Talous

Elektrobit lomauttaa jopa 90 - tavoitteena vajaan miljoonan euron säästöt

Talous 15.5.2014 8:26
Kaleva

Oululainen Elektrobit tiedottaa, että yhtiö lomauttaa enintään 90 henkilöä tilapäisesti ja tavoittelee noin 0,8 miljoonan euron säästöjä Wireless-liiketoimintasegmentissä.

Elektrobit on saanut eilen päätökseen 30. huhtikuuta aloittamansa yhteistoimintaneuvottelut Wireless-liiketoimintasegmentin Suomen yhtiöissä. Yhtiön mukaan tarkoitus on sopeuttaa kustannustasoa tuotekehityspalveluiden lähikuukausien heikentyneen tilauskannan vuoksi.

Yhtiö on päättänyt lomauttaa enintään 90 henkilöä tilapäisesti enintään 90 päivän ajaksi osa- tai kokoaikaisesti. Lomautuksilla tavoitellaan noin 0,8 miljoonan euron kustannussäästöjä, joiden oletetaan toteutuvan pääosin vuoden kolmannella neljänneksellä.

Wireless-liiketoimintasegmentissä työskentelee tällä hetkellä 486 henkilöä.

”Lomautusten taustalla on langattoman tietoliikenteen verkkolaitteiden tuotekehityspalveluiden kysynnän lasku ja joidenkin projektien aloituksen lykkääntyminen ja näistä johtuva heikentynyt tuotekehityspalveluiden tilauskanta lähikuukausille”, yhtiö sanoo tiedotteessaan.

Elektrobit on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Yhtiön vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Me olemme samaa maata nykyään Viron,Puolan ,Latvian jne... me olemme samaa Eu maata meillä on sama Euron raha käytössä on hassua että toisessa maassa samasta työstä maksetaan 700,- ja toiseesa 3500,-
Mutta ei ole yhtään hassua että Työpaikat menee sinne missä se kannattaa koska olisi hassua jos yritys ajaisi itse tahallaan itsensä konkurssiin yrittämällä massa jossa on 5 kertaiset palkat ja kaikki muutkin kulut ja verot on korkemmat ,ei tällainen peli vetele kuin ainostaan öljyntuottaja maissa.
Meidän öljy on AAA luokitus jolla voimme rahoittaa tätä sikailua ja kasvattaa julkista sektoria ja palvella valaksi täällä toinen toisiamme samaan aikaan kun raha tuotava työ pakenee tästä Suomi nimisestä osavaltiosta pois.
Edes öljyn tuottaja maat ei näin toimi että pumpaavat kerralla muutamassa vuodessa kaiken öljyn pois jälkipolvilta kuin me teemme kun pumppaamme kaiken velan pois vielä kun meillä on AAA luokitus.

Tämä ja edelliinen Hallitus on tuhonut Suomen täydellisesti tämä on jatkoa Lipposen ja Niinistön eu :n valheelliselle politikalle meitä kaikkia on huijattu kun ei ole kerrottu totuutta että näin tämä ei voi jatkua että palkka ero on 700-3500 ??? uskomatonta tämän lisäksi me velkaannumme paljon enemmän kuin nämä naapuri osavaltiot ja olemme valkantuneet jo ja kun otetaan meidän ilmastolliset ja maantieteelliset ja kuut korkeamat kulut huomioon meillä ei ole elämisen mahdollisuuksia enään vaikka pudotamme palkat 700,- /kk koska sillon tippuu verotulot ja siitä tulee katastrofi.

Me olemme täydellisessä umpikujassa. ! Miksei edes virheitä tunnusteta meidän pitäisi itse vaatia pudottaan AAA luokitus alas ! Timo Soini on varoitellut mitä tästä holtittomasta valkaantumisesta ja rahan kylvöstä eteläeurooppaan ja eu ja euro politiikasta seuraa mutta kaikki varoitukset on mennyt kuin kuuroille korville !
Mitä me voimme enään tehdä? sanokaapa viisaat? maa on tuhottu niin ettei edes Timo voi pelastaa meitä täydelliseltä romahdukselta. Onko tämä poltetun maan taktiikkaa hallitus herroilta jotka haluaa Eu:n
Lipponen sai palkkiksi suuren märärn rahaa kaasuputki verukkeella Niinistö sai Presitentin viran Katainen ja Urpilainen tulaan vielä palkitsemaan maan tuhoamisesta ihan varmasti tämä on todella hassua politiikaaa ja hassua kuin suomalaiset tukee sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

osaamatonta sakkia ja projektit sössitään!! kohta loppuu asiakkaat ei voi mittään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin yrittäjänä ja sijoittajana voin kertoa totuuden meneillän olevasta tilanteesta jossa politikkoja kiinnostaa ainostan eu:n ja Brysseliin pakeneminen huippu palkoille.
Tuotantoa pitää saada siirrettyä nopeampaa Viroo,Latviaa,Liettuaan ja Puolaan joissa palkat ja kaikki muut kulut on vain viidesosa Suomen kuluista jota saamme pelastettua edes osan Suomalaisista firmoista !
On hullua ja järjen vatsaista että suomalaisia yrityksiä ajetaan alas tahallaan kun väkisellä täällä yritetään kalliilla tehdä tavaraa ja välillä lomautetaan ja samalla hinnat nousee niin että asiakkaat äänestä jaloillaan.
Ja samaan aikaan joku mu napaa markkinat haltun joka tekee saman kustannus tehokkaammin.
Me olemme Eurossa ja Eu:ssa ei me voida sanoa että tavara maksaa 2 kertaisen hinnan koska se on Suomi tavaraa näinhän autokauppiaakin yritti takavuosina toimia kun ne yrittä kaupata Suomi autoja kalliimmllla vaikka ne oli huonompia ruosteen ja pakkas vaurioiden takia.Nyt nekin on tulleet järkiin ja pudotaneet hinnat ennnen kun kaikki markkinat meni.
Jos Suomen työvoiman hintaa ja muita kustannuksia todellekaan saada pudotettua samaan mikä itämeren takana on niin silloin pitää hyväksyä että tuotanto pakenee sinne ja omistajien pitää pitä huoli siitä että näin tapahtuu jotta Firma ei mene konkurssiin.On täysin selvää että tällä palkka ja ´hintatasolla emme voi toimia enään,meitä kaikki on huijattu kun menime eu:n ja Euroon koska tätä ei kansalle kerrottu vaikka se on päivän selvä asia.Paavo Väyrynen ja timo soini on yrittänyt tätä kertoa mutta nille on vaan naurettu.
Nyt on myöhäistä enään itkeä kun on löysät housuissa.Parhaimmat työntekijät pääsee kyllä Viron töihin tulevaisuudessa joten ei tässä toivoa kannata menettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

118
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
79
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
52
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
49
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
42
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image