Talous

Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Fennovoiman toimisto Pyhäjoella. KUVA: Tapio Maikkola
Talous 13.9.2012 13:45 | Päivitetty 13.9.2012 14:08
STT, Kaleva

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Uutena puheenjohtajana aloittaa tänään Pekka Ottavainen. Hän on Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja.

Asiasta kertoi ensin Kauppalehti. Sen mukaan Fennovoiman hallituksen aiempi puheenjohtaja Juha Rantanen sai väistyä, koska yhtiön osakkaat ovat olleet tyytymättömiä hänen tapaansa vetää ydinvoimalahanketta.

Kauppalehden tietojen mukaan Rantanen esimerkiksi reagoi liian hitaasti siihen, että osa Fennovoiman osakkaista vetäytyi yhtiöstä SOK:n johdolla. Lisäksi Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpään toiminta on aiheuttanut lehden mukaan tyytymättömyyttä osakkaissa, ja hänellekin etsitään korvaajaa.

S-ryhmä ja Atria ilmoittivat elokuun lopussa luopuvansa osakkuudestaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa. Lisäksi yhtiöstä oli irtautumassa muutama muukin kotimainen pienomistaja. Fennovoimasta kerrottiin tuolloin, etteivät muutokset vaikuta hankkeen etenemiseen.

Ydinvoimayhtiön omistajista kaksi kolmasosaa on kotimaisia teollisuuden ja kaupan yrityksiä sekä paikallisia energiayhtiöitä. Loput osakkeet omistaa kansainvälinen energiayhtiö E.ON.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

S market vetäytyi pois hankkeesta? Nyt voi siis taas mennä ostoksille S markettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa. Hienoa.

JR sai ajaa, vuodesta 2004 alkaen, Outokummun täydelliseen rapakuntoon eikä -kummun hallitus tehnyt mitään. Viimein sitten Ole Johansson havahtui, joskin liian myöhään, että Juhan täytyy lähteä (muutamalla miljoonalla, eläkkeelle). Toivottavasti Fennovoima on vielä niinkin elinvoimainen että kykenee kääntämään toimintansa kaikkien eduksi. Myönnä nyt jo Juha että ei onnistunut tämäkään. Sinulla on rahaa Outokummun eläkkeinä vaikka kuinka paljon. Nauti niistä ja anna muiden pyörittää bisnestä. MBA-koulutus ei vie tämän maan yrityksiä eteenpäin vaan rapauttaa ne. Olen vilpittömästi tyytyväinen Fennovoima yhtiön puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutuukohan uusi untuvikko puheenjohtaja liian isoihin saappaisiin näin vaikeaselkoisessa tilanteessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näköjään päivää ilman negatiivista Fennovoima uutista. Itse veikkasin että Outokumpu on seuraava joka Fennovoimasta lähtee, mutta näköjään se olikin hallituksen puheenjohtaja. Saa nähdä miten ovi käy sen jälkeen jos toiminnan perustana oleva Mankala veronkieromalli kaatuu. Toivottavasti joku toimittaja saisi kysyttyä Fennovoimasta myös sitä miten hyvin se Fennovoiman www-sivuilla oleva alustava hinta 4-6 miljardia euroa täsmää niihin tarjouksiin mitä Fennovoima sai keväällä Arevalta ja muilta laitostoimittajilta. Tainnut hinta kaksinkertaistua tuosta arviosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinta on ainakin 3-4 kertainen. Maailma on nousut ydinvoimaa vastaan ja ydinvoimaa ei saa tukiaisia EU:sta enään. Koko ydinvoima on niin vanhaa tekniikkaa että sitä harjoittavat ovat jo ehtoo puolella. Japanissa on menossa todella korkean tason tutkimusta/kehittelyä täysin uudesta systeemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

145
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
90
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
62
Poptähti Rihanna kritisoi Juha Sipilää Twitterissä – olisi halunnut nähdä Suomen rahoittamassa köyhien maiden koulutusta
61
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
55
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
50
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
43
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image