Talous

George Clooney puhuu tarinan luomisesta talouselämän foorumissa – Megaluokan julkkikset saadaan paikalle hyvällä maineella ja huolenpidolla

Kansainvälinen elokuvatähti George Clooney saapuu Suomeen. Hän esiintyy torstaina Nordic Business Forumissa Helsingissä. KUVA: ANGELO CARCONI
Talous 9.10.2019 7:00
Minna Akimo

Nordic Business Forum on kasvanut kansainväliseksi tapahtumaksi, joka vetää talouden ja teknologia huippuasiantuntijoita Suomeen.

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja tuottaja George Clooney esiintyy torstaina Suomessa. Hän on yksi keskiviikkona alkavan Nordic Business Forumin pääpuhujista.

Talouselämän päättäjille suunnatussa tapahtumassa Clooney puhuu siitä, miten tarinat luovat yritysten kasvua ja miten tarina jonkin tuotteen ympärille muodostetaan.

Hän itse on ollut mukana perustamassa muun muassa yhtiötä, joka on kehitellyt tequilaa, joka ei aiheuttaisi seuraavan päivän krapulaa. Muutama vuosi sitten Clooney myi osuutensa yrityksestä.

Mediatietojen mukaan hän käytti osan tuotoistaan koulujen rakentamiseen Libanoniin, josta hänen vaimonsa on kotoisin.

– Hän on taitava kertomaan, miten tarina jonkin tuotteen ympärillä muodostetaan ja miten tarinaa muokataan, Nordic Business Forumin toimitusjohtaja Aslak de Silva sanoo.

De Silvan mukaan Clooneyn piti tulla puhujaksi jo kaksi vuotta sitten, mutta hänen esiintymisestä peruuntui perhetapahtuman vuoksi. Clooneyn vaimo synnytti kaksoset.

– Jo silloin hän lupaili tulla myöhemmin puhujaksi tapahtumaamme, muttemme pitäneet tätä itsestään selvänä. Olimme jatkaneet neuvotteluja ja kesällä olimme neuvottelemassa asiasta Los Angelesissa, de Silva kertoo.

Nordic Business Forumissa keskiviikkona iltapäivällä puhuu Steve Wozniak, joka on toinen Applen perustajista.

Wozniak tutustui Steve Jobsiin vuonna 1969. Yhdessä he rakensivat tietokoneen, jonka nimeksi annettiin sittemmin ikoniseksi muodostunut Apple.

Wozniakin ura Applessa päättyi 1980-luvun loppupuolella. Sen jälkeen hän on omistautunut vapaaehtoistyölle ja hallitustyöskentelyyn. Suomessa hän puhuu luovuudesta, teknologiasta ja innovaatioista.

Kovat nimet arvostavat hyvää huolenpitoa

Aiemmin Nordic Business Forumin pääpuhujia ovat olleet muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama (2018) ja näyttelijä, kuvernööri Arnold Schwarzenegger (2016).

Vuosittain pidettävä talousalan megatapahtuma on saanut vuosien varrella useita nimekkäitä vieraita. Viime vuonna Nordic Business Forumin tunnetuin puhuja oli Yhdysvaltain ex-presidentti Barack Obama.

Koko tapahtumahistorian ensimmäisiä kansainvälisiä huippupuhujia oli yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore. Silloin elettiin vielä aikaa, jolloin tapahtumapaikka oli Jyväskylässä.

– Jouduimme keräämään puhujapalkkion vuoksi rahaa etukäteen, mutta kukaan ei edes oikein edes uskonut, että olisimme saaneet hänet Jyväskylään, de Silva sanoo.

Tapahtuman järjestäjät saivat kuitenkin kerättyä rahoituksen etukäteen ja Gore noudettiin Jyväskylän kaupunginjohtajan autolla Tikkakosken lentokentältä. Jyväskylän Paviljongissa pidetty tilaisuus keräsi noin kaksi tuhatta kuulijaa.

