Talous

Bittium aikoo palkata kymmeniä uusia työntekijöitä Ouluun tänä vuonna

KUVA: Essi Puuri
Talous 7.2.2018 8:35
Pasi Klemettilä

Oululainen pörssiyritys Bittium Oyj pyrkii palkkaamaan tänä vuonna Ouluun reippaasti lisää väkeä.

– Me haemme jatkuvasti uusia työntekijöitä. Tavoitteena olisi tänä vuonna palkata useampia kymmeniä uusia henkilöitä, sanoo toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Tällä hetkellä Bittiumilla on Oulussa noin 430 työntekijää.

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen.

Oulun kaupunginhallitus varasi maanantaina Bittiumille tontin uuden toimitalonsa vierestä 1,84 hehtaarin tontin. Varausalueen rakennusoikeus on noin 11 040 kerrosalaneliömetriä.

Tonttivaraus on voimassa vuoden 2020 loppuun asti, mutta Huttunen kiistää, että Bittiumilla olisi käytännön suunnitelmia laajennuksen rakentamiseen.

– Olemme varautuneet siihen, että jos meillä syntyy niin nopeaa kasvua Oulun alueella, että nykyinen kiinteistö ei siihen taivu, meillä on sitten reservissä mahdollisuutta tarvittaessa laajentaa kiinteistöä samalle kampukselle, Huttunen sanoo.

Hänen mukaansa henkilöstö voi kasvaa vielä jonkin verran nykyisissäkin uusissa tiloissa.

Huttunen ei tässä vaiheessa sano, mikä on niin lupaava alue, että henkilöstö voisi kasvaa Oulussa kovasti. Bittium ei ole julkistanut viime vuoden tulosta eikä ole antanut tälle vuodelle minkäänlaista taloudellista ohjausta.

Viime vuosi ei ollut Bittiumille taloudellisessa mielessä hyvä, se on jo tiedossa.

– Johtuen Ericssonin hommasta (yhteistyön päättymisestä), jota ei nimeltä saanut sanoa ja Meksikon puhelintoimitusten aloituksen siirtymisestä tämän vuoden puolelle jäimme viime vuonna tavoitteista. Pitkällä aikavälillä edetään strategian toteuttamisessa ja jatketaan kasvu-uralla. Yksi huono vuosi siinä välissä ei isoa kuvaa muuksi muuta, Huttunen sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Tuo oli vuosituhannen alussa sopiva kesätyöpalkka ensimmäisen vuosikurssin sähköteekkarille.

TEK on päättänyt alkupalkkasuosituksesta, joka on 3700 euroa/kk. Suositus on voimassa 1.12.2017-31.5.2018.
TEK määrittää vuosittain opiskelijoille harjoittelupalkkasuositukset, jotka koskevat omaan opintoalaan liittyvää työtä.
OPINTOPISTEET PALKKASUOSITUS (€/KK)
45 2 000
90 2 120
135 2 210
180 2 380
225 2 450
diplomityö 2 590

Aiempi ammatillinen kokemus, työskentely lukukausien aikana, työskentelyvalmiutta parantavat lisäopinnot ja työtehtävän vaativuus kannattaa ottaa huomioon palkkapyyntöä esittäessä. Pääkaupunkiseudulla palkkataso on noin kuusi prosenttia muuta maata korkeampi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oi että, kuulostaa niin tutulta menneiden vuosien palavereista ja tiedotustilaisuuksista " Mennyt vuosi haasteellinen , tulos ei tyydytä , mutta kunhan ensi vuonna lähtee nousu ,niin pidelkää hatusta". Nyt olisi tulevaisuutta erikoistarjouksessa. :):)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon että ajoittain hävyttömän huonojen palkkatarjousten taustalla on bitin businessmalli. Alihankintaprojektien rahoitukset ovat usein epävarmalla pohjalla. On typerää maksaa paljon jos on iso riski että koko projekti karahtaa kiville. Toivottavasti ajat ovat nyt toiset ja hommia riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen inssinä Bittiumilla ja ei valittamista hommista eikä palkasta. Hommissa aikaisemmin isoissa firmoissa ja Nokiallakin. Ehkä vanhoja peruja tuo huonosta palkasta ja kohtelusta puhuminen. Mielenkiintoista puuhaa, uudet tilat, ei varmaan yhtään muuta firmaa suomessa joka tekee niin paljon erilaisia vehkeitä eri aloille. Ainahan jotain parantamisen varaakin on, mutta kokonaisuudesta ei valittamista. Ei kannata usko kumminkaimojen kuulopuheita ja repostella niillä. Hyvä Bittium!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bittium (ex. Elektrobit) jostain syystä yrityksestä on muodostunut negatiivinen kuva työnhakijoiden keskuudessa. Jatkuvasti kuulen tuttavilta että heiltä ei tule esim mitään vastauksia työhakemuksiin. Takaisinpäin ei soitella tai olla millään tavoin hakijoista kiinnostuneita. Epäkohteliasta ja ylimielistä toimintaa jostain syystä. Tällainen antaa työtekijälle ja hakijalle huonon kuvan. Palkkatasoa on moitittu ja työkulttuuria silti vaativaksi. Olisiko syytä hieman parantaa yrityksen imagoa ? Ensimmäisenä askeleena ihan työhakemuksiin vastaaminenkin ja aktiivisuus auttaisi. Ja lisäksi on aika läpinäkyvää myös se että olemattomia paikkoja joihin ei valita ketään pidetään jatkuvasti auki vain jotta voitaisiin valittaa työvoimapulasta vaaditaan muka koulutuksen lisäämistä tosiasiallisena tavoitteena vain työvoiman halpuuttaminen. Jos Suomessa halutaan säilyttää kilpailukyky on koulutetulle työvoimalle maksettava asiallista palkkaa (ruotsi/saksan taso).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos täällä bittiumilla pysyisi ainakin terveenä paremmin kuin Nokialla.Työtilat ovat täällä paremmat kuin Ruskossa jossa ei tervettä päivää näe . Työsuojelu oli siellä huono vitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah. Kylläpä pisti hymyilyttämään, kun huomasin, että oululaisista firmoista ensimmäisenä juuri Bittium itkee julkisuudessa työvoimapulaa. Tällä hetkellä ei Oulussa saa vähänkään kokeneenpaa softa- tai hardisinsinööriä muuta kuin rahalla ostamalla kilpailijalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ei haluta kouluttaa junnuja koska nehän lähtee kokemuksen saatua rahakkaimille apajille. Itse olen saanut hakemuksista kehoituksen hakea kokemus muualla ja sitten hakea firman innovatiiviseen ilmastoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse tein juuri näin, eli ölövinä EB:lle, pari vuotta hommia nälkäpalkalla (kun eivät kitsailijat parempaan muka pystyneet) ja sitten hurjan paljon kovemmille palkoille toiseen firmaan :)

