tunnistuksella. Turvallisuus on korkealla tasolla, koska salattuja lukkoja ja avaimia ei voi kopioida kuten mekaanisissa ratkaisuissa.

Järjestelmä on omavoimainen, sillä avaimen työntöliike tuottaa avaimen ja lukon tarvitseman sähköenergian. Järjestelmä ei vaadi ulkoisia virtalähteitä, kaapelointeja tai paristoja. Näin ollen järjestelmä ei tuota paristojätettä ja on ympäristöystävällinen. Ympäristöystävällisyyttä tukee myös avainten ja lukkojen uudelleenkäytettävyys.

Helppokäyttöisen ohjelman ja ohjelmointilaiteen avulla hallitaan lukkojen ja avainten pääsyoikeuksia, poistetaan kadonneen avaimen pääsyoikeudet ja luetaan lukon avaustapahtumat.

Lukitusjärjestelmä on tarkoitettu uusiin ja vanhoihin teollisuus-, liike- ja toimistokiinteistöihin sekä asuntoyhtiöihin.

Patentoitu iLoq S10 -lukitusjärjestelmä tuotiin markkinoille syksyllä 2007. Moneen kertaan tunnustusta saanut iLoq Oy on kasvuyritys ja tähtää tuotteellaan kansainvälisille markkinoille.

Mika Pukari perusti iLoqin 2003. Tuotekehityshanke alkoi seuraavana vuonna.

iLoqin lukitusjärjestelmä kilpailee mekaanisen lukitsemisen ja elektronisten kulunvalvontajärjestelmien kanssa. Alkuinvestoinnin hinta sijoittuu näiden väliin, mutta elinkaarikustannukset ovat matalia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Tämän kaltaisia innovaatioita kaipaisi Suomi ja Oulu enemmänkin. onnea valinnan johdosta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Humpuukia! Kuka uskoo elektroniikkaan? Eihän se toimi autoissakaan eikä kotitietokoneissa. Yhtenään jotain vikaa ja korjaus maksaa hirveästi. Että osataan ja kehdataan kusettaa kansalaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image