Talous

Feelia rakentaa Pyhännälle uutta ruo­ka­teh­das­ta, yhtiö tähyää nykyistä vahvemmin ulkomaille

Uusi ruokatehdas on pinta-alaltaan noin 3000 neliötä. KUVA: Feelia Oy
Talous 24.7.2018 19:42
Kaleva

Valmiita ja puolivalmiita ruokia valmistava Feelia Oy rakentaa uutta ruokatehdasta Pyhännälle. Tehtaan on määrä valmistua tämän vuoden lopulla. Kyseessä on noin 3,5 miljoonan euron investointi.

Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojala sanoo yhtiön tiedotteessa, että investointi tuo alueelle seuraavan viiden vuoden aikana 15–20 uutta työpaikkaa.

Rakenteilla olevan tehtaan kokonaispinta-ala on noin 3000 neliötä. Se sijoittuu vajaan kilometrin päähän nykyisestä tehtaasta.

Tehtaan rakentamisella varaudutaan lisääntyvään kysyntään.

– Kotimaan lisäksi haemme lisämyyntiä Pohjoismaista, jonne aloitimme viennin elokuussa 2017. Signaalit Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ovat erittäin lupaavat, ja 2019–2020 odotamme siellä merkittävää kasvua, Ojala kertoo.

Tilausmäärien kasvun vuoksi tehtaan varastotilat ovat jääneet pieniksi. Uusi rakennus tuo lisää tilaa varastointiin sekä mahdollistaa uusia valmistusmenetelmiä. Feelian suunnitelmissa on tuoda markkinoille uusia tuotteita.

Uudessa ruokatehtaalla voidaan valmistaa noin 10 miljoonaa kiloa valmisruokaa vuodessa. Se tarkoittaa noin 37 miljoonaa annosta, ja 35–40 miljoonan euron liikevaihtoa. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 5,9 miljoonaa. Tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana yhtiön liikevaihto kasvoi 66 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Feelian kasvu tuo työtä myös paikallisille tuottajille. Tehtaalla käytettyjen raaka-aineiden kotimaisuusaste pysyy 75-80 prosentissa.

Tehtaalla käytetään uusiutuvaa energiaa. Prosessihöyry hyödynnetään tehtaan lämmittämisessä. Biojäte puolestaan kompostoidaan, jolloin se palautuu lannoitteena pelloille.

MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti lumitaakkalaskelmat on tehty kunnolla, kun tuntuu joka talvi olevan poikkeuksellisen luminen, ainakin rakentajien selitysten mukaan,
kun on käynyt vahinko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkattu niitä 9/€ orjia tarpeeksi? Nykyään ei muuten tunnu menestyvän markkinoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisivat ees parempia. Kastikkeet litkuja. Keitot saman makusia kaikki! Riisipuuro syömäkelvotonta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai niitä joku syö jos kerran tehdasta rakentavat. Ei kai kukaan toistuvasti osta jotain mitä ei syö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahaa oletkin vain toisten äänitorvena ja kirjoitat muiden kokemuksista, tai sitten sun täytyy itse olla se laitosasiakas. No paikkansa on jokaiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen syönyt ja aivan hyviä ovat. Näin helteellä ruuan valmistaminen käy nopeasti Feelian tuotteista. Ilmeisesti suurin osa on eri mieltä kuin sinä, koska kauppa tuntuu käyvän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Feelia tuhoaa ympäristökuntien työpaikat.Siikalatvalla leikkuri toimii jo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritys oli aikanaan tulossa siikalatvalle. Kunnan ISÄT sanoivat ei täällä ole teille työvoimaa. Ei kiinnostanu verotulot eikä työntekokaan muuttotappio kuntalaisia. Voihan sitä myydä ja ulkoistaa vaikka terveyskeskuksen meille oululaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joopa joo. Siikalatvalta meni jo työpaikkoja ton takkia.Siikalatva on välillisenä maksajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas tuli oppositiolle myrkkyä niskaan...Ei,Ei ja Ei! Sehän on ollut opposition hokema koko nykyisen hallituskauden :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki oppositiot kaikilla hallituskausilla kaikkialla hokevat ei ei ei. Se on vähäniinku opposition tehtävä demokratiassa. Oppositio -sanakin pohjautuu erästä asiaa tarkoittavasta sanasta, googlaappa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:17
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
50
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
43
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
35
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
33
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
30
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
29
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image