Talous

Elektrobit aikoo palkata kymmeniä ohjelmoijia Ouluun

Elektrobit Automotive Finlandin toimitusjohtajan Veli-Matti Ihmeen mukaan autoissa riittää jatkossakin paljon ohjelmistotyötä. KUVA: Teija Soini
Talous 18.5.2017 7:06
Pasi Klemettilä

Autojen ohjelmistoja Oulussa kehittävä Elektrobit Automotive Finland Oy aikoo palkata Oulussa tämän vuoden aikana noin 30 uutta työntekijää.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Ihmeen mukaan pidemmällä tähtäimellä työpaikkoja voisi tulla yhteensä noin 50–60.

Tällä hetkellä Elektrobitillä on Oulussa reilut 100 työntekijää, heistä suurin osa ohjelmistojen kanssa työskenteleviä.

– Meillä on tarvetta softahenkilöstölle juniorisuunnittelijoista linjapäälliköihin. Pyrimme palkkaamaan kymmeniä ihmisiä nopeasti ja meille tulee iso rekrytointiaalto, Ihme sanoo.

Elektrobit tekee sulautettuja ohjelmistoja auton sisäisiin elektroniikkajärjestelmiin. Näitä ovat esimerkiksi auton turvallisuusjärjestelmät, ajamista avustavat järjestelmät ja viihde- ja viestintäratkaisut.

Oululainen Elektrobit myi Automotive-osionsa Continentalille vuonna 2015. Elektrobit-nimi siirtyi kaupassa mukana.

Lue lisää 18.05.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näyttää kommentointipalstan Aina Inkerien mielestä tämän olevan jotenkin huono asia. Samoin talouskasvu, uudet työpaikat, rakentaminen jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaaapi olla tai olematta, että he ovat palkanneet kymmeniä uusia työntekijöitä tuona aikana. Oulussa palkataan uusia työntekijöitä jatkuvasti kymmenittäin, joten maltti on valttia. Kaiken ikäiset kyllä kelpaa, jos matriaali on kuranttia. Alan asioiden harrastuneisuus kannattaa pitää mielessä, kun miettii, että mitenhän työllistyn jatkossa. Investoimalla omaan osaamiseen takaa työpaikan jatkossakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti EB työpaikkailmoitukset ei tuo tarpeeksi kivoja hakijoita firmalle kun pitää puskea uutista ulos, samat ilmoitukset ovat olleet auki yli vuoden. Tiedän montakin hyvää koodaria jotka ovat saaneet EB:ltä koko ajan "valitettavasti ei kiinnosta"-vastineen hakemuksiin. Toivottavasti EB ei tee Bittiumia ja alkaa palkkaamaan halpoja opiskelijoita ja ottaa vielä näitä kurssien ilmaistyövoimaa hetkeksi avuksi. Omien tietojeni mukaan se juniori osaaja pitää olla opastuksen jälkeen jo valmis tuottava paketti ja sisäänajoon on varattu vain pieni hetki joten se siitä juniorista. Oulussa pitäisi herätä todellisuuteen kun valitellaan työvoiman puutetta että guruja ei kasva joka oksalla ja kun itketään työvoimapulaa niin ei kuitenkaan olla valmiita ajamaan uran alkuvaiheessa olevaa koodaria sisään kun pelätään että kokemuksen saatuaan tämä tekijä vaihtaa rahan perässä toiseen firmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image