Talous

Autoveron kierto yleistä - vääriä tietoja käytettynä tuoduista autoista

Talous 1.12.2017 12:08 | Päivitetty 1.12.2017 15:53
STT

Käytettynä tuoduista autoista kymmenesosa on sellaisia, joiden kilometrimäärä on ilmoitettu liian suureksi, kertoo Palkansaajien tutkimuslaitos PT. Tällöin auton arvo jää todellisuutta pienemmäksi, mikä vähentää autoveroa.

Liioitellut kilometrit paljastuvat katsastuksessa. Katsastuksessa aloitettiin vuonna 2013 mittarilukemien systemaattinen kerääminen. Tiedot välitettiin Tullille.

Tullin kanssa tehtiin kokeilu, jossa tiedotettiin Tullin käytössä olevan aiempaa parempaa tietoa kilometreistä autoveron valvonnan keinona. Kampanja vähensi veronkiertoa.

Tutkimuksen ovat tehneet PT, VATT ja Michiganin yliopisto. Tiedot ovat vuosilta 2008-2015.

Tämän vuoden alusta lähtien Verohallinto on kerännyt autoveron.

Autojen ensirekisteröinnit viime vuoden tasolla

Uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit lisääntyivät marraskuussa 7,3 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus. Koko vuosi näyttää kuitenkin jäävän viime vuoden tasolle.

Autoalan ennusteryhmä arvioi, että ensi vuonna ensirekisteröinnit nousevat 126 000 autoon tämän vuoden hieman alle 120 000:sta. Autokaupan vilkastumista tukee ensi vuonna Suomen ripeä talouskasvu, romutuspalkkiokampanja ja autoveron lievä alennus.

MAINOS

Kommentoi

Saksassa ja Virossa ajetaan autoilla pitkiä matkoja, vuodessa käytännössä 25 -30 tkm/auto vähintään, Saksassa jopa 40 tkm helposti. Tätä arviota verottaja voisi käyttää veroja laskiessaan, sillä vuosilukua onkin jo vaikeampi väärentää.
Tällöin loppuisi tyhjänpäiväinen saivartelu mittarin paikkansa pitämistä kilometreistä ja turhan mielipahan tuottaminen kansalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eniten autoveroa kiertävät ne, jotka eivät hanki omaa autoa lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa otetaan 100000 pois.
Tullissa ruuvataan saman verran lisää pienempien verojen toivossa.
Sitten ruuvataan takaisin pois kun pitää kehua naapurille että on vähän ajettu, edullinen ja kaikilla herkuilla.
lopulta kun yrität autosta pääsyä eroon niin autoliikkeet ei niitä huoli ja paalaukseenkin vienti nolottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minuakin huijattiin. Sekä myyjä että tulli. Toin 2010 VW Passatin , kilmetrilukemaksi ilmoitin mittarin 70.000 km,jonka myyjä vannoi todelliseksi, vero sen mukainen. Myöhemmin kävi ilmi, että autolla oli ajettu jo noin 180.000km. Tämäntyyppinen, ostajan tappioksi sekä auton hinnassa, että verotuksessa koituva on varmasti yleisempää, mitä liian suureksi ilmoitetu kilometrimäärä.
Kuka korvaa minulle, valtio ei siihen suostunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitän että valtiovalta (Tullin välityksellä) on huijannut autontuojia dekadeita suuremmilla summilla jo yli vuosikymmenen ajan.

On esimerkiksi peritty ELV:tä (ei - arvonlisävero) sekä määrätty liian korkeita veroja jäljellä olevan autoveron määriä salaisilla taulukoilla jotka on kerätty auton tuojan _kilpailijoilta_ eli suomalaisilta autoliikkeiltä. Valitusajoissa on kikkailtu niissäkin, ettei hallintoalamainen saakaan valitettua ajoissa (mikäli edes ymmärtää valittaa, virkamieshän ei lähtökohtaisesti oma-aloitteisesti korjaa mitään , vaikka käytännöt olisivat olleet virheellisiä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Ylipäätään autosta on jo kertaalleen maksettu kaikki maksut eu:n talousalueelle. Tällöin jäljellä olevien maksujen määrä tulee periä alkuperämaalta suoraan, tai jäännösarvo jää väärään paikkaan.

Mitään muutosta järkevään suuntaan en tässä maassa kuitenkaan odota tapahtuvan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mittarilukeman muuttaminen ei ole rikos. Ainoastaan siinä tapauksessa siitä tulee sellainen, jos sen avulla tehdään petos, eli kusetetaan joko tullia (nykyään verohallintoa) autoverotuksessa tai mahdollista ostajaa autoa myytäessä. Katsastuksessa ylöskirjattava mittarilukema ei kerro auton todellista ajomäärää.

Voihan ihan vaikka kiusallani muuttaa mittarilukeman jokaista katsastusta varten vaikka 800 000km ja katsastuksen jälkeen muuttaa vastaamaan todellista tai olettamaani ajomäärää. Nykyään digimittareiden aikakautena sen kun voi tehdä muutamalla napin painalluksella. Se että onko tuosta kikkailusta sitten iloa edes itselle, on jokaisen itse harkittava...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sitä kaikkia auton ostajia,uusissa autoissa huijauksia ja muuta koko ajan ja sitä tehdään joka maassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa toimii mittarin viilaajia jotka parilla kympillä ottavat esim. 100 000km pois, otetaanko tämä huomioon katsastajan ja tullin toimesta ? Tuskin otetaan väittäisin

Ja koko autovero on kansalaisten huijausta, melko pitkä väliaikainen vero !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autovero mikä se on, koskeeko se minuakin vai pelkästään teitä vähävaraisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa mittarin kopelointi on ihan luvallista. Miksipä ne ei tekisi sitä kun hölmöiltä saadaan samasta autosta 10000 eur enemmän parin minuutin hommalla.
iso liike joka myy vaikka 2000 autoa kuukaudessa, melkoiset voitot kiiltävillä romuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä pidä enään paikkansa - ei ole luvallista Saksassakaan vaikka sitä siellä tehdäänkin.
Tuli laittomaksi, mutta laitteet edelleen pajoilla ne kun ei ole laittomia joten kyselemällä varmaan löytyy paja mikä mittarin ruuvaamisen tekee muutamalla kympillä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Niinkö, ainakin 750 000 kansalaista ulosotossa ja määrä senkun kasvaa, josta kiittäminen pikavippifirmojen koskeva heikk... Lue lisää...
Mutta osa kansaa voi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image