Talous

HS: Pörs­siyh­tiöi­den johtajien palkat ja bonukset keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa

Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät vertailussa neljännen kerran miljoonan euron rajan ja olivat keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa.
Talous 17.4.2018 2:43 | Päivitetty 17.4.2018 7:09
STT

Isojen pörssiyritysten johtajien palkat ja bonukset nousivat viime vuonna 13-kertaista vauhtia suomalaisten keskiansioihin verrattuna, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingin pörssin suurten yhtiöiden toimitusjohtajien palkat, luontoisedut ja rahabonukset ovat nousseet katkeamatta nyt viiden vuoden ajan.

Samalla johtajien saamat palkat ja muut etuudet ovat suuremmat kuin koskaan Helsingin Sanomien selvityksissä vuosina 2005-2017.

Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät vertailussa neljännen kerran miljoonan euron rajan ja olivat keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa.

Jos mukaan otetaan lisäksi osakesidonnainen palkka ja lisäeläkemaksut, ison pörssiyhtiön toimitusjohtajan saama kokonaiskorvaus nousi ensimmäisen kerran yli kahden miljoonan euron, lehti kertoo.

Eniten palkkaa, bonuksia, osakepohjaisia palkkioita ja eläkemaksuja sai Nokian Suri

HS:n selvityksessä mukana olleen toimitusjohtajajoukon palkat ja rahabonukset kasvoivat 6,6 prosenttia vuodessa, kun kokoaikaisessa työsuhteessa olevan suomalaisen ansiot bonuksineen kasvoivat keskimäärin 0,5 prosenttia vuodessa.

Suuren pörssiyrityksen toimitusjohtaja ansaitsi viime vuonna peruspalkkaa ja rahabonuksia keskimäärin 1 098 833 euroa, joka on noin 68 203 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Rahapalkalla ja -bonuksilla mitattuna pörssiyhtiöiden palkkakuningas vaihtui viime vuonna. Toissa vuonna eniten eli 2,1 miljoonaa euroa ansainnut Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskull jäi viime vuonna kakkoseksi, kun kärkeen nousi UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen 2,2 miljoonan euron korvauksellaan.

Eniten palkkaa, bonuksia, osakepohjaisia palkkioita ja eläkemaksuja sai vuonna 2017 Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. Hän pysyi kokonaispalkitsemisen ykkösenä, vaikka hänen saamansa vuosikorvaus laski 9,5 miljoonasta eurosta 6,4 miljoonaan euroon.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Tässä taas oiva esimerkki kun KOK (ORPO) paukuttaa päätään että työ kannatta aina vaikka 40€/kk lisää tuloja mutta ei sillä pilvilinnoja rakenneta toista on miljoona palkat + super eläkkeet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei suurista tuloista kannata olla kateellinen, koska kuka tahansa voi pyrkiä pörssiyhtiön toimitusjohtajaksi. Valitettavasti niihin töihin ei kuitenkaan riitä meriitiksi kotisohvalta valittaminen, eikä työnhakua järjestetä noutopalveluna. Vastuuasemaan pääsemiseksi joutuu aivan oikeasti itse tekemään jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suhteilla niihin toimitusjohtajan pesteihin pääsee, ei millään taidoilla tai kykenevyydellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sitten kannattaa hankkia myös hyviä suhteita. Eivät ne suhteetkaan ilmaannu tyhjästä, vaan tekemällä ja osallistumalla moneen asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden ihmisen nostaminen muista työntekijöistä poiketen käsittämättömälle palkkatasolle on yrityksen muiden työntekijöiden arvon halveksimista.Tällainen toimitusjohtajien yliarvostaminen mahdollistuu yhtiöiden huonojen hallitusten avulla, hallitusten, jotka miehitetään yleisimmin muiden yhtiöiden toimitusjohtajilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla kun pyörittään toimitajaa myöten tässä kateuden laaksossa, voisimme hieman pohtia mitä tämä tarkoitaa meille tavalliselle ihmisille. Tomitusjohtaja maksaa tuosta miljoonasta 60% veroa joka tulee yhteiseen kassaamme. Kannustakaamme yrityksiä maksamaan työntekijöilleen mahdollisimman paljon palkaa jolloin myös verokertymä kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko kuitenkin järkevämpää maksaa palkkaa tasaisemmin koko työyhteisölle? Verokertymä ei siinä niin radikaalisti muutu, mutta ostovoima paranee huomattavasti, kun tulot jakaantuu firman sisällä tasaisemmin. Valtionyhtiöillä tulisi ehdottomasti olla tämä käytäntö. Esimerkiksi maksimi- ja minipalkan suhde voisi olla korkeintaan kymmenkertainen. Tavallinen duunari tienaa firmassa vuodessa 25 000€ jolloin toimitusjohtajan palkka voisi vuodessa olla maksimissaan 250 000 €. Kaikki voittaisi tässä skenaariossa. Eriarvoistuminen vähentyisi, työhyvinvointi lisääntyisi ja ostovoima suurenisi. Ongelmat ovat vain ratkaisua varten. Nykyisellä eriarvoistumisen tahdilla ei ole hyvinvoinnille tulevaisuutta.

