Talous

Finnair ulkoistaa mat­kus­ta­mo­pal­ve­lu­ja nor­ja­lais­yh­tiöl­le, lomauttaa väkeä

Talous 1.9.2014 12:53 | Päivitetty 1.9.2014 19:10
STT

Finnair alkaa ostaa matkustamopalveluja alihankintana norjalaiselta miehistöpalveluyritykseltä OSM Aviationilta. Sopimus koskee ensi vaiheessa Finnairin Hongkongin ja Singaporen reittejä, mutta sitä on tarkoitus laajentaa myöhemmin.

Kahden reitin ulkoistus johtaa Suomessa yhteensä noin sadan henkilötyövuoden vähennykseen, joka toteutetaan ensi vaiheessa lomautuksilla, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Lisäksi noin 80 aasialaisen vuokratyöntekijän työt loppuvat siinä vaiheessa, kun reitit ulkoistetaan.

Finnair kertoi jo kesäkuussa, että se aikoo ulkoistaa noin 20 reitin matkustamopalvelut kahden seuraavan vuoden aikana. Ulkoistuksiin päädyttiin, kun henkilöstön kanssa ei päästy sopuun säästöistä.

Ulkoistukset on tarkoitus aloittaa ensi vuoden tammi-maaliskuussa. Yhtiön mukaan neuvotteluja yhteistyöstä jatketaan myös muiden kumppaniehdokkaiden kanssa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun palveluja ulkoistetaan, ovatko työntekijät Finnairin palkkalistoilla ja Finnairin koneessa työntekijöinä? Jos, niin eikö työntekijät kuulu silloin suomalaiseen palkkakusjärjestelmään? Työpaikkahan on silloin Suomessa suomalaisessa koneessa, vaikka lentelevät eri maiden väliä. Finnair on osoittautunut huonoksi työnantjaksi. Jos säästetään, niin kaikkien eduista säästetään. Johtajien bonukset pois. Eikös meillä kansalaisillakin ole sanamme sanottavana valtion yhtiöissä. Valtion omistajaohjaus on täysin ala-arvoista. Ei uskois, että ovat muka huolissaan Suomen työpaikoista. Onko päättäjillä todellisuus hämärtynyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän on kyse johtoportaan palkkiosta,mitä vähemmäksi väki sitä pulleampi pussi. Tämmöiseen toimintaan pitäisi jo valtiovallan puuttua, mutta kun siellä istuu kavereita niin ei voi. Ihmiset herätkää,vaalitkin on tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites johtajien palkkiot? ulkoistetaanko yrityksen talouteen? no ei varmasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se mallillaan jo kun Norjalaisilakin on jo halvemmat palkat Siis Öljyntuottaja maa Norjalla jossa kaikki on ylihintaitsa ihan sen takia vaan kun siellä on öljyä ja kalaa niin paljon että voidaan pitää yllä hintatasoa ettei mitään muuta tarvi/kannata tehdä.
Suomessakin siitä on otettu mallia vaikkei meillä ole muuta Öljyä kuin AAA luokitus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image