Talous

Finnairin ostama henkilökunta Hongkongin ja Singaporen palkoille

Talous 2.9.2014 10:13 | Päivitetty 2.9.2014 17:10
STT

Finnairin Hongkongin- ja Singaporen-reittien matkustamopalvelujen ulkoistus on vasta alkua. Parhaillaan yhtiö neuvottelee usean osapuolen kanssa matkustamohenkilökunnan ulkoistamisesta 18 reitillä. Ulkoistuksilla Finnair uskoo saavuttavansa yhteensä 18 miljoonan euron säästöt, mutta kahden reitin säästövaikutusta yhtiö ei kerro.

- Toivottavasti löydämme kumppaneita, jotka voisivat pitää työpaikkoja Suomessa, Finnairin mediavastaava Päivyt Tallqvist sanoo.

Finnair ostaa kahden reitin matkustamopalvelut norjalaiselta OSM Aviationilta, joka on yksi neuvottelukumppani muiden reittien ulkoistamisessa käytävissä keskusteluissa. Tallqvistin mukaan matkustamohenkilökunnan palkat määräytyvät asemamaiden Hongkongin ja Singaporen markkinapalkkojen mukaan. Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen SLSY:n puheenjohtaja Thelma Åkers on hieman eri mieltä.

- Meidän näkökulmastamme suomalaisessa lentokoneessa tehdään töitä suomalaisella työehtosopimuksella, Åkers sanoo.

Finnairin mukaan sen matkustamohenkilökunnan mediaaniansio on tällä hetkellä 4 200 euroa kuukaudessa.

- Suomalaisen työvoiman palkkaaminen on edullista, jos otetaan aloittavia työntekijöitä, Åkers sanoo.

Åkersin mukaan puheita mahdollisista matkustamohenkilökunnan ulkoistamisista on käytetty neuvotteluissa vuodesta 2011 alkaen. Hän ei kuitenkaan halua arvioida, kuinka paljon Finnair lopulta käyttää ulkoistuksia. Finnairin mukaan 20 reitin matkustamohenkilökunta pitää ulkoistaa kilpailukyvyn takia, mutta sitä pidemmälle yhtiö ei halua kehitystä arvioida.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oikea suunta. Nyt täytyy saada myäs suomalaiset työntekijät samalle palkkatasolle eli 1600-2000/kk, niin alkaa Finnairikin pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeksi tuli ikävää kuuluisuutta kun Nokia kärysi orjapalkalla työtätekevistä kiinalaisista. Olikos se euro vaiko kaksi tunnille. No eipä tartte Nokialaista enää tuon jälkeen ostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä menettelyllä työttömyys kasvaa kohisten kun valtio on mukana edistämässä sitä.Mutta pullistuuhan siinä johtajien kukkarot,kun saadaan tulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnairille on suomalaisuudesta tullut samanlainen käsite kuin Ikealle ruotsalaisuudesta. Maamme veteraanit puolustivat henkensä uhalla pientä Suomeamme, jotta seuraavat sukupolvet voisivat siitä maan rakentaa, yrityksineen ja perheineen.

Finnair on vuosien varrella ottanut paljon enemmän kuin antanut. Tärkein juttu tällä hetkellä on johtajien bonusten maksimoiminen millä hinnalla hyvänsä. Heitetään suomalaiset arvot heitetään romukoppaan, ja tanssitaan kiinalaisten pillin tahtiin. Ymmärrän että tappiota tuottavaa yritystä ei voida pitää pystyssä, mutta säästötoimet eivät edellytä sselkärangattomuutta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion kannattaisi yksityistää yhtiö. Katsotaan montako kuukautta se pysyy pystyssä. Rahat pois vielä kun saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image