Talous

Finnair ulkoistaa mat­kus­ta­mo­pal­ve­lu­ja nor­ja­lais­yh­tiöl­le, lomauttaa väkeä

Talous 1.9.2014 12:53 | Päivitetty 1.9.2014 19:10
STT

Finnair alkaa ostaa matkustamopalveluja alihankintana norjalaiselta miehistöpalveluyritykseltä OSM Aviationilta. Sopimus koskee ensi vaiheessa Finnairin Hongkongin ja Singaporen reittejä, mutta sitä on tarkoitus laajentaa myöhemmin.

Kahden reitin ulkoistus johtaa Suomessa yhteensä noin sadan henkilötyövuoden vähennykseen, joka toteutetaan ensi vaiheessa lomautuksilla, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Lisäksi noin 80 aasialaisen vuokratyöntekijän työt loppuvat siinä vaiheessa, kun reitit ulkoistetaan.

Finnair kertoi jo kesäkuussa, että se aikoo ulkoistaa noin 20 reitin matkustamopalvelut kahden seuraavan vuoden aikana. Ulkoistuksiin päädyttiin, kun henkilöstön kanssa ei päästy sopuun säästöistä.

Ulkoistukset on tarkoitus aloittaa ensi vuoden tammi-maaliskuussa. Yhtiön mukaan neuvotteluja yhteistyöstä jatketaan myös muiden kumppaniehdokkaiden kanssa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun palveluja ulkoistetaan, ovatko työntekijät Finnairin palkkalistoilla ja Finnairin koneessa työntekijöinä? Jos, niin eikö työntekijät kuulu silloin suomalaiseen palkkakusjärjestelmään? Työpaikkahan on silloin Suomessa suomalaisessa koneessa, vaikka lentelevät eri maiden väliä. Finnair on osoittautunut huonoksi työnantjaksi. Jos säästetään, niin kaikkien eduista säästetään. Johtajien bonukset pois. Eikös meillä kansalaisillakin ole sanamme sanottavana valtion yhtiöissä. Valtion omistajaohjaus on täysin ala-arvoista. Ei uskois, että ovat muka huolissaan Suomen työpaikoista. Onko päättäjillä todellisuus hämärtynyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän on kyse johtoportaan palkkiosta,mitä vähemmäksi väki sitä pulleampi pussi. Tämmöiseen toimintaan pitäisi jo valtiovallan puuttua, mutta kun siellä istuu kavereita niin ei voi. Ihmiset herätkää,vaalitkin on tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites johtajien palkkiot? ulkoistetaanko yrityksen talouteen? no ei varmasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se mallillaan jo kun Norjalaisilakin on jo halvemmat palkat Siis Öljyntuottaja maa Norjalla jossa kaikki on ylihintaitsa ihan sen takia vaan kun siellä on öljyä ja kalaa niin paljon että voidaan pitää yllä hintatasoa ettei mitään muuta tarvi/kannata tehdä.
Suomessakin siitä on otettu mallia vaikkei meillä ole muuta Öljyä kuin AAA luokitus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image