Talous

Bittium osti ter­veys­tek­no­lo­gi­aan erikoistuneet kuo­pio­lais­yri­tyk­set

Päivystys, oys, sairaala KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 10.11.2016 13:28 | Päivitetty 10.11.2016 13:52
Kaleva

Oululainen Bittium kertoi torstaina ostaneensa terveysteknologiaan erikoistuneet kuopiolaisyritykset Mega Elektroniikka Oy:n ja MegaKotoOy:n.

Osakekauppana toteutettavan yritysoston velaton käteiskauppahinta on kahdeksan miljoonaa euroa. Sopimuksen mukaan Bittium maksaa myyjille lisäkauppahintana enintään miljoona euroa, jos ostettujen yritysten liiketoiminta saavuttaa tietyt tavoitteet vuosina 2017 ja 2018.

Mega Elektroniikka valmistaa lääkintälaitteita. Yhtiö on erikoistunut biosignaalien mittaamiseen lääketieteessä. MegaKoto myy puolestaan sydämen rytmihäiriöiden kokonaisvaltaista Kardiolog.fi-seurantapalvelua. Asiakkaina on terveyskeskuksia ja sairaaloita sekä terveyspalveluja tarjoavia yrityksiä.

Kaupan myötä Bittiumin omistukseen siirtyvät muun muassa sydämen etämonitorointiin keskittynyt Faros-tuoteperhe sekä aivojen sähköisen toiminnan mittaamiseen keskittynyt NeurOne-tuote.

Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen sanoo, että yrityskaupan myötä Bittiumilla on tavoitteena tarjota terveydenhuollon ratkaisuja maailman laajuisille markkinoille.

– Bittiumilla on yli 30-vuoden kokemus langattomassa radioteknologiassa ja tänään tehty kauppa laajentaa meidän teknologiaosaamistamme terveydenhuollon teknologiaan, jossa ollaan yhä enenevässä määrin siirtymässä kohti langattomia ratkaisuja, Huttunen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Mega Elektroniikka on kokonaan Remega Oy:n omistama tytäryhtiö. Mega Elektroniikka omistaa puolestaan 28,2 prosenttia MegaKoto Oy:stä. Kauppasopimus Bittiumin kanssa pitää sisällään myös koko MegaKoto Oy:n osakekannan. Kaupat osakkeista tehdään mahdollisimman pian.

Juttua muokattu 10.11. kello 13.47. Bittiumin ostaman yrityksen nimi korjattu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suomessa kohta kaikki terveyteen liittyvät firmat ovat ulkomaalaisomistuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Pelkästään Oulussa meillä on kotimaiset Bittium, Polar ja Oura. Lisäksi Nokiakin kovaa vauhtia suuntaa samoille apajoille. Suuntokin kotimainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vielä mutta sinne sekin menee. Olen pidemmän aikaa ihmetellyt että suomalaiset yritykset myydään hyvin nopeasti ulkomaalaisille kun todellista menestystä alkaa tulla. Miksi ne eivät pysy suomalaisessa omistuksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Pirkanmaan maakunnassa sekä Enontekiön kunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image