Talous

Finnairin Vauramo uskoo tulevaisuuden tuovan rajoituksia lyhyimpiin lentoihin päästösyistä

Talous 16.2.2018 18:04
STT

Lyhyimmät lennot voivat joutua nykyistä ahtaammalle tulevaisuudessa. Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramon uskoo, että lyhyimpiä lentoja rajoitetaan tulevaisuudessa tavalla tai toisella päästösyistä. Tällaiset rajoitukset koskisivat koko EU:ta.

–  Tai niille tulee jotakin lisämaksuja ja sitä kautta tehdään huomattavan kalliiksi lentää, Vauramo sanoi Finnairin tulosjulkistuksessa perjantaina.

Tämän takia ratayhteydet Helsinki-Vantaalle olisi Vauramon mukaan hyvä saada kuntoon.

–  Itse näkisin kyllä, että muutamia näitä ihan lähimmistä kaupungeista, isoistakin kaupungeista, tultaisiin suoraan junalla tähän lentokentälle, sen sijaan että sieltä lennettäisiin tänne, Vauramo sanoi.

Vauramo ei alkanut listaamaan mahdollisia kaupunkeja. Hän otti esimerkiksi Tampereen, josta suoralla yhteydellä voisi junalla päästä tunnissa Helsinki-Vantaalle. Vauramo on aiemminkin lyönyt rumpua kolmannen raiteen puolesta Tampereelta Helsinkiin, joka menisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta.

–  Kun tiedän, että esimerkiksi Helsingistä Tampereelle tarvitaan kolmas raide aika lailla pikatahtiin, olisi oiva tilaisuus kääntää se kolmas raide kulkemaan Helsinki-Vantaan kautta, Vauramo sanoi nyt.

Vauramo lupaa lisää kasvua tänä vuonna

Finnairin perjantainen tulosjulkistus oli yhtiölle maireata esiteltävää. Vauramo luonnehti viime vuotta todella vahvaksi yhtiölle.

–  Ihan voi sanoa kaikilla keskeisillä mittareilla, Vauramo sanoi.

Hänen mukaansa viime vuosi päättyi keskellä Finnairin historian nopeinta kasvua. Finnairin vertailukelpoinen liiketulos nousi viime vuonna 170 miljoonaan euroon ja liikevaihto kohosi 2,6 miljardiin euroon.

Finnairin kasvu on jatkumassa, ja yhtiö suunnittelee kasvattavansa kapasiteettiaan yli 15 prosentilla tänä vuonna.

Yhtiö ottaa kasvuloikkaa keskellä kansainvälisen lentoliikenteen voimakasta kasvua. Finnair odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian välisillä reiteillä sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä, kun nykyiset ja uudet toimijat lisäävät kapasiteettia.

–  Me näemme ensimmäisiä kiinalaisia yhtiöitä, jotka alkavat lentää Helsinkiin muun muassa, Vauramo sanoi.

Perjantaina tuli tulosjulkistuksen lisäksi Finnairin yhtiökokouskutsu. Kiinnostavana yksityiskohtana siinä oli yhtiön hallituksen ehdotus, että yhtiöjärjestystä muutetaan muun muassa toimialan laajentamiseksi ja hallitukseen valittavissa olevan jäsenmäärän kasvattamiseksi. Vauramo perusteli esityksiä muun muassa tarpeella varautua digitalisaation tuomiin muutoksiin liiketoiminnassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onpas omituinen lausunto Finnairin "köyhämöltä", olisiko uusi "pesti kiikarissa" ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pehmeää puhetta. Lyhyitä lentoja on todella vähän. Eikä niitä kukaan ole hinnoittelemassa ulos. Sen sijaan lentämistä ylipäätään pitäisi hillitä ja rajusti. Tällä hetkellä kaupallisen ilmailun polttoaineet ovat täysin verovapaita ja kansainvälisen lentämisen hinnassa arvonlisävero on nolla. Lentoyhtiöt 'suunnittelevat' yhtiöverotuksensa tehokkaasti. Siellä se lisähinnoittelun paikka on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
76
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image