Talous

Hoivatilojen ra­ken­ta­mi­ses­ta on tullut bisnestä

Oulun seudulla Suomen Hoivatilat Oy luovutti viimeksi Kempeleen Linnakankaalla kuvan päiväkodin Coronaria Päivähoito Oy:lle. Joulukuussa alkavat työt Oulun Ritaharjussa päiväkodin rakentamiseksi Vekara Päiväkodit Oy:lle. KUVA: Tapio Maikkola
Talous 20.11.2012 7:43
Pasi Klemettilä

Päiväkotien ja vanhusten hoivakotien rakentamisesta ja palvelujen tarjoamisesta on tulossa yhä järjestäytyneempi ja ketjuuntunut bisnes, kun kuntien palveluita kilpailutetaan rankasti ja niitä siirretään yksityisten hoidettaviksi.

Oululainen Suomen Hoivatilat Oy pyrkii ottamaan markkinaosuutta päiväkotien ja vanhusten hoivakotien rakennuttajana.

Yhtiö hankkii tontin, rakennuttaa ja rahoittaa asiakkaiden tarpeisiin soveltuvat tilat ja vuokraa ne palveluntuottajalle pitkillä vuokrasopimuksilla. Yhtiö omistaa itse rakennuttamansa tilat tai myy ne sijoittajille.

Yritys tarjoaa toimitusjohtaja Jussi Karjulan mukaan laadukkaita ja kustannustehokkaita toimitilaratkaisuja sekä yksityisille palveluntarjoajille että kunnille ja kaupungeille.

Lue lisää 20.11.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näin käy, kun kunnilla ei ole varaa rakentaa, mutta on vara ostaa hoitopaikkojen yksityisestä pörssiyhtiöistä. Tämä tulee vielä kalliiksi kunnille ja valtiolle. Käy kuten vuokra asunto markkinoilla. Vuokra ko kiinteistöissä nouseejatkuvasti ja samoin käy asumistuelleja hoitomaksuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kaupungin laiskoja virkamiehiä voida irtisanoa tai ulkoistaa, koska Paras-laki (mikä ironinen nimi!) antaa heille viiden (5) vuoden täydellisen irtisanomissuojan kuntaliitoksen jälkeen!!!

Oulun tapauksessa totaalisuoja vuoden 2017 loppuun saakka.

Tuollaisten lakien laatijat tulisi ulkoistaa esim. Nauru-saarille!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä suunnittelun laiskuutta. Mitä varten meillä on virkamiehet ja suunnittelijat, jotka eivät pysty kehittämään kunnallisia palveluja. Onhan kenen tahansa helppo ulkoistaa kaikki toiminnot ja vastuut verovaroin ja nostaa korkeaa palkkaa edelleen veronmaksjien piikkiin. Virkamiehet tulisikin ensimmäisenä ulkoistaa suunnittelemaan sitä työtä, mitä he muutoinkin joutuisivat virkansa puolesta tekemään. Nyt se jää tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myykää minun puolestani kunnan liikelaitokset ja valtion yhtiöt, mutta kunnallisia sosiaali- ja terveyspalveluja EI SAA koskaan yksityistää. Se tuottaa ainoastaan näennäissäästöjä, mikä kostautuu budjetissa näkymättöminä valvonta-, hallinta-, riski- ja oikeuskuluina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa
9:28
Kolumni: Kärpillä on käsissään positiivinen ongelma – juniorijoukkueiden taso on äärimmäisen kova

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image