Talous

EK:n Kokkila torjuu johtajien palkka-alen: "Teennäistä"

Talous 4.1.2013 6:08
STT

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) puheenjohtaja Ilpo Kokkilan mielestä yritysjohtajien palkkojen alentaminen olisi teennäistä. Asiasta kirjoittaa Talouselämä.

– Totta kai esimerkin näyttäminen on hieno asia, mutta onhan se vähän teennäistä. Että taivaspaikan saa, kun lahjoittaa rahaa, Kokkila sanoo lehden haastattelussa.

Vuorineuvos Kokkila totesi joulukuussa, että työväestön palkkoja pitäisi mieluummin alentaa kuin nostaa, jotta yritysten kilpailukyky paranisi.

Torstaina Kokkila kertoi STT:lle, että on valmis alentamaan omaa palkkaansa. Hän myös kommentoi presidentti Sauli Niinistön aloitetta vuosipalkkionsa leikkaamisesta ja sanoi presidentin aloitteen olevan tervetullut esimerkki ja tehokas keskustelunavaus.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Kokkilan viesti on harvinaisen selvä. Johtajien palkkojen alentaminen on teennäistä, mutta työväestön palkkoja tulee alentaa. Tämä mies se varsinainen haukka on. Kun EK:n puheenjohtajalla ei ole muuta sanomista, niin älyäisi pitää edes suunsa kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulenpa että Niinistö aika pitkälle tarkoitti julkista sektoria joka on paisunut liian kalliiksi. Yksityissektorilla yritykset voi maksaa niin isoja palkkoja kuin haluavat ja pystyvät. Kannattaa muistaa että yksityinen yritys maksaa vain jos saa vastinetta ja tappiollista yritystä ei kauan markkinoilla ole. Sekin on hyvä muistaa että kateus on ihan turhaa, Suomessa meillä kaikilla on mahdollisuus (ilmainen koulutus jne) pyrkiä vihreälle oksalle. Yritysjohtaijen palkka-alella olisi vain symboolinen vaikutus ja sekin on tietysti paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luule mitä luulet, mutta Niinistön viesti oli mitä selvimmin osoitettu yritysmaailman ahnaille ja itsekkäille johtajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki tämä keskustelu sai alkunsa ilmoituksesta ,että presidentti on valmis tyytymään edeltäjänsä palkkiotasoon tai vaihtoehtoisesti luopumalla !/5 osalla palkkionkorotuksestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teennäistä jeesustelua tosiaan, jos ei tehdä rakenteellisia muutoksia,jotka pitävät huolen siitä, että päättäjätkin voivat hyvällä omallatunnolla sanoa ansainneensa palkkansa. Nykyisin kaikille johtavissa asemissa oleville tuputetaan suorastaan järjettömiä palkkoja ja palkkiotia...enemmän kuin nämä edes kehtaisivat pyytää. Jotta tällainen vääristymä ja epäoikeudenmukaisuus saadaan poistettua niin paras keino on suurien tulojen verojen korotus niin että löysät saadaaan pois eikä järjettömien palkkioiden maksaminen ole enää edes yritysten kannalta mielekästä. Julkisella sektorilla palkkakatto ministerin palkan tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö meidät pienipalkkaiset olisi sama viedä montun syrjälle. Ei tarvitsi kitua. Vai sekö tässä onkin tarkoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhemies Eero taas paljasti karvansa Eduskunnan palkkio esimerkki ei koske SAK-n jäseniä.Tuommoisen kahteen kastiin kansalaisia jakavan miehen olisi paras pysyä SAK-n palkkalistoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työväestön palkkojen leikkaus olisi iso askel kohti kommunismia!
Pienituloisella palkansaajalla ei meinaa nykyiselläkään rahat riittää välttämätömään. Palkankorotukset ovat vuosia olleet alle inflaation.
Jos vielä höylätään, on vietävä laskut Kelan luukulle. Tehdään töitä ja valtio maksaa viulut, kuin Neuvostoliitossa.
Eikö markkinataloudessa kuuluisi saada palkkaa tehdystä työstä ja kyetä kuluttamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö jutustelee virkansa puolesta, Kokkilalta tulee kokoomuslaisen ideologian totuudenmukainen mielipide ja tavoite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisella sektorilla palkkahallinta on karannut käsistä (työnantajan näkökulmasta). Palkkauudistus epäonnistui täysin verrattuna aikaisempiin A-palkkataulukoihin. Toinen työntekijä (kaikki palkolliset työntekijöitä) kuvailee toistensa töitä ja ne arvioidaan aina vaativammiksi kuin aikaisemmin, joten karuselli on valmis. Samoin tehdään työsuoritusten osalta joka arvioinnissa. Oma lukunsa on ns. johto, joiden palkat "vedetään hihasta" ja niidenhän täytyy olla tavisten yläpuolella. Ensimmäinen merkki kaaoksesta oli paljon puhutusta tulospalkkiosta luopuminen, koska niihin ei ollut em. syystä enään varaa. Tsoi on näin, seurasin asiaa sisältä päin kymmenkunta vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokkila on kokoomuksen taustavaikuttaja. Niinistö on kokoomuslainen. Alkaa kupletin juoni paljastua. Kokoomuksen mielikuvatehdas on taas liikkeellä.

