Talous

Finnairin tulos nousi roimasti 170 miljoonaan – "keskellä yhtiön historian nopeinta kasvua"

Finnairin vertailukelpoinen liiketulos nousi viime vuonna 170 miljoonaan euroon toissa vuoden 55 miljoonasta eurosta.
Talous 16.2.2018 9:09 | Päivitetty 16.2.2018 9:40
STT, Kaleva

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo luonnehtii viime vuotta erinomaiseksi yhtiölle. Vertailukelpoinen liiketulos ja liikevaihto kasvoivat roimasti.

– Vuosi 2017 päättyi keskellä Finnairin historian nopeinta kasvua. Aiomme jatkaa uusiutumistamme ja kasvua myös vuonna 2018, Vauramo lupaa.

Finnairin vertailukelpoinen liiketulos nousi viime vuonna 170 miljoonaan euroon toissa vuoden 55 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi 11 prosenttia 2,6 miljardiin euroon.

– Olen tyytyväinen vuoden aikana tehtyihin uudistuksiin. Ne ovat myötävaikuttaneet sekä kasvuun että asiakastyytyväisyytemme paranemiseen. Samalla olen tyytyväinen kuukausikohtaisiin ennätyksellisiin matkustajamääriin ja matkustajatäyttöasteisiin Vauramo sanoo.

Kausiluonteisesti hiljaisella viimeisellä vuosineljänneksellä vertailukelpoinen liiketulos nousi nollan pinnasta 23 miljoonaan euroon. Liikevaihto kohosi 13 prosenttia.

– Kysyntä säilyi loka-joulukuussa reittiverkostossamme vahvana, ja meillä oli ennätykselliset lähes kolme miljoonaa matkustajaa tällä jaksolla, Vauramo kertoo.

Kapasiteettia tulossa lisää

Finnair odottaa kansainvälisen lentoliikenteen kasvavan voimakkaasti tänä vuonna. Yhtiö arvioi kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian välisillä reiteillä sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä, kun nykyiset ja uudet toimijat lisäävät kapasiteettia.

Yhtiö suunnittelee kasvattavansa kapasiteettiaan yli 15 prosentilla vuonna 2018, suurimman osan kasvusta osuessa vuoden ensimmäiselle puoliskolle.

Matkustajamäärän odotetaan kasvavan jokseenkin saman verran kuin kapasiteetin, kun taas liikevaihdon odotetaan kasvavan hieman kapasiteetin kasvua hitaammin.

Finnairin hallitus esittää 0,30 euron osinkoa osaketta kohti. Osinko on maltillinen, sillä viime vuoden osakekohtainen tulos nousi 1,23 euroon.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valtion pitäisi myydä Finnair nyt kun siitä saa vielä suhteellisen hyvän hinnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi palkita työntekijöitäkin välillä. Miksi Isoa pomoa pitää kannustaa rahan voimalla parempiin suorituksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun Finnairilla menee hy -
vin niin muistakaa myös tulok
sen tekijöitä eli lentoemäntiä,
stuertteja, perämiehiä, kapteene
ja, lähtöporttivirkailijoita jne.
Se hyvä kuuluu kaikille. Il -
man huippuammattilaisia ei
osakkeenomistajille tule voit -
toa.
Palkkoja nostettava em: lle am-
mattiryhmille eikä vaan osak -
kaille. Ei ole kovin vaikea asia
ymmärtää eller hur ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

työn tekijä saa sen rahan mitä on työ sopimuksessa sovittu.vielä pitäs virman tuloksesta maksaa ja ainut riski on työmaalle tulo sitä osinkoa pääsee nauttiin sijottamalla rahaa siihen työ paikkaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnair ei ole maksanut viimeisen 10 vuoden kuin 2 vuotena osinkoja. Näinäkin vuosina henkilöstö on saanut palkan korotuksia ja ylipäätään palkkaa, joten mitään lisää heille ei kuulu eikä tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nyt mistään ymmärtämättömät kiirehtivät sanomaan, ettei toimitusjohtajalla ole tuloksenteon kannalta mitään merkitystä ja sen vuoksi ei niille kannata paljon mitään maksaakaan. Totuus on valitettavasti toinen, joku muu Vauramon tilalla olisi ehtinyt jo ajaa firman konkurssiin tahi ainakin fuusiokypsäksi. Hyvälle toimarille maksettu kovakin palkka saattaa poikia osakkeenomistajille - ja tässä tapauksessa valtiolle eli veronmaksajille -
todella kovankin tuoton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menee jo liiankin hyvin, jos jyrää kilpailijat alta.
Samaan aikaan kilpailija Norwegian tekee niin raskasta tappiota, että kohta loppuu rahat.

Toivottavasti tilalle Oulun reitille tulee joku toinen, mielellään sellainen, jolla pääseekin jonnekin eikä vain Helsinkiin.
Ei Finnairissa mitään pahaa ole, mutta yhden yhtiön varaan ei haluttaisi jäädä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tätä kultamunaa oli vihreäh ministeri myymässä ns" huonoina aikoina jolloin siitä ei olisi saanut mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kuurojen viikolla juhlitaan verkkobileissä
14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image