Talous

Bittium teki kuusi miljoonaa euroa tappiota – syynä liikevaihdon lasku ja omat investoinnit

Talous 22.2.2018 10:25
Kaleva

Teknologiayhtiö Bittiumin tulos vuonna 2017 putosi 6,2 miljoonaa euroa miinukselle. Yhtiön mukaan liiketappio syntyi liikevaihdon huonosta kehityksestä, joka putosi melkein 20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Bittium antoi syksyllä tulosvaroituksen ja ennakoi tuolloin liiketuloksen olevan selvästi negatiivinen ja liikevaihdon laskevan vuodesta 2016. Bittium kertoi, että Meksikon valtion viranomaisille suunnattujen mobiililaitetoimitusten aloittaminen siirtyi vuodelle 2018. Aiemmin yhtiö odotti toimitusten ajoittuvan viime vuodelle.

Bittiumin liikevaihto vuonna 2017 oli 51,6 miljoonaa euroa. Se laski 19,6 prosenttia vuodesta 2016, jolloin se oli 64,2 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 Bittiumin tulos oli 2,5 miljoonaa euroa plussalla, mutta vuonna 2017 se muuttui 6,2 miljoonan euron tappioksi.

Yhtiön mukaan liiketappion syntyyn vaikuttivat liikevaihdon laskeminen sekä yhtiön tekemät satsaukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen, joilla se tavoittelee pitkän aikavälin kasvua.

Bittiumin palveluliiketoiminnan liikevaihto laski 34,9 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2016 oli 51,2 miljoonaa. Tiedotteen mukaan tämän syynä pääasiassa oli merkittävän tietoliikenneasiakkaan yhteistyön päättyminen.

Tuoteliikevaihto nousi 4,4 miljoonaa euroa 16,3 miljoonaan euroon. Tuoteliikevaihto jäi kuitenkin yrityksen tavoitteista juuri Meksikon toimitusten siirtymisen vuoksi.

Bittium odottaa liikevaihdon nousevan ja liiketuloksen parantuvan tänä vuonna.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Yli 30 vuotta Bitti on ollut herjan ja narinan kohteena, niinpä se vain porskuttaa. Kannattaa miettiä missä tilassa muut saman ikäiset alan firmat ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälaisia osaajia tarvitaan? Latomakoneen käyttäjiä, Bitin viilaajia, muotoilijoita, pakkauseksperttejä, nano-inssejä, etsaajia vai antennivirittäjiä??? Vai myynti-inssejä, jotka lupaavat enempi kuin kaikki muut yteensä. Toimiala siirtyy hiljalleen Intiaan, missä on osaajia, mutta palkat paljon matalammat, eikä unionit kiusaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Bittiumin palveluliiketoiminnan liikevaihto laski 34,9 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2016 oli 51,2 miljoonaa. Tiedotteen mukaan tämän syynä pääasiassa oli merkittävän tietoliikenneasiakkaan yhteistyön päättyminen." Jos sillä yhdellä hyvin tiedetyllä asiakkaalla oli yli 16 miljoonan euron eli 32% osuus koko bisneksestä j tuo asiakas puhdisti Oulun pölyt kokonaan jaloistaan, niin olisi tietysti voinut yrittää jotain merkittävämpää liiketoiminnan sisällöllistä ja periaatteellista uudistamista. Esimerkkejä ennakkoluulottomasta uusiin kasvubisneksiin ryhtymisestä entisten osaamistenkin pohjalta löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastahan kehuivat lehdessä että lisää tarvitsee työntekijöitä, kai niitä varten siivotaan yt menettelyllä tilaa kalliimista työntekijöistä.
Siellähän on muutama TE-keskuksen kurssi tulossa josta saa ilmaisia työntekijöitä lyhyisiin projekteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo yrityksen tulostiedot tuo 20% liikevaihdon lasku ei selitä kuin puoli miljoonaa euroa liiketuloksen laskusta. Uusi pytinki ja 40 uutta työntekijää maksoivat siis 5 ja puoli milliä. Toivotaan, että bisnekset kehittyy koska muuten pitää kohta alkaa karsimaan kuluja ja ihmisethän niitä kalliita ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image