Talous

Bittiumille nousee uusi toimitalo Tek­no­lo­gia­ky­lään

Bittiumin uusi toimitalo nousee teknologiakylään Ritaharjuntien ja Tietolinjan risteykseen. KUVA: Arkkitehtitoimisto Kanttia2
Talous 23.12.2015 20:18
Pasi Klemettilä, Janne-Pekka Manninen

Oululainen pörssiyhtiö Bittium rakennuttaa itselleen uuden toimitalon Ouluun. Bittium Technologies Oy ja NCC Rakennus Oy allekirjoittivat keskiviikkona sopimuksen uusien toimitilojen rakentamisesta.

Sopimuksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa. Toimitilat valmistuvat vuoden 2017 loppuun mennessä Oulun teknologiakylään Ritaharjuntien ja Tietolinjan risteykseen, ja toimitilojen kokonaisneliömäärä on noin 8 600 neliömetriä.

Hankkeen kokonaiskustannus tontteineen ja kalusteineen on noin 15 miljoonaa euroa.
Toimitilat rakennetaan monitilatoimistomallilla, joka Bittiumin mukaan tehostaa tilankäyttöä ja parantaa työhyvinvointia.

Uusi rakennus valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä. KUVA: Arkkitehtitoimisto Kanttia2

Perinteisiin ratkaisuihin verrattuna monitilatoimistossa on korkeampi tilan käyttöaste ja se tukee hyvin yksilöllisiä tarpeita. Monitilatoimistossa työntekijöillä on uudenlainen vapaus valita työskentelyalue parhaiten sopivaksi kulloisellekin työtehtävälle. Uusissa tiloissa huomioidaan muun muassa korkeat tietoturvavaatimukset.

Bittiumin uusien toimitilojen suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Kanttia2. Yhtiön toimitusjohtaja Markus Haapsaaren mukaan teknologiakylään nousee moderni rakennus, joka sisältää muun muassa toimisto-, tuotanto- ja kokoustiloja.

– Teknologiakylähän on rakentunut eri puolilta eri aikakausina, ja tämä rakennus on muulle alueelle suoraa jatkumoa. Teknologiakylä on täynnä oululaisia menestystarinoita ja eräänä ajatuksena suunnittelussa oli, että rakennuskin voi osaltaan kertoa Oulun menestystarinoista, Haapsaari sanoo.

Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen kertoo, että heillä sopivasti päättyy vuokrasopimus nykyisissä tiloissa vuoden 2017 lopussa.

Uudisrakennus mahdollistaa nykyaikaiset, juuri Bittiumille suunnitellut tilaratkaisut.

– Oulussa me olemme kohtuullisen kokoinen toimija, eikä valmiita, meille sopivia taloja ole ihan kauheasti tarjolla. Ja totta kai tämä kertoo siitä, että olemme sitoutuneita toimintaan täällä, Huttunen sanoo.

Monitilatoimistossa työntekijöillä on uudenlainen vapaus valita työskentelyalue parhaiten sopivaksi kulloisellekin työtehtävälle. KUVA: Arkkitehtitoimisto Kanttia2
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Oululla ei ole hätäpäivää kun itsevarmoja liiketalouden, työergonomian, kiinteistösijoittamisen ja arkkitehtuurin asiantuntijoita löytyy kommentoimaan ihan elämän kovan koulun pohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olkoon. Uusi yritys kaatuneen tilalle uudella nimellä. Menestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisille NOKIA insinööreille ei voi maksaa enempää kuin vastavalmistuneille. He ovat samalla viivalla! Reilu 2000e/kk maksetaan ihan säälistä vain. Vastavalmistuneella on sentään kyky oppia mutta näillä saunasopimuksilla on luvattu ottaa tuota Nokia ylijäämää taloon niin minkäs teet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuo koskee lähinnä jotain symbian-tyyppejä, jotka eivät ole 15 vuoteen opetelleet mitään uutta. Harvassa lienevät ne nykyään, monet vaihtaneet alaa jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvältä kuulostaa. Minun töihini tuo sopisi oikein hyvin ja luultavasti niille jotka tuonne muuttaa. Muille ei tarvi sopiakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennus on hyvä investointi. Maksaa itsensä noin 10:ssä vuodessa vuokran säästöissä. Helppo muutenkin investoida kun kassa pursuaa käteistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että pörssiyhtiö rakentaa pääkonttorinsa Ouluun. Tulevaisuudennäkymätkin ovat toimialallansa kohdallaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa technopoliksella oli viime vuonna keskimääräinen vuokra 16,79e/m2 (Lähde: Q1/15 osavuosikatsaus) tuon kokoisessa pytingissä se tekisi 144394e/kk eli reilu 1.7milj.e vuodessa.

