Talous

Hituran nikkelikaivos konkurssiin Nivalassa

Hituran kaivos on asetettu konkurssiin. KUVA: Jukka Leinonen
Talous 28.12.2015 22:09
Helge Murtovaara

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus asetti Nivalassa kaivostoimintaa harjoittaneen Belvedere Mining Oy:n konkurssiin maanantaina.

Kanadalaisen Belvedere Ltd:n omistamalla kaivosyhtiöllä on nikkelikaivos Hiturassa.

Konkurssipesän hoitaja Salla Suominen kertoo, että yksi konkurssiin vaikuttava tekijä on ollut nikkelin maailmanmarkkinahinnan lasku ja sitä kautta kaivamisen kannattamattomuus.

Konkurssipesä on päättänyt työsuhteet maanantaina, mutta nyt selvitetään sitä, että voidaanko tarjota tai onko tarvetta tarjota osalle työntekijöistä jatkossakin töitä.

– Konkurssipesä pyrkii löytämään kaivokselle jatkajan siten, että kaivos voitaisiin säilyttää sekä samalla säilyttää kaivoksen tarjoamat työpaikat, Suominen sanoo.

Lue lisää 29.12.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ei varmaan ollut helsingin herroilla osakkeita, kuin oli talvivaarassa. Nythän ne odottaa hinnannousua ja myyvät pois...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääköhän tännekin sijoittaa vielä muutama miljardi valtion avustuksia että sijoittajat saisivat omansa ja sitten vielä puhdistaa verorahoilla kaivoksen sotkut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtionyhtiö nämä sotkut on aikoinaan tehnytkin, pahin on kuulemani mukaan muualta tulleen jarosiitin loppusijoittaminen alueelle. Eli valtio korjaa omat jälkensä, mutta kustannukset on kärpäsenkakkaa verrattuna talkoovaaraan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän suomeen tule kuin konkurssikypsät kaivosyrittäjät. Johtunee siitä että ollaan liian lepsuja ympäristö ja muiden vaatimusten suhteen. Vaatimukset ajantasalle ei hyysätä kaivoksia, eiköhän tukirahojen vähentäminenkin karsi huonot kaivos yrittäjät pois Suomesta!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivos pitää yhdistää Talvivaaraan ja ottaa kannattavampi bioliuotusjalostus käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö näillä kaivoksilla ole minkäälaista hätärahastoa siltävaralta jo markkinahinnat tippuu....sitä pitäisi säästää lihavina vuosina jotta laihoina vuosina on hilloa leivän päällä..mutta ,kinkut syyään jouluna etukäteen naamariin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaivospolitiikkamme hedelmistä: otetaan tuotto ja jätetään roskat sekä poimijat - omistajat kiirehtivät seuraavaan kohteeseen.
Milloin opimme, että tämä on riistoa.
Riiston kohteena on isänmaamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on kaivostoiminnan ominaispiirre. Suomalaisetkin tuovat mielettömät määrät uraania jostakin 'muualta' kuin jalostavat Tulvivaaran uraania.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...Ja valtiovalta luulee että työpaikat lisääntyy kuin sienet sateella...harhakuvitelmaa!! Näkyy Nivalan kokoisessa tuppukylässä välillisesti jokapaikassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai pyritään löytämään jatkaja. Onkohan ostajia jonoksi - hehheh. Työntekijät ovat olleet lomautettuna jo vuosia ja kaivos on vettä täynnä. On ollut päivän selvää jo pitkään, ettei Hituraa avata enää koskaan. Jatkajalla olisi edessään miljoonien kuutioiden pumppaus sekä kaivoksen sähköistäminen uudestaan. Ja missä kunnossa lienee tunnelit veden jäljiltä? Entä ympäristövastuut? Kuka investoisi vanhaan ehtymässä olevaan kaivokseen tilanteessa jossa muutkaan suomen nikkelikaivokset eivät kannata. Mahdollisesti hinnan noustessa tullaan hyödyntämään tiedossa olevia rikkaampia esiintymiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko peritty vakuusmaksut jälkien siivoamiseen ja maisemointiin kuten on tehty Lemmenjoella koneellisten kullankaivajien osalta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen kysymys kuuluu kuka siivoa ja kustantaa jäljet ja luontoon aiheutetut pysyvät vauriot kuten saasteet jne? Taitaa mennä taas tyhmien veronmaksajien piikkiin. Pääasia lienee että joku on kotiouttanut voitot itselleen.
Tilanne on sekava työsuhteet on päätetty mutta kuitenkin selvitetään onko työvoimalle tarvetta häh?
Kolmaskysymys miksi kaivos piireissä parhoilla paikoilla tuntuu toistuvan nimi Suominen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo(t)ku(t) ostavat parilla eurolla konkurssipesältä koko roskan, harjoittavat toimintaa, jättävät maksut maksamatta, nostavat kytkintä, näinhän tapahtuu Talvivaaran jätekasallakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image