Talous

Ener­gia­po­la­ris­ta uusi suuryhtiö Pohjois-Suomen säh­kön­myyn­tiin

Talous 1.8.2003 0:00 | Päivitetty 1.8.2003 7:51
Kari Alaluusua
Isommus-Energia Oy:n ja Suomen Energiakauppa Oy:n fuusion myötä Suomessa aloittaa tänään perjantaina uusi sähkönmyyntiyhtiö Energiapolar Oy. Uuden yhtiön liikevaihto tulee alkuvaiheessa olemaan noin 70 miljoonaa euroa ja myyntimäärä noin 2,1 terawattituntia.

Yhtiö on Suomen viidenneksi suurin sähkön myyjä. Liikevaihdoltaan se kuuluu Suomen 500 suurimman yrityksen joukkoon.

Uuden sähkönmyyntiyhtiön perustamissopimus allekirjoitettiin helmikuun alussa. Fuusiosopimuksen vuoro oli torstaina. Energiapolar Oy:n omistajina jatkavat samat tahot kuin Isommus-Energia Oy:ssä ja Suomen Energiakauppa Oy:ssä aikaisemmin.

Pohjoissuomalaisilla paikallisilla jakeluyhtiöillä on osakkeista 69,2 prosenttia ja valtakunnallisella Fortum Markets Oy:llä 30,8 prosenttia.

Energiapolar Oy:n toimialue kattaa Oulujoen eteläpuolisista kunnista lähtien koko Pohjois-Suomen.

Yhtiöllä on asiakkaita noin 130 000. Yhtiön kotipaikka on Rovaniemen maalaiskunta. Pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä ja sivutoimipiste Kempeleessä. Palvelupisteitä on eri puolilla Pohjois-Suomea on 18.

Henkilökunnan määrä on 11, jotka kaikki siirtyvät fuusioitavista yhtiöistä vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön palvelukseen.Toiminnan pääpaino Pohjois-Suomessa


Uuden yhtiön toimitusjohtaja Olli-Pekka Vaajoensuu kertoo, että valtakunnallisesti toimivan Energiapolar Oy:n toiminta suuntautuu aiempaa enemmän koko Suomen alueelle. Toiminnan pääpaino on kuitenkin Pohjois-Suomessa, jossa Energiapolar Oy on sähkömarkkinalaissa määritelty toimitusvelvollinen sähkönmyyjä.

"Energiapolarin liiketoimintaidea on keskittyä sähkön hankintaan ja myyntiin valtakunnallisille markkinoille. Myydystä sähköstä merkittävä osa tuotetaan edelleenkin Pohjois-Suomessa turpeella, vedellä ja tuulella. Sähköä hankitaan myös pohjoismaisesta sähköpörssistä ja tukkumyyjiltä", Vaajoensuu kertoo.

Energiapolar Oy:ssä omistus noudattelee osakasyhtiöiden alueittaista sähkönmyyntiä. Rovakaira Oy:n osuus on 19,25 prosenttia, Rovaniemen Energia Oy:n osuus 13,70, Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkö Oy:n osuus 12,94 prosenttia, Tornionlaakson Sähkö Oy:n osuus 10,00 prosenttia, Koillis-Lapin Sähkö Oy:n osuus 8,88, Muonion Sähköosuuskunnan osuus 1,85, Enontekiön Sähkö Oy:n osuus 1,48 ja Pellon Sähkö Oy:n osuus 1,08 prosenttia. Loput eli 30,78 prosenttia omistaa valtakunnallinen Fortum Markets Oy.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image