Talous

Fivan Tuominen kehuu Suomen Pankkiin valittua Nykästä: ”Aikaansaapa, ei haihattele”

Marja Nykänen.
Talous 14.10.2016 10:42 | Päivitetty 14.10.2016 10:44
Laura Myllymäki

Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen pitää Suomen Pankin johtokuntaan valitun Marja Nykäsen laaja-alaista finanssisektorin tuntemusta Nykäsen osaamisen ytimenä.

Eduskunnan pankkivaltuusto valitsi tänään Nykäsen ja Olli Rehnin (kesk.) uusiksi Suomen Pankin johtokunnan jäseniksi. Heidän toimikautensa alkaa 1. helmikuuta 2017.

– Marjalla on laaja-alainen ja pitkäaikainen kokemus operatiivisesta pankkitoiminnasta, sähköpostitse Frankfurtista tavoitettu Tuominen kommentoi Lännen Medialle.

Finanssivalvonnassa Marja Nykäsellä on osaamista sekä pankki- että vakuutussektorin valvonnasta ja ”erityisesti myös euroalueen pankkisektorista”, Tuominen kirjoittaa.

Tuomisen mukaan yhteistyö Nykäsen kanssa on ollut aina mutkatonta.

– Hän on ratkaisulähtöinen, aikaansaapa. Hänellä on " jalat maassa", hän ei haihattele ja on otteissaan reipas. [Hän on] ollut aivan erinomainen apulaisjohtaja, Tuominen kertoo.

Tuomisen mukaan Suomen Pankilla on suuri hyöty Nykäsen osaamisesta ja kokemuksesta myös asiantuntijaorganisaation johtajana.

– On myös hyvä, että [Nykänen] tuntee Fivan toimintaa, Fivahan toimii Suomen Pankin yhteydessä, Tuominen sanoo.

Marja Nykäsen entiset työkaverit Nordeasta kuvaavat Nykästä reiluksi, aikaansaavaksi, oikeudentuntoiseksi ja oikeudenmukainen.

Lisäksi Nykästä kuvataan reippaaksi ja ”rempseäksikin” ihmiseksi, jolla on hyvä huumorintaju, mutta joka on myös tarkka ja vaativa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

18:05
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla
18:00
"Pahimmillaan en pystynyt lähtemään kämpiltä mihinkään" – opinnot useasti kesken jättänyt oululainen Jere Karppinen palasi koulun penkille työpajan ja yksilöllisen ohjauksen kautta Tilaajille
18:00
Analyysi: Mitä Isis-lapsille pitäisi tehdä? Tämän takia poliittista päätöstä pantataan
17:19
Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hallitusohjelman pohjalta –  "Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"
17:05
Kärpät-HIFK 2.erä: Kärpät tukalassa paikassa - Sallinen lisäsi vieraiden johtoa
16:56
Pärmäkoski kärsi rajussa alkuvauhdissa –  "Kisa oli ihan jees, vaikka pertsa oli tänään takkuisen oloista"
16:35
Puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero tuskin johtaa Antti Rinteen seuraajan valintaa – "Ei ole tällä tiedolla tulossa, vaan on sairauslomalla"
73
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
48
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
32
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
31
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
19
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
14
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
12
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image