Talous

Fiskars Group aloittaa 476 toimihenkilöä koskevat yt-neuvottelut Suomessa – Ir­ti­sa­no­mis­ten odotetaan koskevan korkeintaan 60 työntekijää

Fiskars valmistaa monipuolisesti tuotteita alkaen työkaluista ruokapöydän astioihin. Tässä käsikäyttöinen Fiskarsin pöytäterotin. KUVA: Jukka Vuokola
Talous 13.1.2020 14:16 | Päivitetty 13.1.2020 17:04
Hannamari Ahonen

Myymälä-, tehdas- ja jakelukeskushenkilöstö ei ole ensi viikon maanantaina alkavien yt-neuvotteluiden piirissä.

oin 60 Fiskars Groupin toimihenkilön työpaikka Helsingissä ja Raaseporissa on vaarassa. Fiskars Group ilmoitti maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut Suomessa viikon päästä maanantaina. Yt-neuvotteluiden piirissä on 476 toimihenkilöä.

Myymälä-, tehdas- ja jakelukeskushenkilöstö eivät ole Suomessa yt-neuvottelujen piirissä. Fiskars Group ilmoitti 4. joulukuuta suunnittelevansa organisaatiorakenteensa uudistamista sekä tehokkuuden parantamista.

Yhtiö käynnisti konserninlaajuisen uudelleenjärjestelyohjelman, jonka tarkoituksena on vähentää kuluja. Säästöjä on tarkoitus saada aikaan useilta eri osa-alueilta. Henkilöstövähennysten lisäksi säästöjä tavoitellaan päällekkäisyyksiä poistamalla ja prosesseja ja työtapoja yksinkertaistamalla.

Maailmanlaajuisesti loppuvat työt 220 toimihenkilöltä

Uuden organisaatiorakenteen suunnittelu on edennyt. Fiskars Group tiedotti, että muutosten odotetaan johtavan maailmanlaajuisesti noin 220 toimihenkilön vähentämiseen. Yhteistoimintaneuvottelujen aikana on tarkoitus avata myös uusia tehtäviä.

Muissa maissa, joihin muutoksilla on henkilöstövaikutuksia, neuvotteluprosessit aloitetaan paikallisten käytäntöjen ja lainsäädännön mukaisesti. Aikataulut vaihtelevat maittain.

– Liiketoimintaympäristömme muuttuu edelleen. Rakennamme yrityksen tulevaisuutta ja keskitymme entistä selkeämmin kuluttajiin strategisten prioriteettiemme mukaisesti. Jatkamme uudistumista kohti yhtenäistä yhtiötä, jolla on yhteiset tavoitteet, strategia ja arvot, ja vahvistamme kilpailukykyämme, Fiskars Groupin toimitusjohtaja Jaana Tuominen sanoi tiedotteessa.

– Vaikka nämä toimet varmistavat mahdollisuutemme investoida tulevaisuuteemme, ovat päätökset henkilöstövaikutuksen takia vaikeita. Tuemme henkilöstöämme läpi prosessin ja tulemme viestimään avoimesti ja osallistaen, Tuominen lupasi.

Säästöohjelma päättyy vuoden 2021 loppuun mennessä

Ohjelmalla Fiskars Group tavoittelee 20 miljoonan euron vuosittaisia nettokustannussäästöjä, edellyttäen että se toteutuu kokonaisuudessaan. Tavoiteltujen kustannussäästöjen odotetaan toteutuvan asteittain, ja valtaosan odotetaan näkyvän konsernin tuloksessa ohjelman aikana. Ohjelman odotetaan päättyvän vuoden 2021 loppuun mennessä.

Ohjelman kokonaiskustannusten odotetaan olevan arviolta 30 miljoonaa euroa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Fiskars Group aikoo samalla jatkaa kasvupanostuksia, joiden odotetaan luovan kestävää arvoa pitkällä tähtäimellä. Kasvupanostuksiin lukeutuvat muun muassa verkkokauppa ja uudet liiketoimintamahdollisuudet.

Viime vuoden kolmannen neljänneksen lopussa Fiskars Group työllisti noin 7 300 henkilöä 30 maassa. Suomessa työntekijöitä on 1 100. Fiskarsin tuotteita on saatavilla yli sadassa maassa ja yhtiö on maantieteellisesti läsnä Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa.

Fiskars sai alkunsa vuonna 1649 ja se on Suomen vanhin yritys. Nykyisin Fiskars Groupin brändeihin kuuluvat Fiskarsin lisäksi Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford ja Wedgwood.

Iittalan pääkonttori on Helsingissä. Suomessa toimipisteitä on Helsingin lisäksi Hämeenlinnan Iittalassa, Raaseporin Fiskarsissa ja Billnäsissä ja Leppävirran Sorsakoskella.

MAINOS

Kommentoi

Toimintoja ja päällekkäisyyksiä yksinkertaistetaan.
Haravan toiseen päähän sakset.
Kattilan varteen vaikka lapio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typerää koko YT- neuvottelut. Ne, kenelle lopputili tai lomautus tulee, se heille kerrottakoon. Se on jo johtoportaassa tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiskars on Eu ja euroaikana siirtynyt pois Suomesta lähes kokonaan. Tuotteista hyvin pieni osa tehdään enää Suomessa. Tavaroiden valmistuksen ja työpaikkojen vienti pois Suomesta vetää hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image