Talous

Bittium teki kuusi miljoonaa euroa tappiota – syynä liikevaihdon lasku ja omat investoinnit

Talous 22.2.2018 10:25
Kaleva

Teknologiayhtiö Bittiumin tulos vuonna 2017 putosi 6,2 miljoonaa euroa miinukselle. Yhtiön mukaan liiketappio syntyi liikevaihdon huonosta kehityksestä, joka putosi melkein 20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Bittium antoi syksyllä tulosvaroituksen ja ennakoi tuolloin liiketuloksen olevan selvästi negatiivinen ja liikevaihdon laskevan vuodesta 2016. Bittium kertoi, että Meksikon valtion viranomaisille suunnattujen mobiililaitetoimitusten aloittaminen siirtyi vuodelle 2018. Aiemmin yhtiö odotti toimitusten ajoittuvan viime vuodelle.

Bittiumin liikevaihto vuonna 2017 oli 51,6 miljoonaa euroa. Se laski 19,6 prosenttia vuodesta 2016, jolloin se oli 64,2 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 Bittiumin tulos oli 2,5 miljoonaa euroa plussalla, mutta vuonna 2017 se muuttui 6,2 miljoonan euron tappioksi.

Yhtiön mukaan liiketappion syntyyn vaikuttivat liikevaihdon laskeminen sekä yhtiön tekemät satsaukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen, joilla se tavoittelee pitkän aikavälin kasvua.

Bittiumin palveluliiketoiminnan liikevaihto laski 34,9 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2016 oli 51,2 miljoonaa. Tiedotteen mukaan tämän syynä pääasiassa oli merkittävän tietoliikenneasiakkaan yhteistyön päättyminen.

Tuoteliikevaihto nousi 4,4 miljoonaa euroa 16,3 miljoonaan euroon. Tuoteliikevaihto jäi kuitenkin yrityksen tavoitteista juuri Meksikon toimitusten siirtymisen vuoksi.

Bittium odottaa liikevaihdon nousevan ja liiketuloksen parantuvan tänä vuonna.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Yli 30 vuotta Bitti on ollut herjan ja narinan kohteena, niinpä se vain porskuttaa. Kannattaa miettiä missä tilassa muut saman ikäiset alan firmat ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälaisia osaajia tarvitaan? Latomakoneen käyttäjiä, Bitin viilaajia, muotoilijoita, pakkauseksperttejä, nano-inssejä, etsaajia vai antennivirittäjiä??? Vai myynti-inssejä, jotka lupaavat enempi kuin kaikki muut yteensä. Toimiala siirtyy hiljalleen Intiaan, missä on osaajia, mutta palkat paljon matalammat, eikä unionit kiusaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Bittiumin palveluliiketoiminnan liikevaihto laski 34,9 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2016 oli 51,2 miljoonaa. Tiedotteen mukaan tämän syynä pääasiassa oli merkittävän tietoliikenneasiakkaan yhteistyön päättyminen." Jos sillä yhdellä hyvin tiedetyllä asiakkaalla oli yli 16 miljoonan euron eli 32% osuus koko bisneksestä j tuo asiakas puhdisti Oulun pölyt kokonaan jaloistaan, niin olisi tietysti voinut yrittää jotain merkittävämpää liiketoiminnan sisällöllistä ja periaatteellista uudistamista. Esimerkkejä ennakkoluulottomasta uusiin kasvubisneksiin ryhtymisestä entisten osaamistenkin pohjalta löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastahan kehuivat lehdessä että lisää tarvitsee työntekijöitä, kai niitä varten siivotaan yt menettelyllä tilaa kalliimista työntekijöistä.
Siellähän on muutama TE-keskuksen kurssi tulossa josta saa ilmaisia työntekijöitä lyhyisiin projekteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsoo yrityksen tulostiedot tuo 20% liikevaihdon lasku ei selitä kuin puoli miljoonaa euroa liiketuloksen laskusta. Uusi pytinki ja 40 uutta työntekijää maksoivat siis 5 ja puoli milliä. Toivotaan, että bisnekset kehittyy koska muuten pitää kohta alkaa karsimaan kuluja ja ihmisethän niitä kalliita ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:16
Tutkimus: Nuoret matkustavat usein ilman matkavakuutusta, yli 60-vuotiaat ovat kattavimmin vakuuttettuja
8:46
Metallica lahjoitti Suomen-vierailullaan rahaa vähävaraisten lasten auttamiseksi
8:34
Äimärautiolla testailtiin uudistettuja toimisto- ja tekniikkatiloja – raviradan henkilökunta pääsi uusiin tiloihin
8:21
Presidentti Donald Trumpin twiitit tuomittiin rasistisiksi - Yhdysvaltojen edustajainhuone äänesti asiasta
7:22
Minkki tekee ympäristössä tuhojaan – lakimuutoksen myötä haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltua eläintä tehopyydetään Oulun kaupungin alueilla
7:00
Jos et pääse Poriin, avaa televisio – suora lähetys on mahtavaa palvelua
7:00
Hartaanselkä on öinen kalastuskeidas keskellä kaupunkia, jossa viihtyy myös oululainen Seppo Salo: "Olen nautintokeskeinen kalastaja. En välttämättä edes halua kalaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Pohjanmaan maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image