Talous

Erkki Liikanen vaatii palkkamalttia ja pidempiä uria

Talous 17.1.2013 17:19 | Päivitetty 17.1.2013 17:24
STT

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen varoittaa Suomen talouden näkymien heikentyneen merkittävästi viime kuukausina. Jyväskylässä puhunut Liikanen vaati rakenneuudistusten jatkamista ja maltillista palkkalinjaa.

Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn elvyttäminen vaatii Liikasen mukaan, että tilanteen heikkeneminen otetaan huomioon tulevissa palkkaratkaisuissa.

- Oleellista on, että vientisektori määrittää sen tason, jonka mukaan sopimusratkaisut myös muilla aloilla tehdään, Liikanen sanoi.

Liikanen vaati puheessaan myös toimia työurien pidentämiseksi.

- Jos työllisyysastetta kestävällä tavalla nostavia politiikkatoimia ei toteuteta, Suomen talouden on vaikeaa tai mahdotonta selvitä väestön ikääntymisestä ilman vakavia ongelmia, Liikanen varoitteli.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Kaikilta alle 2000€/kk saavat verot pois! Ostovoima kasvaisi -> kulutus kasvaisi -> valtion saama alv kasvaisi -> työllisyys kasvaisi -> hyvinvointi kasvaisi -> jne... Miksi tällaista vaihtoehtoa ei oteta huomioon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työvoimatoimisto välittää "epätyypillisiä työsuhteita" eikä työsuhteita, joiden avulla voisi hankkia elannon. Joten työssäkäynti ei välttämättä poista masennusta ja syrjäytymistä vaan lisää sitä.

Työstä on myös saatava palkkaa, jolla pystyy elämään. Muuten syrjäytyminen on yksilön kannalta suorastaan järkevä vaihtoehto nähden vuosia tai jopa vuosikymmeniä kestäviin harjoittelu-, pätkä, ja työllistämistöihin (eli orjatöihin).

Poliitikot voisivat alkaa miettiä, millaisia mahdollisuuksia voimme tarjota nuorille omaa elämää varten. Vuosikausia on kskitytty miettimään vain, miten halvimmin voi alistaa nuoret eläkepommin maksajiksi. Koulutettujen nuorten ei missään nimessä kannata jäädä Suomeen ilmaiseksi orjaksi ja asuntojen hintakuplaa kannattelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisilla on surkea elämänlaatu verrattuna muihin länsimaihin. Asumme pikkuruisissa kopeissa joista maksamme niin paljon että ruuasta pitää säästää, puhumattakaan että uskaltaisi lapsia tehdä.

Tietenkään tämä ei päde ylisuuria eläkkeitä nauttiviin porsastelijoihin joilla onrahaa veroparatiiseissa ja satojen neliöiden lukaalit esim. vanhojen sanomalehtien varastointia varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusliberalistit raakkuvat aina samaa virttä. Eipä muista Liikanen mainita minkälaista jättipommia on parhaillaan asentamasssa Suomen kansantaloudelle EKP:n johtokunnassa. EKP:n typeryydet maksaa viime kädessä Suomen(kin) valtio. Kyllä Suomen talouden voi olla vaikea selvitä EKP:n ja muiden "euronpelastustoimien" aiheuttamista rasitteista! Ei muista Liikanen myöskään vaatia malttia yritysten johdon ja osakkeenomistajien ahneudelle. Tämä 90-luvun laman arkkitehti saisi jo olla hiljaa ja vetäytyä häpeämään tekosiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin kun muutkin SDP todelliset johtajat kuten Juhana Vartiainen ja Raimo Sailas jne..vaikka Sdp vaali lupaus oli ettei TÄLLÄ vaalikaudella eläkeikää nosteta. Nyt Jutta miettii hiljaa minkähän vakuus jutun siihen keksisi että senkin lupauksen voisi selitellä äänestäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on tällainen maa. Halvalla koitetaan teetättää työt. Mutta kun se ei onnistu Suomen tessien takia, mutta johtajisto yrittää kaikkensa, eläkeikää nostamalla, ja palkkoja pienentämällä, ainakin vielä esityksenä.. kiitos siitä vielä..No, sitten värvätään työntekijöitä ulkomailta, media puhuu kovaan ääneen että on työvoimapula, sana uppoaa kansan riveihin, jaa työntekijöitä pitää ottaa ulkomailtakin, onhan nuita töitä. okei. Sitten kun tehdään työt 8 euron palkalla, maksa siitä sitten kaikki. Ja sitä rataa firmojen johtajat hyötyy, he kynivät sitten firmoista itselleen mieluisan palkkatason jne. Bonukset jne. Sitten kun homma alkaa lirisemään, laitetaan ovet kiinni ja sanotaan kiina ilmiön syyksi. No, sitten kiikutetaan firma ulkomaille ja siellä sama peli, halvalla teetätetään työ, ja jää sitä voittorahaa aina vaan enemmän. Unohdin äsken mainita nuo Suomalaiset työharjoittelijat, joita on pidetty jo kymmeniä vuosia firmoissa, he ovat ilmaista työvoimaa, ilmoitetaan ettei se ole sopiva ja eiku uutta ilmaista työharjoittelijaa firmaan. Voi luoja tätä menoa. Valtio on luvannut tukea rahalla firmoja että ne säilyisi Suomessa, keitäs on näitten firmojen johtoportaissa.? Siis aivan käsittämätön maa tämä Suomi nykyään.! No, sanon tämän lopuksi niin selvästi, että jokainen tietää missä mennään nykysuomessa....Rosvotkaa johtajat niin kauan kun tulee seinä eteen..Kun ei siihen stoppia tee edes valtiovalta.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...mies puhuu: ei mitään uutta tai yllättävää - uskotaan nyt nämä tosiasiat, kuka tahansa ne sanookin.
Hyvä, että toistetaan.
Joudumme kääntään kelkkaa maltilliseen palkkasuuntaan, pitkiin työuriin ja rakennemuutoksiin.
Maailma muuttuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen jälkeen kun herrojen ylisuuria palkkoja on leikattu 50% ja pääomatulot on muutettu normaaleiksi palkkatuloiksi eli kovemman verotuksen piiriin niin kannatan nolla linjaa tavallisten tuunareiden pieniin palkkohin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuvassa on sen suomen tuhon aloittanut henkilö,joka on siittä hyvästä saanut vain aina parempaa palkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikanen on ollut vaikutusvaltaisilla paikoilla kymmeniä vuosia. Miten ihmeessä perässä seuraa savuavia raunioita? Hänellä olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa EUn ja euron kehitykseen niin, ettemme olis nyt siinä jamassa kuin olemme. Ehkä on kuitenkin niin, että EUssa n hänelläkin ollut paljon mukavampaa olla osa kritiikitöntä selkääntaputtelukerhoa, jonka omat edut on turvattu vaikka maanosalla ei niin hyvin menisikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sossut hyökkäsivät kaikilla rintamilla Vanhasta vastaan käyttäen apunaan jopa kok johtoista lokayhtiö YLE:ä, kun tämä puhui työurien pidentämisestä.
He provosoivat ja agitoivat käyttäen kaikki demagogian keinot ja nyt he puolustavat Vanhasen oppeja ihan kuin niitä ei olisi koskaan esitettykään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on herrojen luvattu maa.(mitenkäs erkin palkka?? Vaaditko palkka alea myös??)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

