Talous

Bensiinin kysyntä vähentynyt, dieselin kulutus polkee paikoillaan

Oulussa 95E10:n hinta on liikkunut viime päivinä 10 sentin haitarilla. KUVA: Laura Vuoma
Talous 29.7.2014 7:24
Arja Mikkola

Bensiinin kulutus on supistunut kesällä ja dieselinkin kulutus polkee paikoillaan viime kesään verrattuna.

”Ala kutistuu kokonaisuudessaan”, sanoo St1:n verkostojohtaja Juha Vanninen. Hinnat ovat vastapainoksi pysyneet yllättävän maltillisina.

Vannisen mukaan bensiinin myynti on vähentynyt viime kesään verrattuna muutamalla prosentilla. Diesel taas osoittaa nollakasvua.

”Kotimaan kysyntä on ollut aika pientä. En tiedä ovatko säät vaikuttaneet vai yleinen talouden lama.”

Vanninen perustaa tietonsa yli 500:lle St1-aseman myynnille ympäri Suomea, mutta syitä kysynnän laskuun voi hänkin vain arvailla.

Normaalistiliikennepolttoaineiden hinnat kohoavat selvästi kesäisin, kun kansa lähtee lomanviettoon ja ottaa käyttöön kesäautoja ja mökeillä koneita. Tänä kesänä hintojen nousu on ollut maltillisempaa kuin aikoihin.

”Tänä kesänä ei ole nähty kovaa hintapiikkiä”, Vanninen sanoo.

Lue lisää 29.07.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Valtion pitäisi pyrkiä määrätietoisesti vähentämään polttoaineiden kulutusta koska kansantalouden kannalta on typerää kun Suomi vuosittain ostaa öljyä 8 miljardilla. Mitä vähemmän kuluttaisimme öljyä niin sitä enemmän euroja jäisi suomen kansantalouteen. Kansantalouden kannalta on parempi luoda talousjärjestelmä jossa raha vaihtaa omistajaa mahdollisimman kauan ennenkuin raha siirtyy ulkomaille.

Valtion ei kannattaisi miettiä polttoaineiden verojen menetyksiä lyhyellä matematiikalla. Valtio aivan varmasti saa veronsa toisaalta kun kansa käyttäisi säästyneet bensarahat palveluihin ja tavaroihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ite olen vaihtanut työmatkoille auton pyörään näin kesäaikana, 11-12€ säästöä päivässä pelkästään polttoaineisiin eli repikää päättäjät siitä. Kun suomalaiset lisäisi työmatkapyöräilyä se olisi ekoteko niin luonnolle kuin ittellekkin. Ja merkki valtiovallalle että kipuraja kuppaamisessa on ylitetty. Iteä harmittaa vaan että työmatka on niin pitkä ( yli 30 km suuntaasa) että väkisellä joutuu turvautuun välillä autoon varsinkin talvikuukausina ja ruokkiin valtion pohjatonta kassaa. Mutta kun ihmiset lisäisi varsinkin lyhyitten matkojen (alta 10km) työmatkapyöräilyä/kävelyä niin ei tarvisi panostaa niin paljoa muuten vapaa-ajalla tehtyihin lenkkeihin vaan saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla, pelkästään polttoaineissa tulisi säästöä siitä että ajaa pyörällä lähes 1,60€/10 km, vuodessa tienaa aikamoisen summan rahaa, 10km työmatkalla n.774 € puhtaana käteen jos pystyisi ajaan joka reissun suuntaasa, voisi palkita ittseä melekosella ulukoon matkalla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsehän ajelen vain tällä vetyautollani niin ei paljoa tarvitse bensiinejä kysellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulutus vähenee tilastollisesti mutta ei käytännössä.Kaikki tarvitsee oman määränsä polttoainetta liikkuakseen.Viinat Virosta kaljat Ruotsista ja bensa Venäjältä.Jos nämä kolme tuontiartikkelia olisi Suomessa kohtuuhinnoissa niin tuontia ei tapahtuisi ja tilastoihin voisi jotenkin uskoa mutta nyt ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisisten kulkuneuvojen lipun hintoihin pitää laitaa sama ,vaatimaton 75 prosentin vero ,jos polttonesteiden kulutus laskee .
Valtiovalta ei selviä taloudellisista velvoitteistaan ilman yksityisautoilua.
-Autovero
-Polttoainevero
-Käyttövoimavero
-Käyttömaksu
-Hankinnassa maksettavat ALV

