Talous

Enemmistö kun­ta­päät­tä­jis­tä: Turvapaikan saaneet voivat lisätä kotikunnan elinvoimaa

Kyselyyn vastanneiden kuntapäättäjien enemmistön mukaan turvapaikanhakijat voivat lisätä kotikuntansa elinvoimaa. KUVA: Leinonen Jukka
Talous 24.10.2015 4:00
Lauri Nurmi, Juha Vainio

Enemmistö kuntapäättäjistä arvioi Lännen Median kyselyssä, että turvapaikan saaneet voivat lisätä heidän kotikuntansa elinvoimaa ja että uudet asukkaat ovat tervetulleita. Tätä mieltä oli 51 prosenttia vastaajista kyselyssä, johon vastasi 1 800 kunnanvaltuutettua eri puolilta Suomea.

Julkisuudessa on vallinnut ajoittain kuva, että pienissä kunnissa turvapaikan saaneisiin suhtauduttaisiin kielteisemmin kuin suurissa kaupungeissa.

LM-kysely murtaa osittain tätä mielikuvaa. Alle 20 000 asukkaan kunnista kyselyyn vastasi yli 900 valtuutettua. Heistä 46 prosenttia uskoo maahanmuuttajien tuovan elinvoimaa ja 34 prosenttia arvioi turvapaikan saaneet kulueräksi, josta olisi vaikeata suoriutua.

Yllättävänä voi pitää sitä, että vain neljännes kaikista vastaajista arvioi kotikuntansa nostavan kunnallisveroprosenttia maahanmuutosta aiheutuvien kustannusten takia. Osuus on yhtä suuri kaikenkokoisissa kunnissa.

Vastaajista 57 prosenttia on sitä mieltä, että maahanmuutosta ei aiheudu korotuspainetta. Kuntaliiton kuntatalouteen erikoistunut johtaja Ilari Soosalu epäilee kuntapäättäjien luottavan siihen, että valtio korottaa kotouttamistukia merkittävästi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Turvapaikan hakijat lisäävät Suomen köyhyyttä ja kuntapäättäjät ovat ulkona kuin lumiukot. Eivät tajua mitä on tulossa. Ei varmaan sittenkään kun on jo housussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. En oikein mitenkään jaksa ymmärtää, miksi ihmeessä päivänselvästi ongelmallisesta asiasta koitetaan päivittäin luoda mediassa myönteistä kuvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, kunnan talous elinvoimaistuu valtion maksamien tukien ja avustusten avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kustannukset ovat nykyisellään tästä muuttoliikkeestä Suomelle miljoona euroa vuorokaudessa, (tai oikeammin tarkkaa lukua ei ole joidenkin väittämien mukaan edes mahdollista laskea) niin kysytäänkin todella sen elinvoimaisuuden perään kunnissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä tulevat tänne vailla mitään rahaa. Valtio antaa heille vielä vähemmän mitä köyhät saavat. Miten ihmeessä he pärjäävät täällä? TE -keskusista on rahat loppuneet aikaa sitten. Nämä ei voi edes alkaa yrittäjiksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voivat niin miten nämä kuntapäättäjät on niin tyhmiä. Nyt sitä rahaa sitten vissiin on. Kumma kun ei ole löytynyt työttömille, he eivät ole olleet mahdollisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne elinvoimattomat kunnat tekohengityksellä siitä parane. Kuka hullu sinne jäisi teidän virhetänne korjaamaan pitemmäksi aikaa kun on pakko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin veron korotuspaineet kasvaa monta prosenttia . Porvareille työvoimareservivero .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmistö?, niin onhan 51% oikeasti otsikkoonkin asti enemmän kuin 50%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin järkevä mielipide, sillä yhteiskuntaa ei olisi olemassakaan ilman ihmisiä. Ihmisten päivittäinen eläminen luo kysyntää, joka luo taloudellista toimintaa, joka luo työpaikkoja, jne. Muistellaanpa miten esim. Itä Saksasta oli täysin mahdotonta poistua, koska hallitus pelkäsi, että jos kaikki lähtevät lännen puolelle, koko talous olisi romahtanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, meillä vaaditaan rajoja kiinni väärään suuntaan. Nyt heti käärimään piikkilankaa huput päässä köyhien kuntien ympärille, ettei elinvoima karkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taas tätä viher/vas. Propagandaa tosiasia on, että vaikeuksia tulee ja paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustuu ideologiseen luuloon että valtion kassa on pohjaton. Vastuuttomuuden huippua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halpatyövoimaa ne pomot hinkuu loput voi varastaa eläkeläisiltä, itte portugalissa porttien suojasta vilkuttavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai kaikki koittavat saada parhaan mahdollisen sopimuksen, niin pomot kuin työntekijätkin. Jos työntekijä ei pysty itse neuvottelemaan palkastaan niin liittyminen ammattiliittoon kannattaa tai sitten kannattaa hankkia itselleen niin mainio osaaminen työssään, että saa työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertokaa nyt joku miten ihmessä väestö jonka työllisyysaste on hyvä jos 20% voi mitenkään lisätä kunnan elinvoimaa? Hokevatko kuntapäättäjät papukaijan lailla Oikeaa Mielipidettä vai ovatko he tosiaan näin pihalla?
Meilläpäin kaupunginjohtaja kehuu kuinka nyt saadaan kovasti kaivattua kansainvälisyyttä kun kaupunkiin tuli vastaanottokeskus. Ilmeisesti kiinalaiset, turkkilaiset, intialaiset, virolaiset ja venäläiset työperäiset maahanmuuttajat eivät olleet tarpeeksi kansainvälistävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:00
Kärppien ja Sportin kohtaaminen Raksilassa poiki rikosilmoituksia ja vei järjestyksenvalvojan sairaalaan – kysyimme, miten katsomoväkivalta voidaan estää Tilaajille
17:49
Buuaukset saattelivat Boris Johnsonin kotimatkalle – Britannian pääministeri jätti saapumatta tiedotustilaisuuteen Luxemburgissa
16:32
Sariini ja sinappikaasu käyttöön: Maavoimat ryhtyy käyttämään ensi kertaa aitoja taisteluaineita koulutuksessa
15:57
Nuori mies kiristi nuorta naista väkivallalla Sotkamossa
15:52
Henkilöauton kuljettaja selvisi ulosajosta säikähdyksellä Nelostiellä Iissä
15:42
Oulun kaupungin johdolta toivelista kansanedustajille: Kaksoisraide ja Poikkimaantie kärjessä
15:07
Kritiikki: Sara Wacklinin Oulu palaa korostetusti naisten kaupunkina – naisasiassa apuun myös punkrock-yhtye Pussy Riot Tilaajille
73
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
65
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
26
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
26
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
19
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
14
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät liikkumaan maksutta
14
Oulun kaupungin johdolta toivelista kansanedustajille: Kaksoisraide ja Poikkimaantie kärjessä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

143 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image