neuvotteluja lisää ja ulkoistetaan enempi satamat ja rajat kiinni sillä se hoituu joutuin .kohta ollaan kaiki laavu majotuksesa niinkuin ennen rautakautta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattais Liikasen mitää mölyt mahassa edellisen suuren laman toisena pääarkkitehtinä.
Uskottavuus meni silloin iäksi ja ihmetellä saattaa että saa vielä keikkua pääkallon paikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi olla totta että tämä ylipalkattu tyhjäntoimittaja vaatii yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritysten kilpailukykyä Suomessa VOIDAAN parantaa muutenkin kuin palkanalennuksilla. Mm. rikkidirektiivit voitaisiin unohtaa, laskea energiaveroja (sähkö & polttoaineet), alentaa lapissa toimivien yritysten veroja määräaikaisesti vaikka viidellä prosentilla jne. Hallitus kurjistaa suomea tahallisesti noudattamalla orjallisesti turhia EU-direktiivejä ja luomalla omia määräyksiä jotka vaikeuttavat mm. suomalaisen kuljetusliikenteen toimintaa, kun osalta ihmisiltä puuttuu kohta B-ajokortti kokonaan kun ei ole vara ostaa ajokorttia! Kun KOK on vallassa, halutaan työväestöä kyykyttää ja ajaa maa huonoon jamaan tahallisesti jotta KOK pääsee määräämään haluamiaan veronkorotuksia edistämään tasaveroa ja tekemään leikkauksia jo sovittuihin ja saavutettuihin etuihin, jotta yritysten omistajille saadaan jaettua lisää voittoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös Liikasen pitäisi nyt ehdottaa paremminkin lapsilisien kaksinkertaistamista, jota hän ehdotti ennen pitkäksi venähtänyttä EU-keikkaansa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikasen työura on jo turhankin pitkä, lähinnä toistelee muiden aiempia sanomisia. Mitään uutta annettavaa keskusteluun ei ole nyt ja liekkö koskaan ollutkaan. Turha ukko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkäsikäisenä Erkki on jäämässä eläkkeelle? Entäs miltä Suomen Pankissa (jonka tehtävät ja vastuut ovat vähintäänkin keventyneet vs. aika ennen euroa) palkkakehitys näyttää?

Tiedän, yhden miehen edut/palkat jne. eivät ratkaise yhtään mitään taloudellisessa mielessä, mutta isoja kansanjoukkoja on täällä hankalahkoa saada touhuun mukaan ilman omaa esimerkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

19:51
Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi
19:13
Toni Piispanen taipui MM-hopealle – tuttu kilpakumppani vei voiton
19:05
IL: "Husu" Hussein on tuomittu kolmesta petosrikoksesta – erehdytti Kelaa ja sosiaalitoimea
18:43
Julkiset kuulemiset ovat käynnissä Washingtonissa – "Trump välitti enemmän Biden-tutkinnasta kuin Ukrainasta"
18:42
Ruotsalaisseurasta lähtenyt Ville Leskinen helpottui sopimuksensa purkamisesta – paluu Kärppiin ei ole viime kauden tehomiehen mukaan poissuljettu vaihtoehto
18:28
Asuntovarkaat iskivät joulun aikaan: Oululaiskodeista varastettiin kymmenien tuhansien eurojen edestä aseita, muumimukeja ja muuta omaisuutta
18:00
Kommentti: Eikö Linnanmaan kampuksen etu ollut, että kaikki löytyvät saman katon alta? Mahtaa olla kyseessä suuren luokan sumutus
206
Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita
69
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
48
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
41
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
34
Oulussa kehitetty kasvomaksaminen käytössä noin 2 000 kokeilijalla – maksutapaa testattu kahdeksassa kahvilassa
25
Tatuointi- ja kestopigmentointiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita – saattavat aiheuttaa syöpää tai haitata lisääntymistä
25
Junayhteyden nopeutuvat hieman Oulun ja Helsingin välillä joulukuun alussa, myös junavuoroja tulee lisää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

261 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image