Koko episodilla yritetään saada aikaan kaikkia palkansaajia koskeva palkka-ale. Ei koske ökytuloisia, kuten Kokkila julistaa. Eli jatkossakin väkeään ulospotkivien ja tappiollisten firmojen johto saa pitää miljoonansa. Muualla tällaisille tyypeille näytettäisiin ovea, meillä heidät palkitaan. Näin meillä Suomessa, kultapossukerhojen ja kartellien luvatussa maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän se totuus tulikin sitten. ELi palkansaajien palkanalennukset ovat myös teennäisiä, ja palkankorotuksista luopuminen vielä teennäisempää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Kokkila kyllä tietoinen mitä kaikkea hän oikein sieltä suustaan päästelee, vain pitääkö hänellekin hankkia joku ulkopuolinen henkilö, joka kirjoittaa ne hänen pitämät puheet ensin paperille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos palkkaani alennetaan, niin minulla ei ole enää varaa kulkea töihin.
Jään sitten kotiin 'oleskelemaan'.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakeyhtiön johtajien palkanalennus on hulluutta. Palkasta maksetaan veroa. Osingosta maksetaan pääomaveroa, josta kunta ei saa mitään. Ja osingoksihan se palkanalennus menee.

Sama pätee yksityisen puolen työntekijöiden palkkaan. Pienempi palkka, pienempi verokertymä. Vähemmän kulutusta, vähemmän työpaikkoja jne.

Kunnan ja valtion palkkaus on eri juttu. Veroista ne maksetaan ne palkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos esim. Fortumin johtajan palkka lasketaan 800.000 ekusta 400.000 ekuun -> 1) Fortumin talous kohenee 400.000 + 200.000 eli yht. 600.000 euroa eli tuo kaksisataa tuhatta on ns. henkilösivukuluja, jotka on aina maksettava palkasta vakuutusyhtiöille.
2) Johtajan ylisuuri eläke pienenee, mistä seuraa, että tulevaisuuden eläkeet pienenee ja yhteiskunta hyötyy pitkälle tulevaisuuteen.
3) Yhtiö voi laskea vuosittain sähkömaksuja 600.000 eurolla, joista me köyhä kansa hyödymme sekä välillisinä että välittöminä kuluina tavaroissa ja sähkölaskussa, josta taas seuraa, että köyhillä on enemmän rahaa kulutettavana ja talous elpyy sitä kautta.
4) Siitäkin huolimatta johtajalle jää ylisuuri palkka, eikä heillä ole sen suuremmat tai viisaammat aivot kuin muillakaan ihmisillä.
5) Verot palkasta ja osingoista ovat vain kertaluontoisia, eli eivät vaikuta tulevaisuuteen niin paljon kuin eläkekertymät, joista seuraa valtavien eläkkeiden maksupaine yhteiskunnalle.
6) Jne...............

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisen sekorin palkkoja voitaisiin alentaa ilman muuta ja yksiyisen sektorin työmäärää tulisi lisätä palkkaa muuttamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa on järkeä: jos enemmän palkkaa niin enemmän työtä. Julkisella sektorilla työn määrä on vakio, ja lisääntyy ilman palkan nousermista koko ajan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein palkka-alet ovat teennäisiä ja tekopyhiä järjestelyjä. Parempi keino on suitsia palkkoja ja optioitten tuottamia miljoonia ihan kunnollisislla ja tuntuvilla progressiivisilla veroilla. Pannaan suurimmat palkat ja eläkkeet takaisin niille 90-luvun veroprosenteille 5000 eurosta ylöspäin. Lasketaan palkat ja osingot tuloina yhteen, jolloin loppuu myös kikkailu sillä, että pomo saa osan palkastaan osinkoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image