Talous

Bittium toimittaa Viron puo­lus­tus­voi­mil­le tie­to­jär­jes­tel­män

KUVA: Essi Puuri
Talous 3.11.2016 9:31
Kaleva

Oululainen Bittium toimittaa Viron puolustusvoimille taktisen tiedonsiirron järjestelmän ja tekee siihen liittyvät integrointityöt.

Viron maavoimat uudistavat internetin yli tapahtuvaa tiedonsiirtoaan ja Bittiumilta tilattu järjestelmä liittyy siihen osana suurempaa kokonaisuutta.

Tilaukseen liittyvät tuotetoimitukset alkavat vielä tämän vuoden aikana. Tilauksella ei ole Bittiumin mukaan merkittävää vaikutusta yhtiön liikevaihtoon eikä liiketulokseen.

Bittium julkisti myös osavuosikatsauksensa torstaina. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 26 prosenttia 14,1 miljoonaan euroon ja liiketulos oli 0,9 miljoonaa. Tammi-syyskuussa liikevaihto kasvoi 8,7 prosenttia 45,2 miljoonaan ja liiketulos kasvoi 1,6 miljoonaan euroon.

Kansainvälinen tietoliikenteen verkkolaitevalmistaja sanoi lokakuun alussa vähentävänsä yhteistyötä Bittiumin kanssa, millä voi olla yhtiön mukaan negatiivinen vaikutus ensi vuoden liikevaihtoon ja tulokseen.

Vuosi 2016 kuitenkin näyttää Bittiumin mukaan vakaalta: yhtiö uskoo liikevaihdon kasvavan vuoden 2015 56,8 miljoonasta eurosta. Tämän vuoden liiketuloksen Bittium uskoo olevan samalla tasolla kuin 2015, jolloin se oli 2,3 miljoonaa euroa.

Bittium ei ole aikaisemmin antanut tälle vuodelle liikevoitto-ohjausta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Viro on NATO-maa. Mahdollisuus isompiin kauppoihin.

Bittium voisi näyttää mallia ja palkata myös vanhoja koodareita.

Omistan osakkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marjanpoimintaa...
Talouselämä 3.11.2016:
"Tilauksella ei ole merkittävää vaikutusta Bittiumin liikevaihtoon, liiketulokseen tai taloudelliseen asemaan. Tilauksella ei ole vaikusta yhtiön näkymiin."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

131
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
101
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
41
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
39
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
38
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
38
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
29
Pohjola Sairaala keskittyy ortopediaan – Oulussa loppuvat syksyllä lastentautien, korvatautien ja yleislääketieteen palvelut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image