Lällätilää!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulta ei löytynyt kompetenssia, joten en valita. Bittium on mielestäni hyvä yritys ja "oikealla asialla".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvasin taas etukäteen millaisia kommentteja tähän tulee.

Kun on alan miehiä asialla niin varmaan on väännetty joku botti joka heittää vakiokliseitä aina kun uudessa uutisesta löytyy niitä tiettyjä tunnistettavia sanoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää vain rohkeasti katsoa peiliin, tunnistaa ja tunnustaa virheensä. Siitä se paraneminen alkaa. Maine voi mennä nopeasti mutta sen palauttaminen vaatii työtä ja aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan totta. Rakensin botin joka spideroi kaikkia Suomen isoimpia medioita ja hakee tietyillä avainsanoilla sieltä tekstejä. Sitten se tekee niille NLP:tä, stemmaa, stop word removal, TF-IDF, bi-grammeja, konseptien klusterointia, topic modeleja. Lopuksi nämä kaikki syötetään Kerasin kautta deep learning neuroille. Tästä sigmoidilla otan ulos todennäköisyyden onko se sopivaa trollattavaa. Tästä hilavitkutin sitten erillisessä näkymässä esittää arviot minulle ja korjailen annettuja labeleita ajan myötä. Lopuksi ajan sitten sopivaa N-grammeihin perustuvaa tekstigeneraattoria tuottamaan kommentteja. Siinäkin tuunaan erillisestä liittymästä generoituja vs haluttuja N-gram ja fraasi-jakaumia. Koko ajan se paranee. Pitäisi GAN mallinnus vielä opetella että saisi seksikkäämpää tekstiä generoitua. Toteutus hajautettavissa koska mikropalvelu-arkkitehtuuri. Harrastusta.

Tätä kaikkea ajan tietenkin Saksasta vuokraamallani dedikoidulla palvelimella, jossa koneoppimista auttaa dedikoitu näytönohjain, gigatavujen muistit ja teratavujen levyt. Toiminta rahoittaa itsensä, koska idle ajan voi minata kryptovaluuttoja sekä GPU:lla että CPU:lla.

Eihän tässä mitään järkeä ole, mutta eihän elämässä muutenkaan. Enkä oikeasti tee mitään tätä, kunhan pitää käydä täällä kommenttipalstalla kuvitteellisesti pätemässä välillä kun muuten duunit hanurista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä on pelkästään hyviä kokemuksia Bittiumista työnantajana. Joustava, palkka kilpailukykyinen ja mahdollisuus edetä nopeasti kasvavassa yrityksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joka haluaa puoliilman mennä duunia tekeen osoite on silloin tämä ,muuten voi ohittaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoissuomalaisena olen katsonut jo vuosia sitten velvollisuudekseni hankkia mm. Bittiumin osakkeita.
Voittoa ei ole tullut mutta minä olen aina optimistinen
Nokia jätti erinomaisen osaamisen alueelle ja meidän on tuettava kehitystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Viime vuosi ei ollut Bittiumille taloudellisessa mielessä hyvä". Taloudelliset ongelmat eivät kuulopuheiden mukaan ole jääneet ko vuonna pelkästään talousluvuista vastaavien huoliksi, vaan ne heijastuvat suoraan henkilöstöön kohteluun. YT-neuvotteluja ei haluta pitää mutta epäasiallisella kohtelulla yritetään päästä eroon valituista henkilöistä..tyylin Monni, Pilli ja Pulla ja Pekkä Töpöhäntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä tietääkseni ainakin muutama ex-nokialainen, Ei kai se nyt niin huono paikka ole jos nokialaisetkin sen kelpuuttaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, siinä kuitenkin todennäköisyys nousee, että tuon jälkeen se ei enää ole niin hyvä paikka.. :P

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
76
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image