En miettisi hetkeäkään, jos itse olisin ollut asiasta päättämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihme ettei yritykset kannata. Ja mikä mahtaa olla syynä että valtion virastot toimii vastaavissa vuokratiloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkä Oulun kaupungilla on varaa olla vuokralla Technopoliksen kalliissa vuokratiloissa vaikka kaupungilla itsellä on valtava määrä tyhjiä kiinteistöjä kuntaliitosten ja sote:n toimipaikkaverkoston supistusten jäljiltä? Esim. Elektroniikkatiellä näkyy olevan kaupungin lastensuojelun yksikkö ja sosiaali ja terveystoimen arkisto. Noin puolen kilometrin päässä on lopetettu/lopetettava Kaijonharjun terveysasema.
Eli on omia tyhjiä tiloja ja silti toimitaan vierailta vuokratuissa kalliissa tiloissa esim. Peltolassa entisissä Nokian tiloissa. Tällainen ei tulisi yksityisessä yrityksessä kuuna päivänä kuuloon ja jos joku tekisi tällaista niin saisi äkkiä kalossinkuvan takapuoleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuo on yksityinen yritys. siinä vain on huijattuja osakkeenomistajia mukana liikaa..hahahahahah

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arkkitehti ei ikinä suostuisi työskentelemään monitilatoimistomallin mukaan rakennetussa toimistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arkkitehdit ovat aina työskennelleet avokonttoreissa, monitilatoimiston esiasteissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En antais Bittuimina ainakaan tälle suunn.tstolle tehtävää, koska hukkatilaa on valtavasti, jota ei suinsurminkaan nykyisin enää rakenneta.Ei rakennuksen hulpeudella tehdä tuotekeuppoja vaan hyvällä tuotteella ja palvelulla. Sitä paitsi perspektiivikuvat on vääriä kuvanto kantoja paha moka arkkitehdiltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

19:00
Edes aivoinfarkti ja paha eteisvärinä eivät pysäyttäneet Harri Heliniä – entinen Kempeleen Kirin pelaaja on tuomaroinut pesäpalloa jo 50 vuotta Tilaajille
18:40
Osuuskauppa Keskimaa Keski-Suomessa testaa, miten työnhakijan valintaan vaikuttaa, jos työtä haetaan nimettömänä
17:57
Kova tuuli aiheutti yllättäviä hankaluuksia Röyttä Rockissa – festarivieraita kuskattiin mantereelle meripelastajien veneillä
17:39
Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan Hietaniemessä
17:11
Veitsi-iskuyritystä tutkitaan terroristisena – poliisin mukaan jalkakäytävälle ajaneen auton tapauksessa on kyse onnettomuudesta
17:08
Maaseutuvihreiden puheenjohtaja jättäisi maatalouden ilman kriisitukea – "On löydettävä kestävämpiä tapoja parantaa kannattavuutta"
17:04
Poliisi puuttuu humalassa pyöräilyyn vain harvoin – maistissa ajamisesta tulee rikos vasta kun aiheuttaa vaaraa muille
114
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
108
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
79
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
66
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
42
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
35
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

vanhusten elämä paremmaksi? Ei se parane sillä, että tuotetaan joku meidän kulttuurista erillinen porukka tänne, muka ho... Lue lisää...
Miten niin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image