Talous

Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Fennovoiman toimisto Pyhäjoella. KUVA: Tapio Maikkola
Talous 13.9.2012 13:45 | Päivitetty 13.9.2012 14:08
STT, Kaleva

Ydinvoimayhtiö Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Uutena puheenjohtajana aloittaa tänään Pekka Ottavainen. Hän on Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja.

Asiasta kertoi ensin Kauppalehti. Sen mukaan Fennovoiman hallituksen aiempi puheenjohtaja Juha Rantanen sai väistyä, koska yhtiön osakkaat ovat olleet tyytymättömiä hänen tapaansa vetää ydinvoimalahanketta.

Kauppalehden tietojen mukaan Rantanen esimerkiksi reagoi liian hitaasti siihen, että osa Fennovoiman osakkaista vetäytyi yhtiöstä SOK:n johdolla. Lisäksi Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpään toiminta on aiheuttanut lehden mukaan tyytymättömyyttä osakkaissa, ja hänellekin etsitään korvaajaa.

S-ryhmä ja Atria ilmoittivat elokuun lopussa luopuvansa osakkuudestaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa. Lisäksi yhtiöstä oli irtautumassa muutama muukin kotimainen pienomistaja. Fennovoimasta kerrottiin tuolloin, etteivät muutokset vaikuta hankkeen etenemiseen.

Ydinvoimayhtiön omistajista kaksi kolmasosaa on kotimaisia teollisuuden ja kaupan yrityksiä sekä paikallisia energiayhtiöitä. Loput osakkeet omistaa kansainvälinen energiayhtiö E.ON.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

S market vetäytyi pois hankkeesta? Nyt voi siis taas mennä ostoksille S markettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa. Hienoa.

JR sai ajaa, vuodesta 2004 alkaen, Outokummun täydelliseen rapakuntoon eikä -kummun hallitus tehnyt mitään. Viimein sitten Ole Johansson havahtui, joskin liian myöhään, että Juhan täytyy lähteä (muutamalla miljoonalla, eläkkeelle). Toivottavasti Fennovoima on vielä niinkin elinvoimainen että kykenee kääntämään toimintansa kaikkien eduksi. Myönnä nyt jo Juha että ei onnistunut tämäkään. Sinulla on rahaa Outokummun eläkkeinä vaikka kuinka paljon. Nauti niistä ja anna muiden pyörittää bisnestä. MBA-koulutus ei vie tämän maan yrityksiä eteenpäin vaan rapauttaa ne. Olen vilpittömästi tyytyväinen Fennovoima yhtiön puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutuukohan uusi untuvikko puheenjohtaja liian isoihin saappaisiin näin vaikeaselkoisessa tilanteessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näköjään päivää ilman negatiivista Fennovoima uutista. Itse veikkasin että Outokumpu on seuraava joka Fennovoimasta lähtee, mutta näköjään se olikin hallituksen puheenjohtaja. Saa nähdä miten ovi käy sen jälkeen jos toiminnan perustana oleva Mankala veronkieromalli kaatuu. Toivottavasti joku toimittaja saisi kysyttyä Fennovoimasta myös sitä miten hyvin se Fennovoiman www-sivuilla oleva alustava hinta 4-6 miljardia euroa täsmää niihin tarjouksiin mitä Fennovoima sai keväällä Arevalta ja muilta laitostoimittajilta. Tainnut hinta kaksinkertaistua tuosta arviosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinta on ainakin 3-4 kertainen. Maailma on nousut ydinvoimaa vastaan ja ydinvoimaa ei saa tukiaisia EU:sta enään. Koko ydinvoima on niin vanhaa tekniikkaa että sitä harjoittavat ovat jo ehtoo puolella. Japanissa on menossa todella korkean tason tutkimusta/kehittelyä täysin uudesta systeemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
120
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
28
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
25
SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image