Talous

Ericsson lisää väkeään Oulussa

Talous 18.6.2014 12:30
Pasi Klemettilä

Matkapuhelinten verkkolaitteita kehittävä ruotsalainen Ericsson lisää tänä vuonna henkilöstöään Oulussa.

Ericsson palkkaa lisää omaa henkilöstöä Oulussa radiotaajuussuunnitteluun. Elokuun alusta lähtien väkeä on runsaat 80, joista radiotaajuussuunnittelussa noin 60. Rekrytointeja on jo tehty, joitakin on vielä tekemättä.

Omia työntekijöitä on nyt Ericssonilla Oulussa 64, heistä noin 30 on tullut vastikään lisää sen jälkeen kun Ericssonin ja STMicroelectronicsin yhteisyritys ST-Ericsson jaettiin. Modeemiteknologiaan perehtyneet noin 30 henkilöä siirtyivät Oulun keskustasta yhteisiin tiloihin Elektroniikkatielle.

Ericsson toimii Oulussa paikallisten partneriyritysten kanssa, joilla on merkittävä rooli tuotekehityksessä.

Lue lisää 19.06.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Aivan varmasti sulkevat. Kohta. Tai viimeistaan ennen pitkää. Samoin kuin kaikki muutkin Oulun seudulla (ja muuallakin) toimivat liikeyritykset. Bisneksessä kun on se hassu piirre, että tietty liiketoiminta on olemassa vain tietyssä ajassa. Aina ennen pitkää kehitys kehittyy ja asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja firma kuin firma joutuu joko uudistumaan tai sitten se kuolee. Tosin uusia yrityksiä yleensä syntyy tilalle. Suomessakin on vain kourallinen yli 100 vuotta vanhoja yrityksiä, mutta uusia on syntynyt kymmeniä tuhansia. Erikssonia ennen Oulun Seudulla on ehtinyt lopettaa jo Åströmin nahkatehdas, Pateniemen saha ja jopa Toppilan tervapörssi, vaikka sen nyt ainakin piti olla ikuinen bisnes.Kehtasivat lopettaa perskeles jo yli 100 vuotta sitten.

Mutta arvoisat marisijat ja vinkujat. Ennen kuin Eriksson lopettaa niin on hyvinkin todennäköistä, että tarjoavat töitä ja sitä vasten veroeuroja kymmenien ja mahdollisesti satojen henkilövuosien arvosta. Olisiko mitenkään mitenkään mahdollista edes pikkiriikkisen iloita siitäkin vähästä. Vaikka se väliaikaista onkin vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä olen seurannut toivon että nämä paikat ei mene ns. hyvä kaveri järjestelmän kautta. Mitä olen seurannut niin osa rekrytoivista valittaa että hakemuksia tulee liikaa ja loppujen lopuksi rekrytoivat sitten kaverin kaverin tai vastaavaan.
Toisaalta toivon että tiedottaminen hakijoille hoidetaan mallikkaasti eikä niin että haastateltavista ei-valitut saisivat rehellisen tiedon riittävän ajan sisässä. Itse olen taas tavannut muutaman mallikkaan hr-edustajan joiden mielestä hakijoiden haastattelun jälkeen ei tarvitse vastata puheluihin, sähköposteihin enään kun valinnat on tehty.
Hyvä että rekrytointi kasvaa tällä alalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitetään (PSK-opiston asiantuntija) että 70-80% kaikista työpaikoista täytetään muutoin kuin avoimen haun perusteella joten kannattaa todellakin tehdä työnsä hyvin jos sellaisen sattuu saamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haastattelun jälkeen toivoisi tosiaan edes jonkinlaisen yhteydenoton, vaikka ei valituksi tulisikaan. Nämä isot talot tuntuvat hoitavan tämän asian mallikkaammin. Ymmärtäähän sen toki, että pikkupuutiikeilla ei rekryresursseja niin paljoa ole, mutta yleensä haastateltaviakaan ei ole kuin kourallinen, joten ei luulisi olevan mahdoton tehtävä nykyisillä kommunikaatiovälineillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, lippu korkealle vain! Lienee tekniikka muuttunut vähän siitä, kun teimme 70-luvulla transmissiolaitteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka ajat on huonot kaikkialla niin osaajia ei ole kaikkialla. Hyville työntekijöille on aina tarvetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia (ex NSN) on palkannut parin viime vuoden aikana muutaman sata uutta insinööriä Ouluun. Missähän pullossa sinä olet elänyt?

Hienoa, että myös E palkkaa väkeä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pullossa taitaa olla moni muukin. Montakos sataa henkeä sama firma on kenkinyt pihalle muutaman vuoden aikana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, mutta sen jälkeen on jo rekrytoitu sadoittain lisää verkkopuolelle. Teoriassa sama firma, toiminta-alue vain eri. Isoissa taloissa voidaan joutua lähes samaan aikaan irtisanomaan ja palkkaamaan työvoimaa, kun osaamista ei ole siellä, missä sitä tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juurikin siinä pullossa mihin porukkaa on vaihteeksi otettu, että on hieman läskiä mistä sitten karsia :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida pitää paikkansa. Suurin osa palkatuista lienee vanhoja nokialaisia, joita osin samaankin aikaan potkitaan pois toisista yksiköistä, jotka eivät kaikki enää Nokian nimen alla ole. Nettosumma taitaa edelleen olla pahasti pakkasella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä järkeä verrata lukuja johonkin historiaan. Jokainen vähänkään liike-elämää ymmärtävä tajuaa, että jos rakennemuutosta jasiihen liittyviä irtisanomisia olisi tehty, koko Nokiaa ei olisi enää. Eli joskus firman pelastaminen vaatii rajuja toimenpiteitä, eikä se ole kenellekään kivaa. Nyt Nokia on terveellä pohjalla ja uutta kasvua voi taas alkaa rakentaa. Näin tuntui tuore toimitusjohtajakin sanovan eilen yhtiökokouksessa, että vanhasta pitää ottaa oppia, mutta suunta pitää olla eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image