Talous

Elektrobit perustaa Ouluun uuden tuo­te­ke­hi­ty­syk­si­kön

KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 15.8.2014 8:55
Kaleva

Elektrobit suunnittelee avaavansa autoteollisuuden ohjelmistoihin keskittyvän tuotekehitysyksikön Ouluun.

Yhtiön mukaan uusi kehitysyksikkö työllistää arviolta 40 ohjelmistosuunnittelijaa vuoden 2014 loppuun mennessä. Yksikössä keskitytään autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistojen kehitykseen.

Toimipiste sijoitetaan Oulun Teknologiakylään, missä myös EB:n Wireless-liiketoimintayksikkö sijaitsee.

Yhtiön mukaan Elektrobitin Automotive-liiketoimintasegmentti on kasvanut tasaisesti viime vuosien ajan, ja tällä hetkellä sillä on yli 1100 työntekijää Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Romaniassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Japanissa.

"Toiminnan laajentaminen Ouluun antaa lisää mahdollisuuksia ohjelmistojen kehittämiseksi tarvittavan henkilöstön määrän kasvattamiselle nykyisiä ja tulevia tarpeita varten", tiedotteessa mainitaan.
 
"Osaavan työvoimansa ansiosta Oulu on meille ihanteellinen paikka ohjelmistojen kehitystoiminnalle", sanoo EB:n Automotive-liiketoimintasegmentin johtaja Alexander Kocher.

"Autoteollisuuden ohjelmistojen markkinat kasvavat ja olemme varmoja siitä, että markkinat voivat hyötyä pitkäaikaisesta kokemuksestamme langattomien teknologioiden parissa", sanoo EB:n Wireless-liiketoimintasegmentin johtaja Hannu Huttunen.
 
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

kaikki jotka hekumoi tästä uutisesta ei ole kuulleet EB:stä sitä toista puolta, tässä jonkin aikaan seurannut työnhakijana omaa ja tuttavapiirin kokemuksia yrityksestä ja ihmettelen miten tätä uutista osa ihastelee. Suosittelen kyllä selvittelemään yrityksen tyyliä rekrytä ja millaista sopimusta he tarjoavat työntekijälle, muutakin huhuja leijuu mutta niistä kannattaa kuulostella itse. Näille jotka leimaavat nämä jutut katkeraksi ja normi oulu-negaatioksi kannattaa miettiä onko savua ilman tulta tällä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa siinä mielenkiintoinen paketti epämääräistä vihjailua. Saisko vähän konkretiaa tuon mustamaalausyrityksen sijaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä positiivisia uutisia tarvitaan Suomeen, kun saadaan autoteollisuuden ohjelmistoihin keskittyvä tuotekehitysyksikkö Ouluun. Uusi aluevaltaus Oulussa ja tätä tarvitaan lisää, tämä on yksi loistava mahdollisuus ja työllistää maailmanlaajuisestikin yli 1100 hlö!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä se jatkuu Oululaisen osaajien palkkaaminen Oululaisen yrityksen voimin! Vuoden päästä on työllistetty kaikki n. 1000 hlö tänne ja Amerikkalaisille mallia taaskin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa tulla aika monta hakemusta, kun noita halukkaita on pukannut vapaille markkinoille reilusti viime aikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti mukava paikka painaa hommia, jos ei palkan suhteen olen turhan kranttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä nyt ole loistava uutinen? Ja Oululaiset kääntävät tämän riistoksi ja palkkojen polkemiseksi. Kuinkahan moni kirjoittajista tietää esimerkiksi softantekijän palkan startup yrityksessä?`Voin kertoa että kyllä EB:llä paremmin tienaa. Minäkin olen pysynyt aivan hyvin leivänsyrjässä jo kolme vuotta. Ainahan yrityksissä on parannettavaa, kuten EB:lläkin, mutta nykyisessä tilanteessa palkkoja polkevat kaikki. Pääasia kaiketi on se, että joku edes tarjoaa töitä. Jos Nokialla/Microsoftilla sai autoedun ja 5000 kuussa pelkkää exceliä kattomalla, niin varmasti joutuu tinkimään palkastaan ja eduista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuppaa olemaan tämä sama juttu muillakin entisillä teknologiapaikoilla, isot firmat sanoo hommat seis ja sinne jää muutama pienempi jotka toki käyttävät tilanteen hyväkseen ja polkevat palkat suohon koska paikkakunnalla on tarpeeksi ihmisiä jotka eivät tahdo muuttaa työn perässä vaan jäävät mielummin huonolla palkalla paikkakunnalle.

