Talous

Elektrobit jakautumassa kahtia - uutta yhtiötä haetaan pörssiin

Elektrobit on jakautumassa kahdeksi yhtiöksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 19.2.2015 8:57
Kaleva

Oulussa pääpaikkaansa pitävä Elektrobit Oyj:n hallitus on hyväksynyt suunnitelman yhtiön osittaisjakautumisesta. 

Elektrobit-konsernin liiketoiminta on usean vuoden ajan jaettu kahteen erillisinä liiketoimintasegmentteinä johdettuun tulosyksikköön, jotka ovat Automotive ja Wireless.

”Niiden välillä on ollut taloudelliselta merkitykseltään vain hyvin vähän yhteistä liiketoimintaa tai yhteisiä asiakasprojekteja ja käytännössä liiketoimintasegmentit ovat toisistaan riippumattomia”, yhtiön hallitus perustelee.

Automotive-liiketoimintasegmentin operatiivinen johto sijaitsee Saksassa ja Wireless-liiketoimintasegmentin operatiivinen johto Suomessa.

”Sijoittajien näkökulmasta jakautuminen mahdollistaisi sijoitusten kohdistamisen sijoittajaa nimenomaisesti kiinnostavaan yhden toimialan yhtiöön. Jakautumisella tavoitellaan myös parempaa pitkän aikavälin arvonnousupotentiaalia osakkeenomistajille, suurempaa osakkeiden likviditeettiä sekä mahdollisuutta hajauttaa riskit kahteen erilliseen yhtiöön”, hallituksen tiedotteessa todetaan.

Molempien yhtiöiden liiketoiminta jatkuu ennallaan, joten suunniteltu jakautuminen ei vaikuttaisi välittömästi asiakkaiden asemaan.

Liikevaihto ja -voitto kasvoivat

Jakautumissuunnitelman mukaan Elektrobitin Wireless-liiketoimintasegmentti erotetaan jakautumisen täytäntöönpanon rekisteröinnin yhteydessä perustettavaan Bittium-nimiseen julkiseen osakeyhtiöön, jonka osakkeet samalla haetaan listattavaksi Nasdaq Helsingin pörssilistalle.

Bittium tarjoaa langattoman teknologian käyttöön perustuvia tuotteita, tuotealustoja, tuotekehityspalveluita ja räätälöityjä ratkaisuja useilla eri toimialoilla toimiville yrityksille ja viranomaisille.

Jakautumisen voimaantulon edellytyksenä on, että Elektrobitin ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy jakautumisen ja jakautumisen täytäntöönpano rekisteröidään kaupparekisteriin osakeyhtiölain mukaisen velkojien kuulemismenettelyn jälkeen. Jakautumisen täytäntöönpanon suunniteltu rekisteröintiajankohta on 30.6.2015.

Elektrobitin liikevaihto kasvoi vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä 13,9 prosenttia ja oli 67,8 miljoonaa euroa. Myös liikevoitto kasvoi 7,2 miljoonaan euroon, kun edellisen vuoden viimeisellä neljänneksellä se oli 5,7 miljoonaa.

Liikevoitto sisältää yhteensä noin 0,6 miljoonan euron kertaluonteiset kulut, jotka aiheutuivat Wireless-liiketoimintasegmentin henkilöstövähennyksistä ja SafeMove-liiketoiminnan hankintaan liittyvistä kuluista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No sanotaan se nyt..
Kohta on taas halpoja 400 neliön luksustaloja ja halpoja liising autoja markkinoilla...
Vaimitesemeni?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bittium eli pieni ja hidas merietana. Mitenkäs se tämmöinen elävä otettiin malliksi kun pitäisi olla suuri ja ketterä..toisaalta paikallaan pysyminen ja kuoreen vetäytyminen saattavatkin olla juuri se juttu millä saadaan se hieman kadoksissa ollut ydinosaaminen hyötykäyttöön. Pakkoko sitä on etanan pörssiin mennä, kohta se sitten on taas samaa tuuletusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuoren sisällä täällä ollaan oltu jo pitkään. Töitä tehdään kuin etanat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiljaa tehden hyvä tulee. YT-firmoissa on yleinen ilmiö että "painostetaan" hosumaan siellä ja täällä. Kompetenssi ei ole enää se ykkösasia vaan toiminnot alkavat pyöriä hallitsemattomasti ja työtehtävät helposti henkilöittävät porukkaa hyviin ja huonoihin tyyppeihin. Hyvä johtaminen on hukassa kun hommien annetaan pyöriä "hyvien" alaisten ehdoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin eläintieteilijänä voi sanoa, että Bittium on tropiikissa suolaisessa vedessä elävä koteloa kantava etana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimen omaan. Mutta Oulussa on olemassa oma alalaji. Tämä alalaji on todella hidasliikkeinen fakkuja kantava etana. Ominaisuutena on myös hieman virtsalle tuoksuva haju. Ravinnoksi tämä etana käyttää kahvia ja pitsaa. Myös kebabbi kuuluu tämän eliön ravintoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Automotivehan on nykyään paljon isompi kuin Wireless.

Ihmeitä pitää kyllä tapahtua, jos kumpaakaan uusista firmoista ei myydä. Automotiven kohdalla omistajat odottavat luultavasti jättipottia, eli että joku Googlen tapainen firma ostaisi sen. Nythän molemmille osille on helpompi löytää ostaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Elektrobit on pörssissä joten kaikki on julkista ja vapaasti pengottavissa. Jatkossa olisi siis kaksi yhtiötä pörssissä joten mitään ei oikein voi sillä keinolla piilottaakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jahas, saattaapi olla tulevaisuudessa melko kylmää YT-kyytiä luvassa entisen Wireleksen työntekijöille. Selkeästi tässä nyt Elektrobitin omistajat hankkiutuvat eroon mielestään epäkurantista liiketoiminnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että pörssiin saadaan uutta liikettä - mutta nimenä "Bittijumi" kuulostaa kyllä aika tukkoiselta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

asiaa!! nyt päästää kerralla eroon kannattamattomasta toiminnasta. Olen ehdottomasti tämän asian kannalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattamattomasta? Kumpikin yksikkö tuotti voittoa, toki Automotive selvästi enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image