– Olemme aina halunneet pitää hyvää huolta puhujistamme. Järjestämme heille lähes kaiken, mitä he haluavat. Se, että huolehdimme heistä niin hyvin, on myös yksi syy siihen, että onnistumme saamaan hyviä puhujia tapahtumaamme. On tärkeää, että muut puhujat kertovat meistä hyvää, de Silva sanoo.

Yhdellä lipulla kuukauden työmäärä

Nordic Business Forum on tätä nykyä kaksipäiväinen tapahtuma, joka myydään vuosittain loppuun. Niin on käynyt myös tänä vuonna.

Yli kolmannes kävijöistä on toimitusjohtajia, yrittäjiä ja hieman yli puolet kävijöistä on miehiä. Vieraiden ikähaarukka on kahdenkymmenen ja kuudenkymmenen ikävuoden välillä.

Tapahtuman suosiota ei hälvennä edes liput, joista saa maksaa yli tuhannesta eurosta ylöspäin. De Silvan mukaan kansainvälisesti katsottuna lippujen hinnat ovat jopa alhaiset.

– Maailmalla vastaavanlaisen tapahtuman liput maksavat jopa viisinkertaisesti enemmän. Meillä lipun hintaan kuuluvat ruokailut ja juomat.

– Hintataso on kohtuullinen myös silloin, jos sitä vertaa yksittäisen koulutuspäivän järjestämiseen, joka sekin maksaa tuhannen euroa. Nyt kahdessa päivässä kuulee kaksitoista puhujaa, joiden annista saa sparrausta ja innostusta, tapaa verkostoitumismielessä kymmeniä ihmisiä, joita ei muuten näkisi, niin yksistään tämä vastaa monelle jo useamman kuukauden työpanosta, de Silva vertailee.

Nordic Business Forum pidetään Helsingin Messukeskuksessa 9.-10. lokakuuta.

Ainakin nämä puhuvat

Kahden päivän aikana Nordic Business Forumissa puhuu useita nimekkäitä tutkijoita ja businessmaailman vaikuttajia.

George Clooneyn lisäksi lavalle nousevat muun muassa nämä:

Steve Wozinac

: toinen Applen perustajista. Apple-uransa jälkeen Wozinac on keskittynyt vapaaehtoistyöhön, erityisesti lasten auttamiseen. Lisäksi hän on toiminut erilaisten tietotekniikka-alan yritysten hallituksissa.

Randi Zuckerberg

: Zuckerberg Media -yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, Mark Zuckerbergin sisar.

Brené Brown

: sosiaalityön professori Houstonin yliopistosta. Tutkinut ihmisen haavoittuvuutta, rohkeutta ja häpeää. Kirjoittanut näistä aiheista useita tietokirjoja, joita on myös käännetty suomeksi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

14:28
Pudasjärven lentokentän vuokraamisesta tehty päätös peruttiin – Suviseurat järjestetään alueella joka tapauksessa
13:40
Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo ratkaisuvoimaa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa Tilaajille
13:37
Toimittajamme Etiopiassa: Niinistö vieraili paikallisessa koulussa – "Vaikka Suomi on kaukana, olemme ystäviä"
13:24
Rovaniemelle suunnitellulla miljardin euron Joulupukin valtiolla on pitkä matka tarusta todeksi – hankeyhtiöltä loppuivat rahat jo heti alussa, mutta toivoa on taas Tilaajille
13:08
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa
12:39
Kaksi joukkoampumista nosti tunteet pintaan väkivaltaan tottuneessa Meksikossa
12:03
Yle: Turkkilainen rahasto osti valtaosan raahelaisesta puolustustarvikkeita valmistavasta Miiluxista alkuvuodesta
90
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
41
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
39
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
35
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
20
Uusi miljoonien eurojen kädenojennus Taidetestaajille – kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset halutaan jatkossakin mukaan testaamaan taidetta
16
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
15
Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt jätti kolme varausilmoitusta laajoista alueista Pohjois-Suomessa – yhteenlaskettu pinta-ala 3700 neliökilometriä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sinulle kovakourainen hoitaja siellä jossain

Parempaa palkkaa, niin hoitokin on parempaa. Arvostusta hoitojia kohtaan, niin se näkyy myös hoidossa. Lue lisää...
Maksakaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image