Talous

Finnairin Vauramo uskoo tulevaisuuden tuovan rajoituksia lyhyimpiin lentoihin päästösyistä

Talous 16.2.2018 18:04
STT

Lyhyimmät lennot voivat joutua nykyistä ahtaammalle tulevaisuudessa. Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramon uskoo, että lyhyimpiä lentoja rajoitetaan tulevaisuudessa tavalla tai toisella päästösyistä. Tällaiset rajoitukset koskisivat koko EU:ta.

–  Tai niille tulee jotakin lisämaksuja ja sitä kautta tehdään huomattavan kalliiksi lentää, Vauramo sanoi Finnairin tulosjulkistuksessa perjantaina.

Tämän takia ratayhteydet Helsinki-Vantaalle olisi Vauramon mukaan hyvä saada kuntoon.

–  Itse näkisin kyllä, että muutamia näitä ihan lähimmistä kaupungeista, isoistakin kaupungeista, tultaisiin suoraan junalla tähän lentokentälle, sen sijaan että sieltä lennettäisiin tänne, Vauramo sanoi.

Vauramo ei alkanut listaamaan mahdollisia kaupunkeja. Hän otti esimerkiksi Tampereen, josta suoralla yhteydellä voisi junalla päästä tunnissa Helsinki-Vantaalle. Vauramo on aiemminkin lyönyt rumpua kolmannen raiteen puolesta Tampereelta Helsinkiin, joka menisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta.

–  Kun tiedän, että esimerkiksi Helsingistä Tampereelle tarvitaan kolmas raide aika lailla pikatahtiin, olisi oiva tilaisuus kääntää se kolmas raide kulkemaan Helsinki-Vantaan kautta, Vauramo sanoi nyt.

Vauramo lupaa lisää kasvua tänä vuonna

Finnairin perjantainen tulosjulkistus oli yhtiölle maireata esiteltävää. Vauramo luonnehti viime vuotta todella vahvaksi yhtiölle.

–  Ihan voi sanoa kaikilla keskeisillä mittareilla, Vauramo sanoi.

Hänen mukaansa viime vuosi päättyi keskellä Finnairin historian nopeinta kasvua. Finnairin vertailukelpoinen liiketulos nousi viime vuonna 170 miljoonaan euroon ja liikevaihto kohosi 2,6 miljardiin euroon.

Finnairin kasvu on jatkumassa, ja yhtiö suunnittelee kasvattavansa kapasiteettiaan yli 15 prosentilla tänä vuonna.

Yhtiö ottaa kasvuloikkaa keskellä kansainvälisen lentoliikenteen voimakasta kasvua. Finnair odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian välisillä reiteillä sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä, kun nykyiset ja uudet toimijat lisäävät kapasiteettia.

–  Me näemme ensimmäisiä kiinalaisia yhtiöitä, jotka alkavat lentää Helsinkiin muun muassa, Vauramo sanoi.

Perjantaina tuli tulosjulkistuksen lisäksi Finnairin yhtiökokouskutsu. Kiinnostavana yksityiskohtana siinä oli yhtiön hallituksen ehdotus, että yhtiöjärjestystä muutetaan muun muassa toimialan laajentamiseksi ja hallitukseen valittavissa olevan jäsenmäärän kasvattamiseksi. Vauramo perusteli esityksiä muun muassa tarpeella varautua digitalisaation tuomiin muutoksiin liiketoiminnassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onpas omituinen lausunto Finnairin "köyhämöltä", olisiko uusi "pesti kiikarissa" ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pehmeää puhetta. Lyhyitä lentoja on todella vähän. Eikä niitä kukaan ole hinnoittelemassa ulos. Sen sijaan lentämistä ylipäätään pitäisi hillitä ja rajusti. Tällä hetkellä kaupallisen ilmailun polttoaineet ovat täysin verovapaita ja kansainvälisen lentämisen hinnassa arvonlisävero on nolla. Lentoyhtiöt 'suunnittelevat' yhtiöverotuksensa tehokkaasti. Siellä se lisähinnoittelun paikka on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Pirkanmaan maakunnassa sekä Enontekiön kunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image