Talous

Fennovoima vaihtoi urakoitsijaa, sopimus Stora Enson kanssa purettu

KUVA: Leinonen Jukka
Talous 16.4.2015 14:46 | Päivitetty 16.4.2015 14:48
Timo Myllykoski

Fennovoima on vaihtanut Pyhäjoen Hanhikiven niemen varsinaisen ydinvoimalaitosalueen ja aitalinjan hakkuu-urakoitsijan. Stora Enso Metsän kanssa tehty sopimus puuston hakkuista noin 97 hehtaarin laajuisella alueella on purettu. Hakkuut toteuttaa nyt L&T Biowatti Oy.

Sopimuksen purkamisen syynä oli Fennovoiman mukaan näkemyserot hakkuuaikataulusta. Stora Enso halusi odottaa Fennovoimalle hakkuita varten myönnetyn maisematyöluvan lainvoimaisuutta ennen töiden aloittamista ja arvioi, että sillä ei ole mahdollisuutta suorittaa hakkuita Fennovoiman haluamassa aikataulussa huhtikuun loppuun mennessä.

Pro Hanhikivi ry oli tehnyt Fennovoimalle maaliskuussa myönnetystä maisematyöluvasta oikaisuvaatimuksen, jonka Pyhäjoen tekninen lautakunta hylkäsi maanantaina. Samalla lautakunta piti voimassa Fennovoimalle myönnetyn luvan aloittaa hakkuut jo ennen maisematyölupapäätöksen lainvoimaisuutta.

- Maisematyölupa ei ole vielä lainvoimainen, koska nyt on menossa valitusaika teknisen lautakunnan päätöksestä. Alueella nyt jo tehtävät hakkuut eivät ole kuitenkaan luvattomia tai laittomia, koska niille on myönnetty aloituslupa, Raahen kaupungin ympäristösihteeri Vesa Ojanperä sanoo.

Keskiviikkona hakkuut aloittanut L&T Biowatti Oy on luvannut töiden valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Löytyypä suomesta sentään yksi eettisesti toimiva yritys, hyvä stora enso!!! Teidän yrityksenne tulee voimaan hyvin jatkossakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei voi ku ihmetellä näitä suomalaisia aina pittää valittaa ensin valitettaa ku ei oo töitä sitte ku joku keksii rakentaa johonki jotaki ja tulee iso työmaa eli tuhansia miestyövuosia eli työttömillekki töitä ni sekkää ei passa suomessa ei ois ongelmia ilman tämmösiä vätyksiä joille ei mikkää passaa aina vaa valitettaa ja sitteku päästää sinne työmaalle töihin nii ei sieläkää olla tyytyväisiä ku valitettaa palakka huono liikaa töitä KATTOKAA SUOMALAISET PEILIIN NII NÄETTÄ SUOMEN LAMAN SYYN

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

0n se kumma että fennovoima saa ilman rakennuslupaa pilata meri ja maa alueita kun uusi hallitus on niin sitä rakennuslupaa ei tuu ja kylä on raivattu pilalle mutta onneksi hanke kaatuu eikä uskallettu edes järjestää äänestystä kuntalaisilta koko tyhmään hankkeeseen biolaitos on parempi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois saanu jäähä luvat myöntämäti. Ei ois päässy L&T:n kapitalistit työmiehen selkänahkaa repimään metsätöillä. Ja keskeyttämään ansaittua ansiosidonnaista.

Mutta virkamiehet ovat hoksanneet, että jos ei työmiehen selkänahasta revitä verorahoja, ei riitä virkamiehen iltapäiväkahvipöytään pullaa. Pakko se oli lupa myöntää.

Parasta ois jos ei kukaan tehtäis enää mitään koko Suomessa. Suojeltais luonto eikä tulis saasteita. Kaikki vaan källäiltäis kotona ja valtio maksais kansalaispalkan ja siitä verot. Ansiosidonnaista pitäis tietysti myös saada kun ei sillä kansalaispalkalla ehkä pärjää, jos on omakotitalo ja lainaa vielä jäljellä. Mutta tuhlata ei pidä. Ansiosidonnaisen voi ihan hyvin poistaa sitten kun minä oon saanu talon maksettua.
Metsästä voi poimia marjoja ja sieniä ja vaihatella niitä naapurilta vaikka polttopuuhun, niin pärjää vähemmälläkin rahalla. Ja kalastella voi myös.

Ihme ettei vasemmiston ja vihreiden lisäksi muut puolueet tätä asiaa aja. Loppuis riistohommat kapitalistilta.
Ja koko Suomi luonnonsuojelualueeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja näin Moskova määrää Oulun seudulla! Äänestäkää vain Putinin kavereita eduskuntaan! Rosatom on 100% Putinin suojeluksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stora Enso näkkyy toimivan lainkuuliaisesti, kuten kuuluukin. Fennovoima ei tunne lainvoimaa, vaan toimii kuin lystää. Ja yllyttää muitakin rikoksiin. Pyhäjoen tekninen lautakunta toimii myös rikollisesti myöntäessään laittomia lupia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta jos alue olisi yksityisen maanomistajan ja hän haluaisi tehdä alueelle normaalin avohakkuun, siihen riittäisi pelkkä ilmoitus. Veikkaanpa ettei tässä mitään lakeja rikotaan kuitenkaan. Mikä on maisematyölupa? Kertokaapa minulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostus Stora Enson päätökselle. Fennovoiman menettelytavat ovat samaa sarjaa Talvivaaran ympäristön pilaamisen ja tuhoamisen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se maisematyölupa pidä olla lainvoimainen, ennen kuin ruvetaan millekkään!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Villi rojekti. Kaikki aloitetaan ennen varsinaisten lupien voimaantuloa. Venäläiset ovat jo aloittaneet painostuksen näemmä. This is a road to hell....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä käy vielä niin huonosti, ettei yhtä huonoa olla nähtykään sitten talvisodan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sama tyyli jatkuu, millä on koko rojekti alotettukin. Ensin alotettaan työt ja sitten suunnitellaan ja kysellään lupia. Tällä tavalla toimittu ilmeisesti sillä kuuluisalla toisellakin ydintyömaalla, kun ei näytä valmistuvan. Suomalaiset kun rakentaa, niin ensin tehdään suunnitelmat ja sitten tehdään työt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa missäs järjestyksessä se homma menikään aikoinaan kun limingantullin prisma rakennettiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole lainvoimaa mutta on myönnetty lupa. Just just.

Voisiko joku myöntää minulle luvan pankkiin ja autokauppaan niin käyn hakemasta molemmista tarvitsemaani, toki kyseessä ei ole lainvoimainen toimenpide mutta lupahan on joten missä vika ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia tässäkin asiassa on kuitenkin se, että nyt saatiin taas suomalaisille töitä, kun tehtävään on valittu suomalainen yritys! Näin se homma etenee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi täällä ei ole sellaista EN TYKKÄÄ -nappia? Peukku alas? Omituista touhua. Toivotaan tosiaan, että tuo loppuisi, ennen kuin koko niemi on tuhottu turhaan :(
Ja mistä on pyhäjoelle pesiytynyt noin paljon harvinaisen tyhmiä päättäjiä? Korruptio?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan että molemmat. Siis tyhmyys ja korruptio. Tosin joissain piireissä Suomessa on kyllä mukana sellaista puhtaan tunneperäistä hurmahenkistä ydinuskoa. Ehkä silläkin on osuutensa tässä konkurssissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
18
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
13
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
12
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
3
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image