Talous

Helsingin pörssi reilun prosentin nousussa Wall Streetin vanavedessä

Kurssit niiasivat myös Euroopassa, kuva on Frankfurtin pörssistä. KUVA: ARNE DEDERT / EPA
Talous 7.2.2018 2:59 | Päivitetty 7.2.2018 12:06
STT

Helsingin pörssi on puolenpäivän aikaan 1,17 prosentin nousussa. OMXH-indeksi kääntyi tänään nousuun New Yorkin nousuvoittoisen pörssipäivän vanavedessä.

Eilen Helsingin pörssi sukelsi 2,2 prosenttia Wall Streetin maanantaisen syöksyn jälkeen. New Yorkin Dow Jones -indeksi putosi maanantaina peräti 4,6 prosenttia, mutta nousi tiistaina 2,3 prosenttia.

Euroopan tärkeimmät pörssit lähtivät tänään nousuun eilisen sukelluksen jälkeen. Lontoossa kaupankäynti alkoi 1,0 prosenttia plussan puolella, Frankfurtissa nousua oli 0,6 ja Pariisissa 0,4 prosenttia.

Eilen Euroopan pörssit putosivat rajusti New Yorkin pörssin syöksylaskun vanavedessä. Lontoossa laskua oli tiistaina 2,6 prosenttia ja Frankfurtissa ja Pariisissa vajaat 2,5 prosenttia.

Aasian keskiviikon pörssipäivä kääntyi lopulta mollivoittoiseksi vahvan alun jälkeen. Tokion pörssin Nikkei 225 -indeksi jäi vain niukasti plussan puolelle, Hongkongin pörssi puolestaan valahti miinukselle.

Nikkei 225 oli kaupankäynnin päättyessä 0,2 prosenttia plussalla, kun se päivän alussa oli ollut lähes kolmen prosentin nousussa. Hongkongissa laskua tuli 0,9 prosenttia tiistain yli viiden prosentin syöksyn perään.

Myös muun muassa Soulin, Shanghain ja Singaporen pörssit jäivät miinukselle.

Aasian pörssit syöksyivät tiistaina New Yorkin maanantain pudotuksen imussa mutta avautuivat keskiviikkona vahvassa nousussa.

Pelkoja inflaation kiihtymisestä

Ennen notkahdusta Yhdysvalloissa oli takana pitkä pörssin nousuputki. New Yorkin pörssikurimuksen taustalla ovat eri arvioiden mukaan nimenomaan pelot inflaation kiihtymisestä. Inflaation kiihtyminen saattaa johtaa siihen, että Yhdysvaltain keskuspankki Fed nostaa ohjauskorkojaan odotettua nopeammin, mikä olisi myrkkyä osakemarkkinoille.

Inflaation kiihtymisen taustalla on se, että lukuisat suuryritykset ovat kertoneet nostavansa palkkoja ja bonuksia sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump päätti joulukuussa supistaa yritysveroja massiivisesti.

Lisäksi Yhdysvaltain pitkien valtionlainojen korot ovat nousussa. Korkotason nousu on omiaan ohjaamaan rahaa osakemarkkinoilta korkomarkkinoille.

MAINOS

Kommentoi

Maailman johtavassa pörssissä (Dow Jones) Osakekurssit on aivan väärällä tasolla 24000 pisteessä kun niiden kuuluisi olla 14000 paikkeilla.
Nyt on kupla joka on puhkeamassa kuin purkautuva tulivuori.
Nämä on vasta ensimmäisiä savu merkkejä !
Jokainen voi katsoa netistä käyrän joka erkaantunut nousemaan pystysuoraan ja mennyt aivan väärälle tasolle kestävän kehityksen kannalta.
Jokainen voi tehdä 8 % viivoitin testin niin huomaa kuin väärällä tasola käpyrät on silloin kun käyrät on viivoittimen viivan alapuolella silloin on oston aika ja kun käyrät menee yli niin silloin on myynnin aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse ei ole siitä, että kuvittelisimme että tällä kertaa on toisin. Romahdus tulee jossain vaiheessa aivan varmasti, siitä voimme olla huoletta.

Vanhan salkun verovelan realisointi ja kevään ennätysosinkojen menetys vaan aiheuttaisivat välittömän henkilökohtaisen pörssiromahduksen kaksinumeroisella prosenttiluvulla. Luotan siihen, että romahdus tulee aikanaan, mutta en näe syytä kiirehtiä sitä omalta osaltani myyntinappia painamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

88
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
53
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
49
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
39
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
37
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
33
Metsokankaan koulun erityisryhmien taksikyydeistä tuli iso harmi: Lapset myöhässä, vanhemmat kyydittäjinä – ongelmat jatkuivat tiistaiaamunakin
33
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image