Talous

Elekt­ro­bi­tis­tä syntyy Ouluun uusi Bittium-pörssiyhtiö

Wirelessin eli tulevan Bittiumin suurin työntekijämäärä on Oulussa, jossa on nyt noin 360 työntekijää. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 20.2.2015 7:50
Pasi Klemettilä

Pörssiyhtiö Elektrobit Oyj (EB) aikoo erottaa yhtiön Wireless-sektorin erilliseksi Bittium Oyj:ksi ja listata sen pörssiin. Elektrobit jatkaa pörssissä entisellä nimellään Automotive-sektorin voimin.

Elektrobitin toimitusjohtaja Jukka Harju sanoo, että EB:n jakaantumisella haetaan etuja osakkeenomistajille, sijoittajille ja yritysten liiketoiminnalle.

Automotive-puolella yhtiö tarjoaa ohjelmistotuotteita ja tuotekehityspalveluita autonvalmistajille, autoelektroniikkatoimittajille ja muille autoteollisuuden toimittajille. Toiminta tapahtuu pääosin Saksassa.

Elektrobit Oyj:n kotipaikka on tarkoitus siirtää Helsinkiin. Uuden Bittium-yhtiön kotipaikaksi tulee Oulu.

Harjun mukaan on luontevaa, että Bittiumista tulee oululainen yhtiö, kun sen päätoiminnot ja operatiivinen johto ovat Oulussa.

Wirelessin eli tulevan Bittiumin suurin työntekijämäärä on Oulussa, jossa on nyt noin 360 työntekijää. Kajaanissa on noin 70, Tampereella runsaat 30 ja Espoossa 15.

Lue lisää 20.02.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä silloin on myytävä, kun on myynnin aika. Rovion omistajilla taitaa käydä niin, että miljardiluokan osakepotti kuivuu käsiin.
Supercell realisoi onnistuneesti puolikkaansa.
Ei muuta kuin kaupoiksi ja uutta luomaan.
Bittium on mielenkiintoinen ja meidän täytyykin lähteä liikkeelle joukolla osakekaupoille uutta työtä ja yrittämistä vauhdittamaan. Hyvä siitä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanokaa vaan Stubit ja Rinteet milloin me Oululaiset loput tullaan sinne Pisararadan varteen, ettei tarvitse odottaa pitkään, sanokaa vaikka, että tässä menee korkeintaan viisi vuotta! EB oli ensimmäinen Oululainen IT alan yritys, jonka muistan, joskus yli 30 vuotta sitten pojat aloitti pienestä, nyt sekin on sitten Hesalainen, ei kyllä uskoisi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asioita jonkin verran seuranneena, varmimpia työpaikkoja taitavat olla pienemmät firmat, niissä ei ainakaan ole se osakekohtainen voitto niin tärkeä ! Tottakai on hyvä, että on isoja, pörssiyrityksiä, jotka työllistavät alihankkijoita, mutta onkohan se maximaalinen voitontavoittelu kaikista paras tapa saada niitä voittoja ja hyvää yhteishenkeä työntekijä / tekevään portaaseen? Lyhytnäköisyys ( lue: kvartaali) ei toimi oikein ainakaan pienemmissä, kauas katsovissa yrityksissä, Me katsomme 5-10 vuoden päähän, ja yritämme pitää kynsin, hampain kiinni hyvistä tekijöistä, ja tehdä kaikkemme, että asiat saadaan hoidettua ( niin työ,- kuin henk. kohtaiset asiat,- kaikki ). Mielenkiintoista on seurata, mikä on tilanne esim. 5 vuoden päästä, mutta hommat pitää hoitaa ja tekevälle töitä löytyy :). Ja, kyllä Oulussa on mahtava elää / asua, ja jos ei, niin on Suomessa tilaa myös muuttaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bittijumin ostaa Tieto. Tieto pistää virman ojennukseen ja kurssi raketoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaaha, tämmöttinen tapa päästä tällä virmalla oulun konttorista eroon, aikaa menee max vuosi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinhän se nyt maksaakin veroja, kun Oulussa saatiin huippukuntoon. Omistajat ja pörssi vaatii ei siinä järki sano mitään eikä kotipaikka kunta Oulu!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska kyseessä on Wireless puoli, niin Wittium olisi kuvannut paremmin liiketoimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimihän kertoo oululaisen innovoinnin tasosta. Oulu kuihtuu edelleen kohti peräkylää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsinkiinhän me Oululaiset muutamme, kaikkihan täältä on SDP ja Kokoomus vienyt sinne!! Voitaisiin antaa vielä ne n. 12 000 ITC alan työpaikkaakin sinne ja terveysteknologian tuhannet. Armeijan ja Rautaruukinhan ne SDP, RKP ja Kokoomus onkin jo täältä viimeistä työpaikkaa myöten vienyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tällä pedata lähinnä Automotiven myyntiä, se on selkeästi konsernin mielenkiintoisempi osa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei todellakaan ole myynnin hetki. Automotive on hyvin kiinni suuressa autoalan murroksessa. Uskon paremminkin että EB voisi kerätä taustajoukot kuntoon, laajentua ja vahvistaa entisestään asemiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image