Talous

Bittium laajentaa ter­vey­den­hoi­to­bis­nek­seen – oululaisyhtiö osti Mega Elektroniikan

Bittium laajentaa terveysbisnekseen. KUVA: Essi Puuri
Talous 24.11.2016 8:37
Heikki Uusitalo

Bittium Oyj kertoo laajentavansa toimintaansa uudelle tuote- ja palvelualueelle. Yhtiö muodostaa tuote- ja palvelualueen terveydenhuollon teknologian ympärille.

Bittiumin mukaan terveydenhuollossa etämonitoroinnin ja kotihoidon markkinat ovat vahvassa kasvussa. Myös sairaalaympäristössä tehtävä potilaiden monitorointi on muuttumassa langattomaksi.

”Nämä trendit luovat vaatimuksia palveluiden digitalisoimiselle, langattomuudelle ja tietoturvallisille yhteyksille”, yhtiö toteaa tiedotteessaan.

Bittium kertoo tarjoavansa tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla.

Ensimmäisenä askeleena terveydenhuollon teknologiaosaamisen kartuttamiseksi Bittium hankki 10. marraskuuta omistukseensa biosignaalien mittaamiseen ja monitorointiin erikoistuneen yhtiön Mega Elektroniikka Oy:n.

Bittium katsoo, että yhdistämällä terveydenhuollon teknologiat, Bittiumin aiemman kokemuksen ja osaamisen langattomassa teknologiassa sekä tietoturvateknologiassa, yhtiöllä on hyvät edellytykset menestyä terveydenhuoltosektorilla. Yhtiö uskoo voivansa tarjota asiakkaille uudenlaisia tuotteita ja palveluita.

Yhtiö suunnittelee vahvistavansa tuote- ja palveluntarjontaansa näille markkinoille myös etsimällä tätä kokonaisuutta täydentäviä ostokohteita.

Taloudellisia tavoitteita korjattiin ylöspäin

Bittium Oyj kertoo päivittäneensä strategiaansa vahvistaakseen asemaansa kansainvälisillä markkinoilla ja kiihdyttääkseen kasvua. Yhtiö suunnittelee tekevänsä huomattavia investointeja tulevaisuuteen lisäämällä ensi vuonna tuotekehitysinvestointeja omiin tuotteisiinsa ja ratkaisuihinsa.

”Investoinnit tulevat tuottamaan pitkällä ajanjaksolla puolustus- ja viranomaismarkkinoiden luonteen mukaisesti, joten yhtiö suunnittelee aktivoivansa tuotekehityskulut valtaosiltaan taseeseen”, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Bittium on ilmoittanut aiemmin tavoittelevansa kymmenen prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua ja pyrkivänsä saavuttamaan kymmenen prosentin liikevoittotavoitteen viimeistään vuoden 2017 aikana. Yhtiö uskoo tulevina vuosina pystyvänsä kasvattamaan liikevaihtoa aiemmin ilmoitettua tavoitetta enemmän ja on nyt asettanut tavoitteekseen ylittää kymmenen prosentin vuotuisen liikevaihdon kasvutavoite.

Yhtiö ei kuitenkaan usko voivansa saavuttaa liikevaihdon kasvuun ja liikevoittotasoon asetettuja tavoitteita vielä vuonna 2017. Syy tähän on yhtiön aiemmin julkistaman merkittävän tietoliikenneasiakkaan yhteistyön päättyminen, jonka odotetaan toteutuvan nopeammin ja laajemmin kuin yhtiö aiemmin ennakoi.

Bittiumin saaman tiedon mukaan tämän asiakasyhteistyön tuoma liikevaihto loppuu kokonaan vuoden 2017 toisen vuosineljänneksen alkupuolella.

”Tässä laajuudessa tapahtuva suuri ja nopea palveluliiketoiminnan liikevaihdon lasku on todennäköisesti vaikea korvata nopeasti. Lisäksi vuoden 2017 liikevoiton tasoon vaikuttavat osaltaan myös tulevaisuuden kasvun mahdollistamiseksi suunnitellut panostukset.”

Bittium on oululainen viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen erikoistunut yhtiö, jonka jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taas tulee auki molliin paikkoja ajatuksella "palkataan jos tulee loistava yksilö joka ei hae palkkaa", kun joku aikasemmin kommentoi toiseen juttuu kuinka hyvin siellä rekrytään, tämä firma on sieltä toisesta päästä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etämonitorointi. Voi vaan miettiä miksi tällainen sana on keksitty, eikä käytetä esimerkiksi valvonta -sanaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laiskuuksissaan ovat suomalaistaneet englanninkielisen termin. Toisaalta "seuranta" olisi parempi suomenkielinen termi, ilman "valvonnan" isoveli-maustetta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman muuta tulevaisuuden ala, Sote tuo suuret investoinnit julkiseen ja yksityiseen terveyspalveluun. Bittium näyttää olevan sopivan kokoinen yritys, pystyy vielä joustavasti hakemaan uusia toimialoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ovat sellaisia uuden toiminta-alueen avauksia, mitkä ovat vain Oulussa mahdollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuotteiden kysynnällä ole mitään tekemistä SOTE-uudistuksen kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voipi ollakin, kun vaikkapa erikoissairaanhoito jäsennellään kunnallisen ja yksitysen toimijan kesken hoitoketjuiksi, jossa tavoittena on myös toimiva avohoito.?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nämä trendit luovat vaatimuksia palveluiden digitalisoimiselle." Täh, trendit? Terveydenhoidossa ei saa olla kyse trendeistä, trendit liittyy muotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trendikästä olisi ottaa megatrendit haltuun eikä juosta hallituskausien mittaisten trendien perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa tutustua termiin tarkemmin. Saatat huomata, että se on lainattu muotiin jostakin muualta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tietenkään liity pelkästään muotiin. Ehkäpä "kehityksen suunta" olisi hyvä suomennos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Trendi on sanana tarttunut arkikielenkäyttöön ja tarkoittaa siellä hiukan eri asiaa kuin tulevaisuudentutkimuksessa. Tulevaisuudentutkimuksen trendi on suuntaus, virtaus tai muutoksen kaava. Se tarkoittaa pitkän ajanjakson kuluessa tapahtuvaa muutosta johonkin tiettyyn, selkeästi näkyvissä olevaan suuntaan."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

terveysala on langaton - hyvä maassa, mikä on suuri ja harvaan asuttu.
Entä läheisyys, tuki, koskettaminen, keskustelu, neuvominen - maassa, missä on paljon yksin eläjiä, perheet monesti kaukana, naapuri tuntematon, ystävät omissa oloissaan ja ongelmissaan...
Milloin saamme kotirobotin, mikä on läsnä ja hellii lempeästi hoivaten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image