Ihan normaali tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutista hekumoivat lähinnä semmoiset, jotka eivät tunne Ebitin henkilöstöpolitiikkaa. Missä tahansa hanttihommissa tienaa enemmän kuin Bitin "high tech"-talkoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattavaa yrityksenkin näkökulmasta: Oulussa on nyt työvoimatarjontaa polkuhintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä tuuri, jos saa työn, josta maksetaan kuukausipalkka, jolla voi ns. normaalia elämää elää. Jotkut joutuvat tyytymään palkkaan, joka on alle työehtosopimuksessa määritellyn minimin. Tai no, ihan ok jos saa edes jonkun duunin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän ne jotakin maksa, ainakaan ei tarvitse olla työttömänä! Palkkakustannukset on karanneet Suomessa kaikilla aloilla ja kännykkäsuunnittelu on jo siirtynyt halpamaihin koko ajan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Ja on vain hyvä ettei täällä enää makseta ylisuuria palkkoja ja bonuksia kuten joskus. Työstä oikea korvaus mutta ei mitään överiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän on Oulussa työnantajan markkinat. EB käyttää tätä tilannetta hyväksi, kun pystyy polkemaan (taas) palkkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EB työnantajana on tosin jatkuvaa YT:tä jos vähänkin markkinatilanne siltä näyttää, ja palkkaneuvoitteluissa aloitellaan kakkosella alkavilla numeroilla pitkänkin taipaleen kulkeneen DI:n kohdalla. Mutta toki, hyvä että työtä on tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa tuon kuukautta kohden niin ei kovin häävi ole 5 vuoden koulutuksella + vuosien työkokemuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva että passaa vuosipalkaksi tuo, eiköhän töitä irtoa, ei tuo kallis hinta ole jos on kova osaaja kyseessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YT on myös tärkeä osa yritysten selviytymiskamppailua. Jos yritys ei selviä vaikeina aikoina, ei se myöskään pysty maksamaan palkkoja lopuillekkaan työntekijöille. Parempi, että yritys saa asiansa kuntoon ja myöhemmin pystyy palkkaamaan lisää työntekijöitä. Liian korkeat palkat aiheuttavat työn siirtämistä muualle pois Suomesta. Olen itse kiitollinen, vaikkakin sain potkut eräältä isolta toimijalta pari vuotta sitten. SE yritys maksoi minulle kotini ja autoni. Nyt uudessa työpaikassa ja uudessa tehtävässä saan reilusti pienempää palkkaa, mutta minullapa on nyt Töitä ja edessä tulevaisuus. Vinkki entisille työkavereilleni, aloittakaa alusta ja ottakaa maltti palkka-asioissa, kyllä Oulussakin on tulevaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan, että positiivinen kierre alkaa tästä. 100 tällaista uutista lisää, niin Oulun ongelmat ovat vain paha uni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

59
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
28
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
18
Professori irtisanomisten helpottamisesta pienyrityksissä: Kuluisi vuosikausia, että irtisanomisperusteet vakiintuvat
15
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
14
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
10
Nuoret tekevät yhä vähemmän abortteja Suomessa – "Tämän ajan kulttuurissa on jotain sellaista"
9
Koeajossa: Mainoslause "Kaikkien aikojen paras Ford" ei jää kovin kauaksi totuudesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image