Talous

Elekt­ro­bi­til­le jättisopimus - yhtiö kehittää laitteita Meksikoon

Elektrobitin pääkonttori on Oulussa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 2.5.2015 13:08
Kaleva

Elektrobit ja Meksikon viestintä- ja liikenneministeriö ovat tehneet sopimuksen, jonka arvo on 21,9 miljoonaa dollaria eli noin 19,5 miljoonaa euroa.

Oululaisyritys kehittää Meksikon tarpeisiin yhteensä kolme mobiililaitetta: älypuhelimen, lujatekoisen puhelimen sekä lujatekoisen perussatelliittipuhelimen. Laitteissa käytetään Elektrobitin erikoislaitealustaa, joka on kehitetty tietoturvallisuus- ja viranomaismarkkinoille.

Tuotteet toimitetaan alkuvuonna 2017.

Tuotteet valmistetaan Mexsat-järjestelmään. Se on Meksikon valtion ohjelma, jolla tuotetaan satelliittiviestintäpalveluita Meksikoon ja sen merialueille.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Näkyy olevan samat hypettäjät kuin kauppalehen palstalla vedättämässä ja se heille suotakoon kaikki kunnia heille. Mikäpä siinä, ei ole sorttarien kohteena se lappu. Ja nouseehan se toki kunnes laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mr Who, on hyvä että olet optimisti. Juuri tuollaisella asenteella mennään eteenpäin ja ylöspäin sekä saavutetaan jotain. Asentajakin ottaa vaan mallia eikä jää tuleen makaamaan, kyllä se aurinko nousee sinullekkin :) . Antaa kinuskien opetella, tehdään me toimivia !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo on surullista että kootaan Kiinassa, mutta nyt ostetaan EB "suomalaiseksi" ja kerätään osakkeet ja osingot tänne rajojen sisälle!

Kaikki sukanvarret tyhjiksi, ettei ulkit pääse apajille tähän timanttiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla vain tilapäinen tiedotuskikka jolla yritetään saada kurssi nousuun. Lopulta ei mitään jää käteen meille oululaisille joiden kustantamana koko yritys on käyntiin pistetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvo-osuustilitäsi näet tarkalleen montako lappua olet omilla rahoillasi ostanut, turha sitä on täältä kysellä. Ei näitä muillekaan ilmaiseksi jaeta jäsenkirjan perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omista menestyjää ja olet mukana saamassa osasi! Ei jäädä rannalle ruikuttaan, jokaisella mahdollisuus perustaa oma salkku ja eikun ostoksille. Ei auta itku markkinoilla viiden vuoden sisään kun kurssi on näiltä tasoilta karannut pilviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tästä nyt mitään hyötyä kenellekkään, myyvät muutaman kännykän, joita saa paikallisesta marketista 25e/kpl ? Ja höh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvaraudalla rakennetut erikoispuhelimet ei muuten ole mitään 25e kpl ... ei riitä 250e, taitaa 2500e olla huomattavasti lähempänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EB teki sen. Oulu kunnostautuu.
20 milj.€ sopimuksia ei noin vain
tupsahda. Kurssi kohta 28€, hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopimuksen arvo 10% liikevaihdosta. Josta 7% liikevoittoa. Osakkeella 3/4 osaa odotusarvoa(pe yli 40). Eli noin 4% maanantaina nousee. Vai mitä luulette?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistojuttu! Koko Suomen etu että virmoilla on hommia. Ei tarvi työttömyyskorvauksia maksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta itsestään ne eivät synny. Kokoonpano ei Suomessa kannata koska työvoima on kallista ja kaikki raaka-aineet ja osat pitäisi tuoda muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä väliä, että kuten omaakin taloutta hoidetaan, niin samat säännöt pätee valtiontaloudessakin. Kun ne tuotot saadaan tänne, voidaan pitää yllä hyvinvointia. Sama asia, jos saat enemmän palkkaa, niin oma hyvinvoiintisi nousee. Todella toivon, että tuotot, arvonnousu ja osakkeet tulevat Suomeen ja sitä kautta jäävät tänne kiertoon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on "kokoamisen" osalta, mutta se on marginaalinen osuus tässä asiassa. Tärkeintä, että suunnittelu tapahtuu täysin Suomessa (ja täällä Oulussa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image