Talous

Bitcoinin pörssikauppa käynnistyi - arvo nousi enimmillään yli 18 000 dollariin

Talous 11.12.2017 8:49 | Päivitetty 11.12.2017 9:34
STT

Virtuaalivaluutta bitcoinin arvo nousi enimmillään jo yli 18 000 dollariin, kun virtuaalivaluutan pörssikauppa käynnistyi chicagolaisessa Cboe-pörssissä maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Cboe on ensimmäinen merkittävä globaali pörssi, jossa voi käydä kauppaa bitcoinilla. Pörssissä käydään kauppaa bitcoin-futuureilla.

Kaupankäynti futuureilla alkoi 15 000 dollarin hinnalla, mutta hinta nousi kaupankäynnin edetessä enimmillään yli 18 000 dollariin.

Voimakas kiinnostus bitcoin-kauppaa kohtaan johti siihen, että kaupankäynnin alkaessa Cboe-pörssin nettisivut jumiutuivat. Tämä ei pörssin mukaan kuitenkaan keskeyttänyt kaupankäyntiä, sillä kauppaa käydään nettisivuista riippumattomassa järjestelmässä.

Bitcoinin arvo on noussut rivakasti viime viikkoina. Marraskuussa virtuaalivaluutan arvo nousi ensi kertaa yli 10 000 dollarin rajan, ja viime viikolla sen arvo nousi enimmillään lähes 17 000 dollariin. Tämän vuoden alussa bitcoinin arvo liikkui vain noin tuhannessa dollarissa.

Ei riittävää riskien analysointia?

Viranomaiset ovat varoitelleet virtuaalivaluutoista, joiden arvo on perinteisesti heilahdellut voimakkaasti.

Myös Cboe on varautunut bitcoinin arvon voimakkaisiin heilahteluihin. Kaupankäynti bitcoinilla katkaistaan kahdeksi minuutiksi, jos hinta nousee tai laskee yli kymmenen prosenttia.

Markkina-asiantuntijat ovat varoittaneet bitcoinin sisältämistä riskeistä, sillä virtuaalivaluutalla ei esimerkiksi ole takanaan minkäänlaista keskuspankkia. Yhdysvaltain viranomaisia onkin kritisoitu siitä, että he ovat sallineet bitcoin-kaupan käynnistymisen ilman riittävää riskien analysointia.

Bitcoin-kaupan uutuuden vuoksi useimmat rahoitusalan suurimmista toimijoista eivät ole vielä ryhtyneet tarjoamaan virtuaalivaluuttaan liittyviä palveluja. Suurimmista pankeista vain Goldman Sachs ja ABN Amro välittävät bitcoin-kauppoja.

MAINOS

Kommentoi

Roskapostia on ainakin alkanut tulla bitcoinin nimissä aivan tuhottomasti. Kymmeniä sähköpostiviestejä päivässä. Nykyisen sähköpostipalveluntarjoajani palvelu ei osaa niitä estääkään (tai minä en osaa enkä jaksa kirjoittaa vaaditun vaikeaa komentojonoa joka ikistä eri lähetysosoitetta varten) niin voipa olla edessä spostipalveluntarjoajan vaihto bitcoinin takia. Varsinainen valuutta muka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää huoliko. Hannu Kailajärvellä on sellainen kone jolla valuutan liikkeet voi ennustaa. Sijoittakaa myös siihen koneeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos bitcoini romahtaa niin on olemassa tuhansia eri kryptokolikkoja joista top-5 listassa tulee : Ethereum, IOTA, RIPPLE, MONERO, LITECOIN. näällä voi tehdä vielä satumaisia voittoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sepä voi olla niinkin, että kun ( huom. kun ) bitcoin romahtaa, niin menee ihmisiltä usko näihin muihinkin valuuttoihin tai oikealta nimeltään pyramidihuijauksiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vieläköhän tällä ehtii tehdä rahaa. Saattaa harmittaa, jos bitcoinin arvo on vuoden päästä 100000$.
Arvo voi toki olla myös 1000$, joka tuntuu epätodennäköiseltä, mutta mahdollista kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bitcoinia käyttää myös saudien Sofia robotti jolle on nyt annettu kansalaisoikeudet.
Eli - huomaapa se että operoit myös tämän robotin kanssa... Sofia on kertonut haluavansa matkustella,
oma lapsikin olisi mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Goldman Sachs ja kansa maksaa... Jokohan kokoomuksen talousnerot ehtivät sijoittaa kansallisvarallisuuttamme tähän vedätykseen.

Hieno kupla, me tienataan tällä! Fantastista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bitcoin on kenties maapallon suurin taloudellinen kupla ja loppuviimein suurin taloudellinen menettäjä on juurikin nyt mukaan tulevat. Matkan varrella ja ennenkaikkea Bitcoinin luojat ovat keränneet ja keräävät edelleen käsittämättömän määrän oikeaa valuuttaa.. mitä se sitten onkaan niin siitäkin voitaisiin olla montaa mieltä mutta Bitcoinit kun eivät nojaa mihinkään tunnettuun reaaliseen fundamenttiin ( kulta, valtion takaus, ym ) .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko virtuaalivaluutan ja varsinkin BiCoinin ajatus oli aikanaan siinä, ettei sitä säädellä!
Nyt jos kurssi nousee tai laskee yi 10% kaupankäynti katkaistaan, joka on säätelyä!

Alkuperäinen ajatus on ja oli, että kauppa on vapaata.

Itse olen omat BitCoinit myynyt pois ja siirryin huomattavasti edullisempiin virtuaalivaluuttoihin, joiden potentiaalinen arvonnousu on huomattavasti BitCoinia suurempi.

Suurin ongelma on se, että useat kaupat eivät ota vastaan virtuaalivaluuttaa samoin kuin eivät ota vastaan kultaa, joten
paras tapa käyttää virtuaalista/sähköistä valuuttaa on ostaa ja myydä sähköisiä tuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai se nyt suurin kupla voi olla kun koko markkinan koko on joitain satoja miljardeja. Onhan tässä maailmassa suurempiakin arvonmuodostuksen epäkohtia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image