Talous

GM antoi kuoliniskun Saabille

GM antoi kuoliniskun Saabille KUVA: Peura Pekka
Talous 18.12.2009 16:56
STT

General Motors lopettaa ruotsalaisen Saabin valmistamisen.

Neuvottelut merkin myynnistä hollantilaiselle autonvalmistaja Spykerille ovat yhtiön mukaan epäonnistuneet.

Yhtiö alkaa ajaa alas Saabin toimintoja asteittain. GM korostaa, että autojen valmistus lopetetaan hyvässä järjestyksessä. Kyse ei ole GM:n mukaan konkurssista, vaan Saabin odotetaan pystyvän maksamaan velkansa.

General Motors lupaa myös, että Saabien takuut pysyvät voimassa ja huolto- sekä varaosapalvelut toimivat jatkossakin.

Saabin lopettaminen on kova isku ruotsalaiselle Trollhättanin kaupungille, johon Saabien valmistus keskittyy.

Saab on ollut GM:n omistuksessa jo lähes 20 vuotta ja tuottanut tappiota lähes koko ajan.

GM on kaupannut Saabia jo pitkään. Ennen Spykeriä esillä ollut ruotsalainen urheiluautovalmistaja Koenigsegg vetäytyi Saabin ostoaikeista viime kuun lopussa. GM ilmoitti tuolloin, että se lopettaa Saabin, mikäli ostajaa ei löydy vuoden loppuun mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Saa kyllä GM katsoa peiliin ja tarkasti jos merkki on muka tuottanut 20 vuotta tappiota ja silti pidetty pystyssä. Joko kyseessä on ihan normaali kirjanpitojuttu millä tuotot on kotiutettu halvemman verotuksen maissa tai sitten siellä on vain avokätisesti jaettu rahaa ruottalaisille. Mitä sitten tulee saabin elinvoimaisuuteen niin eipä tuo GM ole juuri panostanut saabiin. Omistanu kohta 20 vuotta mitä tuona aikana on sitten saatu aikaseksi? Ainoastaan kolme uutta automallia. Uusi 900, joka sitten vaihtui 9-3:si, 9-5 ja uusi 9-3. Tässä siis saldo vajaan 20 vuoden ajalta. Ei tarvinne ihmetellä miksei kauppa ole käynyt kovin hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Volvollekin saisi tulla samanlainen kuolinisku kuin Saabillekin, ovat yhtä romuja autoja ja vielä Ruotsista !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä se Pörssihomma teetättää, rikkaat on vetäny Suuret voitot liiveihinsä ja jättää firman kuolemaan ja kakat välittää miten sille käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no olihansaappi aina paree auto ku nykyajan ooppelit ja mersut japemarit.eka mersut nii kylmiä et akat ajo niitä turkit päällä ja nykyään ei muita autoja nää hinurin lavalla ku mersuja ja bemareita,ladanki näkee harvemmin hinurin kyydis.saappi oli hyvä auto

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putkus 20:11 Saabilla alkoi mennä heikosti jo ennen kun gm osti sen. Pienellä tehtaalla ei vara uudistaa vanhoja malleja/kehittää uusia vanhojen rinnalle siihen tahtiin mitä nyky maailma vaati. Og 900 ja 9000 olivat viimeisiä oikeita saabeja ja vielä suht menestyksekkäitä malleja aikanaan. Ikävä kyllä, kummatkin vain elivät lähes muuttumattomina malleina liki 15v, eikä autojen myynti täten enää käynyt entiseen malliin. Siis ennen gm:n mukaan tuloakaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietäväinen kaverini ennusti GM:n kohtalon jo 20 vuotta sitten. GM on kuralla, niin se sanoi. Ja tosi on. Ovat tehneet tusina-autoja. Saab ois elossa ilman GM.ää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa malli mistä tykkäsin oli peräpuikkonakin tunnettu "kajakki" mutta kun silläkään ei vesille viittiny niin mitä sitä turhaan hankkimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostetaan Saab 96:sen valmistustekniikka Suomeen ja valmistetaan suomalaisille ja muihin autoilun kehitysmaihin edullisia kansanautoja, ilman ABS-, SIPS-, ajonestolaite-, turvatyyny-, luistonesto-, jne. härpäkkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ooppeleitahan nuo Saabit on jo olleet 90-luvulta saakka, vanhasta Saabista oli jäljellä merkin lisäksi enää lattialla oleva virtalukko ja vaihdelukko rattilukon sijaan... Ja jos ei kauppa käy, niin mitäpä sitä tappiolla myymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Saabille mitään kuoliniskua tarvinnut antaa. Kuoli ihan luonnollisen kuoleman. 20 v pidettiiin merkkiä "letkuissa", eikä noussut jalkeille. Siinä ajassa tyhminkin saabisti oli jo älynnyt, ettei mitään ole enää tehtävissä kalliin elätin puolesta. Nyt heillä on edessä uusi elämä nykyaikaisen autoilun parissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma! Joutavatki loppua rumat autot. Saksasta tulee oikeat AUTOT (Audi&BMW&Mercedes)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MKiksi sitten saabia ei ostettu, jos se kerran oli hyvä auto. Raskas, kolsu ja epämiellyttävä vanhanaikaista tekniikkaa täynnä. Lopettaisivat vielä audin valmistuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image