"Hyvää riittää kaikille, kun se jaetaan tasaisesti"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa pikaseen laskin että jos yhden porssiyhtion TJ palkksta 50% jaetaan työntekijöille olis se noin 20€ naama/kk. Siiitä kun ottaa verot ja muut lisäkulut pois, niin eipä se duunarin tilipussissa hirveästi tunnu. Ei mua toki hirveesti kiinnosta puolustella miljoonapalkkoja, mutta ei ne kyllä mua haittaakkaan. Pääasia että firma pyörii ja ihmisille on töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tosiaan, kumpi on suurempi riistäjä, pörsiyhtiön pomo jonka hinta alaisilleen on 40€/kk per pää vai pienyrityksen pomo joka maksaa esimerkiksi 400€/kk per pää... Jos haluaa vastustaa tätä riistoa niin aina voi perustaa toiminimen missä johtoa ei tarvita. Pääsee 0e/kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niimpä, henkilökunta tekee tulosta ja johtaja vetää kunniaboonukset. Kumma että täällä aina joku vetää kateuskortin esiin kun johtajien älyttömista palkoista ja boonuksista sekä kultaisista kädenpuristuksista puhutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinköhän maksaa. Tottakai palkkioita järjestellään niin, että ne ovat mahdollisimman verovapaita. Palkasta toki maksetaan veroa. FAKTA on kuitenkin se, että toimitusjohtajien palkat NOUSEVAT kuin raketit ja muiden reaalipalkat LASKEVAT yhtä vauhdikkaasti. Siinä voi sitten jo ihan rehellisesti potea kateutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänetäkää vaan Suomessa kokoomusta ja keskustaa, ja sdp:tä niin riisto vain jatkuu.
Omapa on asianne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienet muurahaiset tekevät jokapäivä ilmaisia ylitöitä, jotta johto saa isot bonuksensa. Muurahainen on tunnollinen, lukee sähköpostiaan ennen töihin menoa ja vielä nukkumaan mennessä tarkistaa onko "viestejä". Raportteja kirjoitellaan viikonloppuna, omalla ajalla. Näinhän tunnollinen alamainen ja työhönsä sitoutunut muurahainen tekee, jotta päästään tavoitteisiin, ja johtaja saa miljoonabonukset ja 68000 euron palkan korotuksen. Muurahainen tyytyy muruihin ja 0,5 % presentin korotukseen.
Johtajat eivät tee työtään yhtä pyyteettömästi, vaan vaativat siitä kunnon korvauksen. Eihän sitä lomalleen ota läppäriä mukaan ihan pikkukorvauksesta. Paitsi muurahainen ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ainakaan duunarina tee yhtään töitä virka-ajan jälkeen jos en saa ylityökorvauksia tai tunteja pankkiin. En lue kotona työposteja vapaa-ajalla. Palkka maksetaan ja bonaritkin napsahti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, juuri näin pitää tehdäkin. Ilmaistöitä ei kannata suostua tekemään eikä olemaan saatavilla 24/7.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin tervetuloa SOTE ja valinnanvapaus. Saa pikkupomotkin osuutensa bonuksista ja tuloksista. Eli kansan eurot jakoon kermalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä "rosvousta" ,työntekijöiden tekemästä tuloksesta revittyä ANSIOTONTA etuutta suurinosa ,jopa "lapasille johtajille"...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä saa pörssiyritysjohtajisto taas irtisanoa monta perusduunaria jotta saavat omat palkkansa kasaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä on Sipilä-Suomi: ahneille rikkaille ei mikään riitä, joten heille annetaan avokäsin entistä enemmän. Köyhiltä viedään leipäkin suusta. Ennättääköhän Sipilä vielä laillistaa orjuuden ennen pääministerikautensa päättymistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

25
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
13
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
12
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"
11
Vammaisten pysäköintilupia käytetään jatkuvasti väärin – lupa voi olla vainajalta tai se on väärennetty alkuperäisestä
7
Hollannin Leeuwarden vakuutti Oulu2026-hankkeen puuhahenkilöt – oppia haetaan parhaillaan Ouluun
6
Humala kasvaa Pyhäsalmen kaivoksessa 660 metrin syvyydessä – maan alla vuodenajalla tai vuorokaudenajalla ei ole väliä
6
Kärpät viikonlopuksi Itä-Suomeen – Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka liittyi taas joukkueen mukaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Verohallituksen sivuilla lukee: "Kotitalousvähennyksen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia te... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image