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähemmästäkin hintojen noususta pitäs jo tajuta ettei rahat riitä enää,olen aikoja sitten jo lopettanut töissä käynnin kokonaan ja auto hävitetty pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin juuri uuden auton ja asunnon. Työt loppuvat ensi viikolla. Mikä neuvoksi. Lainaa on yhteensä 290.000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi. voi mites nyt käy Nesteen johtajien, huonolta näyttää. Pitää varmaan nostaa hintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tuo 1,60e/l hinta alkaa olemaan melkoinen kipuraja tällä hetkellä. Ei vaan pysty. Olen pyöräillyt tänä kesänä enemmän kuin vuosiin yleisen taloudellisen tilanteen ajamana. Olin pätkän työttömänä talvella ja huomasin, että irtisanominen tulee niin nopeasti huonolla tuurilla että isku talouteen voi olla todella nopea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Ite olen vaihtanut työmatkoille auton pyörään näin kesäaikana, 11-12€ säästöä päivässä pelkästään polttoaineisiin eli repikää päättäjät siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko syynä se että nykyajan kuluttavat selvästi vähemmän kuin vanhat. Olisiko tässä syy miksi valtiovalta suhtautuu niin nihkeästi autoveron alennukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan ulkomaalaisten tulo suomeen lomalla vähentynyt niin paljon että näkyy asemilla, itsekin olen enempi liikkunut polkupyörällä ja keskustaan ei kannata autolla enää mennäkään!? Ja Oulun päättäjät on päättänyt kiristää parkkeeramista ja varmasti vähenee keskustassa käynnit kun vielä ritaharjuun tulee IdeaParkk! Laitetaan vain kaikki keskustan parkkipaikat maksullisiksi niin tulee keskustan liikkeisiin kohta rumia konkursseja jotka veronmaksajat maksaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa verotusta kiristettäessä aletaan aakkosten alkupäästä......A niinku autot, alkoholi (=etanoli), B niinku bensiini...ja sitten huomataan hallituksessa ettei pitemmälle tarvikkaan mennä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähänhän se valtio on ihmisiä patistanut ja rankasti verottanut että saadaan kulutusta pienemmäksi.Nyt kun ollaan tavoitetta saavutettu niin alkaisi olla taas hinnan korotuksen paikka kun valtion perimä polttoaineveroista saatava tulo laskee.Jostakin se on rahat revittävä-jos ei muusta niin eläkeläiset elävät vielä,olisikohan näiltä mitä ottaa polttoaineveron vähenemisen paikkaamiseen,SDP kyllä ottaisi jos ottamaan pääsisi-myös muilta puolustuskyvyttömiltä.Ps.Olisikohan tämän P.Lipposen aikaansaaman"tilapäisen"käyttömaksun nyk.ajoneuvoveron korotusvuoro kun sitä ei ole muutomaan viikkoon korotettukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullakin bensan kysyntä on vähentynyt. Olen ajanut bensa-autollani tänä kesällä jotain parituhatta kilometriä, tankki täynnä etanolia ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

satsasin reilun parin tonnin pyörään, sillä on ajettu nyt kolme vuotta kesät talvet työmatkat. Omistan aika ison auton ja tankki riittää pitkään :) pyörä on tienattu :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin pari viikkoa sitten cyclocrossin ja sillä ois tarkoitus ajella työmatkat ja muutenkin poljeskella. Parissa viikossa 50e säästö :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oon myymässä myös auton pois pensa on kallista polkupyörä on hyvä ja meno maistuu suomi on todella kallismaa asua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
106
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
93
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
75
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
71
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image