Talous

Arla: Venäjän tuontikielto kiristänyt merkittävästi kotimaan mai­to­mark­ki­noi­ta

KUVA: Maiju Torvinen
Talous 13.1.2015 12:54 | Päivitetty 13.1.2015 13:18
STT

Venäjän tuontikielto on kiristänyt merkittävästi kilpailua Suomen maitomarkkinoilla, arvioi Suomen Arlan toimitusjohtaja Reijo Kiskola. Kilpailun kiristyminen näkyy Kiskolan mukaan erityisesti juustoissa ja rasvoissa.

Vaikka Suomen Arlalla ei ollut ennen tuontikieltoakaan vientiä Venäjälle, tuontikiellon vaikutukset ovat tuntuneet Suomen Arlassakin Suomen markkinoiden kiristymisen myötä. Erityisen paljon vientiä Venäjälle on ollut Suomen meijeribisneksen isoimmalla pelurilla Valiolla.

Kiskolan mukaan tiukka markkinatilanne on aiheuttanut paineita myös tuottajahintoihin. Vuoden alussa Suomen Arla laski maidon tuottajahintaa 1,5 senttiä vajaaseen 41 senttiin litralta.

Suomen Arla kertoi tänään, että se hakee nyt uutta kasvua Britanniasta. Yhtiö on tässä kuussa aloittanut rahkojensa viennin Britanniaan. Kiskolan mukaan uusilla vientiavauksilla pyritään tällä hetkellä turvaamaan nykyistä toimintaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Juustoportti, Kuusamo, Arla.. Toivottavasti muut pärjäävät kuin venäläistä ydinaseyhtiötä Suomeen roudaava ja rahoittava Valio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ostan arlan tuotteita jatkossakin juustot ja maidot on hyviä ja halvempia kuin valion.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubbihan sanoi tullessaan päättämästä pakotteista että ei vaikutusta Suomeen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vettä tulee hanasta ja päivän kalsiumit saa kätevästi parista juustosiivusta tai kalsiumtabletista. Ei kannata ostaa kalkkivettä kaupasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan sekin Suomen Valion vika jälleen kun Ruotsalaiset ei pärjää kilpailussa? Suomalaisten maanviljelijöiden omistama osuusmeijeri Valio on vahvempi ja juuret Suomen maaperässä, eli tiukkaa on pärjätä Ruotsalaisten Arlalla tässä maassa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailu markkinaosuuksista käydään tänä päivänä amerikkalaiseen tyyliin oikeussaleissa, ei siinä tuotteen laadulla tai markkinoinnin onnistumisella ole enää niin suurta painoarvoa. Se pärjää jolla on käytössään häikäilemättömimmät juristit. Nyt kun Arla on suunnan näyttänyt on pienmeijeritkin tulossa osille kuin korpit haaskalle. Todella vastenmielinen kehityksen suunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arla valtaa markkinoita agressiivisesti Britanniassa...siellä se on ajanut pienemmät osuuskunnat konkurssin partaalle. Suomessa Arla ei toimi osuuskuntapohjalta, joten se tekee työtä vain vallatakseen markkinat ulkomaisille osakkailleen. Briteissä maidon markkinahinta on laskenut vuodessa 30 %, joten siellä todella on agressiivinen kilpailutuilanne verrattuna suomeen, koska markkina on iso ja houkutteleva. Arlan toimintastrategia ei taida olla sielläkään omistajien etu, vaan yhtiön kasvu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arlan ei kannata antaa litraakaan periksi. Olen laktoosi-intoleranssia poteva, mutta merkillistä kyllä vain Valion tuotteiden kohdalla. Arla ja muut Suomessa saatavilla olevat maitotuotteet eivät vaivoja aiheuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ajaa Venäjän vientikielloillaan kilpailijat monopoleja häiritsemästä. Erittäin lyhytnäköistä politiikkaa tuollainen. Siitä kärsii vainsuomalaiset kuluttajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli eiköhän firmat pane kohta kartellin pystyyn ja yksissätuumin NOSTAVAT hintaa vaikka ylituontantoa on pilvin pimein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

purkeissa ei ole maitoa vaan vettä miks se pitää ostaa vettä meillä sitä tulee hanasta ja on terveellisempää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image