Talous

Euromaat hyväksyivät Kreikan kolmannen tukipaketin

Kreikan parlamentti hyväksyi tukipaketin ehdot perjantaina aamupäivällä. KUVA: REUTERS / John Kolesidis
Talous 14.8.2015 22:19 | Päivitetty 14.8.2015 22:51
STT, Kaleva

Euromaiden valtiovarainministerit ovat hyväksyneet Kreikan kolmannen tukipaketin Brysselissä, kertoo valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.).

Kreikka saa ensimmäisen rahaerän ennen ensi viikon torstaita. Stubbin mukaan kokous oli tällä kertaa helppo, koska ilmapiiri oli edellisiä kokouksia parempi.

– Tähän oli parikin syytä: Kreikan asenne oli huomattavasti parempi ja toisaalta vaikeimmat neuvottelut käytiin jo heinäkuussa, Stubb sanoi.

Stubb muistutti myös, että Kreikalta edellytetään edelleen tiukkaa sitoutumista.

– Piikki ei ole auki, vaan ehdollisuus on edelleen erittäin tiukka, valtiovarainministeri jatkoi.

Suomen vastuut pysyvät Stubbin mukaan kutakuinkin samoina, riippuen hieman laskentatavoista.

–  Päädyimme siihen, että Kreikan ajautuminen ulos eurosta olisi tullut kalliimmaksi ja ajattelimme myös euron tulevaisuutta.

Stubb sanoi myös edelleen uskovansa, että jossain vaiheessa Kreikan talouskin kääntyy kasvuun ja asiassa päästään eteenpäin, kuten on käynyt muun muassa Irlannissa ja Portugalissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Keskeisin syy Suomen osalta erittäin heikkoon talouskehitykseen on kun muista pohjoismaista poiketen hävitettiin oma valuutta ja vielä ilman kansanäänestystä, käsittämätön teko, joka on vienyt maaltamme keinot kilpailukyvystä huolehtimiseen, ja tulos on nähtävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kreikka IV tulee noin kolmen vuoden kuluttua. Saa nähdä, kuinka sen tekeminen sujuu ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Nämä Kreikka paketit ovat tulonsiirtoja Kreikkaan euroalueen kansalaisilta, sinulta ja minulta. Suomenmaan nettisivulla Mauri Pekkarinen on sanonut asian ääneen. Pekkarinen myöntää, että Kreikka tarvitsee ison velkojen leikkauksen. Ei tarvitse olla Nobel-tason ekonomisti tämän ymmärtämiseksi.

Euroalue on jo tulonsiirto- ja velkaunioni. EVM:n kautta vastaamme Kreikan veloista ja teemme tulonsiirtoja Kreikkaan. EKP:n kautta olemme sosialisoimassa Italian, Ranskan ja Espanjan velat. Tämä on tapahtunut täysin poliittisen järjestelmän ulkopuolella. Euro on käsittämätön puhallus, missä suomalaisia on huijattu tullen ja mennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kreikka on eri maa kuin muut. Ehdot löysät, verotus alhaista ja veron kanto ontuu. Rehellisellä pelillä tuon maan nykyinen elintaso onnistuisi ilman muiden ilmaista (ei korkoa ei takaisin maksua) apua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kreikan talous ei lähde nousuun kymmeniin vuosiin. ollaan uutta tukipakettia vailla kun rahat loppuu ja EU myöntää niin kauan kun Saksan ja Ranskan kärsivällisyys kestää.nyky hallitus etenkin kepu ja persut jotka oppositio aikana valittivat Kreikka tukia ovat nyt aivan toista mieltä eteenkin persujen johtaja SOINI joka sanoi HÄVETKÄÄ,HÄVETKÄÄ tukea kreikkaa.Onpa se mieli puolessa vuodessa muuttunut.HÄVETKÄÄ,HÄVETKÄÄ HALLITUS!!!!!!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talousjärjestelmään ei voi luottaa.
Osta kultaa, vedenpuhdistusvälineitä ja pitkään säilyvää ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaine lust!! Köyhtykää rauhassa!! Kun ootte niin tyhmiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kreikalle annetaan rahaa vaan sen takia, ettei EU hajoa. Jos yks maa lähtee niin lähtis moni muukin. Kuka oikeesti on niin tyhmä, että maksaa jäsenyydestä ja jää tappiolle? Suomi tekee just tätä. Tosin sisäpiirihän tienaa EU.ssa olosta joita on esim. poliitikot. Tais persutkin alkaa tienaamaanku meni hallitukseen. Nyt ollaanki antamassa sitä rahaa. Mun ääni tuli maksamaan noin 10 euroo polttoainekuluina äänestyspaikalle ajellessa. Ja vastineeksi sain jotain muuta kuin luvattiin. Ois pitäny ostaa vaikka olutta niillä rahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..ja meidän tulevat hallituksemme tulevat hyväksymään vielä Kreikan 23:n tukipaketin joskus vuonna 2027.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kreikka saa taas rahaa. Meidän pitää tehdä sipilän yhteikuntasopimus, työläisiltä lomarahat pois ja pitempi työaika. Minkä takia ?Jos ny joku alkais vastustaan, ennen kuin koko maa menee nurin. Maahanmuuttajia on niin paljon et ei tilat riitä. Mikä tässä Suomessa mättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa Väyrysen aloitteeseen kansanäänestyksestä nimi jos ette ole tyytyväisiä Kreikan tukipaketteihin. Turha se on täällä vailttaa, pitää tehdä edes sen verran että tukee sitä joka on toista mieltä ja jolla on keinot irtaantua tukipaketeista ja liittovaltiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image