Talous

Flextronicsin halli Maaselän Koneelle

Talous 17.8.2006 9:23
Liisa Lehto-Peippo
Metsätalouskoneiden valmistukseen ja markkinointiin keskittynyt haapajärvinen Maaselän Kone on ostanut Flextronicsin teollisuustilat Haapajärvellä. Tilojen omistusoikeus siirtyi Maaselän Koneelle keskiviikkona. Flextronicsin toiminta loppuu 8 700 neliön tiloissa Haapajärvellä syyskuun loppuun mennessä.

Maaselän Kone Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Löfroos kertoo yrityksen laajentavan toimintaansa. Päätuotteenaan klapikoneita sekä pienkuormaajia ja rehunjakokoneita valmistavaan yritykseen tulee uusia tuotteita. Uusia työntekijöitä palkataan lähivuosina useita kymmeniä. Nyt tehdas työllistää 150 henkeä.

Yhtiön toiminta-ajatuksena on suunnitella, valmistaa ja markkinoida teknisesti eteviä, mutta käyttäjälle yksinkertaisia ja toimintavarmoja työkoneita helpottamaan maa- ja metsätalouden raskaita töitä.

Yrityksen myynnistä 85 prosenttia on vientiä ympäri maailmaa, noin 35 maahan.

Yritys on jo pidempään etsinyt sopivia tiloja laajentamistarpeisiinsa. Yrityksen oli mahdollista livahtaa myös ulkomaille, sillä se katseli mahdollisuuksia myös maan rajojen ulkopuolella.

Maaselän Kone on Löfroosin mukaan puhtaasti vientiyritys ja liiketoiminta on maailmanlaajuista. Painopistealueina ovat Pohjoismaat, Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Näiden lisäksi haetaan yhteyksiä itäisen Keski-Euroopan maihin.

"Muualle maailmaan olemme koko ajan silmät ja korvat auki. Suomessa olemme vain niin kauan kuin se on kilpailullisesti mahdollista. Nyt ratkaisimme asian niin, että tuotantoa kannattaa jatkaa ja kehittää Suomessa."

"Haapajärven halli sopi yritykselle parhaiten, koska sillä on Haapajärvellä entuudestaan jo kaksi teollisuushallia", Löfroos sanoo.

Kauppa tapahtui Löfroosin mukaan melko nopeasti sen jälkeen, kun oli käynyt selväksi, että Flextronics lopettaa toimintansa Haapajärvellä.

Uudet tilat tulevat hänen mukaansa tarpeeseen. "Meillä on hirvittävän ahdasta entisissä halleissa, emmekä mahtuisi uusien tuotteiden kanssa niihin."

Ostettu teollisuushalli vaatii muutostöitä ennen kuin Maaselän Kone voi ottaa ne käyttöönsä. Se tarvitsee muun muassa uuden maalaamon. Myös lämpökeskusta on laajennettava.

Löfroos toivoo, että tilat olisivat valmiit vuoden vaihteeseen mennessä.

Maaselän Koneella on ajanmukaiset, vuosina 1999 ja 2003 valmistuneet yhteensä 10 700 neliön toimitilat Haapajärven keskustan tuntumassa. Toiminta jatkuu myös niissä.

Haapajärven kaupunginjohtaja Maija-Liisa Veteläinen hyrisee tyytyväisyyttään.

"Halli meni yritykselle, joka pystyy vastaamaan haasteisiin. Yritys on konserni, jolla on tuotantoa muuallakin, mutta suunnittelun ja tuotannon keskittymä tulee olemaan Haapajärvellä. Sillä on kotimainen omistaja, jolla on kasvot", Veteläinen hehkuttaa.

Monikansallisen elektroniikan sopimusvalmistajan Flextronicsin toiminta jäi Haapajärvellä lyhyeksi. Tehdas aloitti toimintansa silloisen Ojala-Yhtymä Oy:n rakentamassa hallissa vuonna 2001. Haapajärven kaupunki antoi hallin rakentamiseen 4,2 miljoonan euron kehittämisrahan ja lainan.

Rahat Flextronics joutui oikeuden päätöksellä myöhemmin maksamaan takaisin kaupungille, koska sopimusvelvoite työpaikkojen määrästä ei täyttynyt.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
16:41
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus aloitti ilmastostrategian päivitystyön
180
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image