Talous

Arvopaperi: Sipilä myi reilusti Elektrobitin osakkeita

Juha Sipilä KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 9.8.2013 9:55
Kaleva

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän omistama sijoitusyhtiö Fortel Invest on myynyt Elektrobitin osakkeita lähes 300 000 eurolla.

Asiasta kertoi Arvopaperi.

Fortel Invest myi torstaina lähes 275 000 osaketta, minkä jälkeen sijoitusyhtiön omistusosuus Elektrobitistä on 4,99 prosenttia.

Vielä heinäkuun lopussa sijoitusyhtiö omisti 5,2 prosenttia Elektrobitistä. Sipilä omistaa Elektrobitin osakkeita myös henkilökohtaisesti. Fortel Investin ja Sipilän yhteenlaskettu omistusosuus on yli viisi prosenttia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

EU-Suomen politiikka on epäonnistunut järkyttävästi

Politiikan ja talouden eliitin mielestä Suomen linja on ollut oikea. Sitä vain ei ole viety tarpeeksi pitkälle. Kansallisomaisuus on suurelta osin myyty polkuhinnoilla lähinnä ulkomaisille sijoittajille. Tätä ei pidetä virheenä. Päinvastoin loppujakin valtion omistuksia halutaan myydä.

Yhä enemmän Suomessa tehdyn työn tuloksista viedään maasta pois veroja maksamatta. Tämä saa jatkua, koska hallitusneuvotteluissa Kokoomus ja RKP torjuivat yritykset puuttua veronkiertoon ja harmaaseen talouteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun on Sipilän kaltaisia karismaattisia poliitikkoja, jotka lähtevät kaikessa viisaudessaan ajamaan maan asioita eduskuntaan ilman sitä nelikirjaimista sanaa: raha! Sipilä ei näköjään ole siellä ainakaan palkan ja etuisuuksien takia, niin kuin valitettavasti moni siellä käy palkan, etuisuuksien ja tulevan eläkkeen takia.

Rahan tavoittelijoista, ettei homma oikeasti kiinnosta, vaan ainoastaan ollaan näkyvillä linnan juhlissa, pokkuroidaan herrapiireissä ja ajetaan omaa tai korkeintaan pienen piirin etua. Sipilä on toista maata, rehti, ryvettymätön ja tehnyt oikeita töitä, yrittänyt ja sillä rikastunut. Nostan hattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilähän möi Solitrankin heti ulkomaille, kun tuli sauma. Kunnon esimerkkiä miten tulee toimia. Ei kannattaisi paljon huudelle, että miksi yrityksiä myydään ulkomaille, kun teki itse saman kolmikymppisenä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä varsinainen suomalaisen omistajuuden puolesta puhuja heti vaan lihoiksi, kun sauma tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikko on virheellinen ja sensaatiohakuinen.Miten ojaankaatunut juoppo ja jonkun promilleluokan salkunjärjestelyt ylittävät uutiskynnyksen? Jos toimituksen ymmärrys ja suhteellisuuden taju on tällä tasolla, on kyseenalaistaminen kaikkien juttujen sisältöön aiheellinen.

Eikö taloustoimittajat saa yrityksistämme enää muuta kuin näitä herjausjuttuja? Vai kuvitellaanko että juoppo ojassa kiinnostaa lukijoita enemmän kuin talouselämämme pienet ja suuret veturit innovaatioineen, onnistumisineen ja läpimurtoineen? Onko kyseessä epäpätevä toimitus vai lukijoiden ankara aliarviointi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitä se kenellekään kuuluu, mitä joku tekee osakkeittensa kanssa? Vaikka repisi, se on hänen oma asiansa. Hankkikaa jo oma elämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisella on oma elämä jos et ole huomannut, se näkyy ja kuuluu niinkuin pitääkin, kuolema on hiljaa ja on jokaisen oma asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luopui ilmeisen näköalattomasta bisneksestä ja sijoittaa parempaan, näin kunnon kapitalisti toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Luopui"? Onko se luopumista jos vähentää omistusosuuttaan 5,22%:sta 4,99%:iin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän laskuopilla tuo summa on saatu aikaiseksi,

31.7 tilanteessa Fortel invest oli myynyt 467 107 kpl ja tämän jälkeen vielä 274 851 kpl, eli hyvin merkittävä myynti ennen osaria!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Millähän laskuopilla tuo summa on saatu aikaiseksi,"

Milläkö laskuopilla? No torstaina on tainnut saada osakkeesta 1,03€ joten tuon sinun esille tuomasi 274 851 kappaleen erän hinnaksi on tullut "lähes" 300 000€, eli juuri kuten tuossa jutussa sanottiin. Tuosta 31.7. kaupastahan tässä ei puhuttu mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvoisat kommentaattorit, onko tässä nyt myyty 5,2% 4,9%-4,99%-4%-3%-5%-0,3%-vai 300000 eurolla-roimasti-vai 275000osaketta. Koittakaa nyt päättää talous (lue näsä)viisaat.
Kyllä se niin on, että itsekukin laskee noita prosennteja omalla tavallaan ja omasta suunnasta. Elen, tänään, ostosta, myynnistä, kvartaalista jne.
Vain verottaja osaa laskea arvonlisäveronkin varmasti, muilla se on jo vähän hakusessa, useinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"onko tässä nyt myyty "

Selviäähän se täysin selkeästi tuosta jutusta, ei siitä ole mitään epäselvää.

"Kyllä se niin on, että itsekukin laskee noita prosennteja omalla tavallaan ja omasta suunnasta. "

Eikä ole. Matematiikka on yksikäsitteistä, ja prosenttilasku kuuluu jo peruskoulun oppimäärään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suattopa tuo myyvä tappiollaki omistusjärjestelyjen alta pois - siihen viittaisi tuo 5 rosentin alitus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän "asiantuntemus" ja neuvot talous- ja työvoimapolitiikassa työntekijöiden pidennettyine harjoittelu-perehdyttämis aikoineenkaan ei saanut yrityksen taloutta kantavalle pohjalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sijoitusyhtiön omistus Elektrobitistä tippui 5,2% -> 4,99%, myi se omistamistaan yhtiön osakkeista 4% suuruisen siivun. Kovaa liioittelua mielestäni tuo otsikon adjektiivi "reilusti" kuvaamaan tällaista pientä salkun järjestelyä. Aikamoiseksi näpertelyksi mennyt Suomen talousuutisointi muutenkin jos vaivainen 300 tonnin osakekauppa ylittää uutiskynnyksen. Mutta kun toimittajien kompetenssi ei muuhun riitä, niin tällä mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image