Talous

Antti Rinne: SDP ei voi olla Nordean asiakas

Antti Rinteen mukaan on vaikea ymmärtää, että pohjoismainen Nordea on voinut olla keskeinen toimija verojen välttelyssä. KUVA: PEKKA LASSILA
Talous 4.4.2016 16:36
STT

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kirjoittaa Facebookissa, että Nordealla on Panama-paljastusten jälkeen peiliin katsomisen paikka. Rinne toteaa, ettei SDP voi olla tällaisen pankin asiakas.

– Vuosikymmenien ajan Pohjoismaissa on taisteltu hyvinvointivaltion puolesta ja verojen välttelyä vastaan, Rinne kirjoittaa.

Rinteen mukaan on vaikea ymmärtää, että pohjoismainen Nordea on voinut olla keskeinen toimija verojen välttelyssä. Pohjoismaisessa yhteiskuntamallissa hyvinvointi syntyy siitä, että kaikki osallistuvat sen rakentamiseen, Rinne toteaa.

SDP:n entinen puheenjohtaja Paavo Lipponen arvosteli Nordeaa kovin sanoin äskettäin, kun pankin talousennuste maalaili Suomelle synkeää tulevaisuutta ja konsernin yhtiökokous päätti muuttaa Suomen Nordean sivuliikkeeksi.

– Jos Nordea ei vedä lausuntoaan takaisin, en aio kantaa hiekkaa kengissäni pankin konttoreihin, vaan vaihdan pankkia, Lipponen kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.

SDP:tä lähellä ollut Suomen Työväen Säästöpankki eli STS-pankki päätyi Kansallisosakepankin osaksi laman pyörteissä vuonna 1992. KOP on vuorostaan sulautunut Nordeaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

Kyllä kannattaakin VVO:n tilit siirtää pois sellaisista löyhäsuupankeista jotka vuotaa asiakkaidensa hämäriä tietoja ulkopuolisille. Saattaa vielä maine mennä ja äänestäjät kadota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkiin saadaan rahat eläkeyhtiöistä , miljarditolkulla.
Mulla on jo satanen jonka voin antaa alkupääomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinne joukkoneen muuttaa pankkia. Osuuspankinko asiakkaiksi? Politiikan peliä ja sillä siisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sts ei valitettavasti ollut ainoa rahalaitos joka ryövättiin isoille pankeille. Aluepankit, Elannon säästökassat, Postipankki ja monet pienet paikallispankit kokivat saman kohtalon. Vaihtoehtojen puute ja asuntovelat seljässään ei kansalaisilla ollut paljon vaihtoehtoja. Silloiset päätäjät elävät ja voivat hyvin, Liikanen, Viinanen, lipponen ja monet muut. Tähän on tultu kun purettiin lait jotka estivät pankkien ja vakuutusyhtiöiden rahalla keinottelun ja valvonna, tästä kiittäminen jo edellämainittuja ja perusteluna silloinkin " kehityksen jarrujen" poistaminen. Hyvin on mennyt?? Ikävää tässä kaikessa on että kaikki velalliset kansalaiset myös poliitikot ovat samassa venessä josta pääsee loikaamaan vain toiseen samanlaiseen.

Nyt ollaan palkansaajien, eläkelläisten, sairaiden, edunsaajien ja opiskelijoiden kukkarolla. Yli 10 miljardin osingonjako viime vuonna Suomessa, osaako kukaan arvata minne nämä rahat päätyvät, toisinkuin edellämainittujen ryhmien rahat kotimaiseen kulutukseen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen Nordean asiakas jatkossakin. Nyt paljastettu käytäntöhän on lopetettu jo 7 vuotta sitten. Pankin pitää tarjota luovia ratkaisuja asiakkailleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kalle Rhooskin osaa edelleen tarjota luovia ratkaisuja asiakkailleen ja samalla itselleen 270 000 tuhannen edestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan suomalainen ja isänmaallinen kansalainen ei voi olla tämän jälkeen Nordean asiakas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä,Antti .Itse vastasin myin kaikki Nordean pörssisijoitukset vaikka sain tappiota.En voi hyväksyä palkollista verojenkieroiluja .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteellä ainoastaan rotia sanoa noin. Ei muut oikein muuta kuin puolusta veronkiertoa kommenteista päätellen. Kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä sdp samaa mieltä kerrankin olen kanssasi rinne , suppi ei hoida asioita vaan puolustaa kataisen kanssa herra politiikkaa ei muuta kuin nortea poikottiin se on helppoa kun soittaa vain toiseen pankkiin ne hoitaa asian puolestasi .rotat kiinni ja suomi nousuun ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, soitetaan Nordealle kuolinkelloja!! Ja kaikille, jotka veroparatiisissa ilakamoi! Jo riittää kansan kusetus! Suomi irti Eu:sta, oma vapaus ja päätäntävalta... Kyllä kyrsii tämä meno!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihtaisin pankkia , mutta mikä olisi parempi ? OP on kepuli pankki , Sampo on nallepankki , S-pankki , säästöpankki handelspankki ? Onko muita ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukanvarsi on ihan hyvä. Rahat kiertoon heti tilipäivänä niin kansantalous ja lähiyrittäjät kukoistaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään nimessä. Kyllä se on Työväen säästöpankki demarin pankki ja johtajana Ulf Sundqvist

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle oli suuri yllätys, että SDP ylipäänsä on ollut Nordean asiakas. Kansanedustaja Harakka totesi juuri Demokraatissa, että Nordean veroparatiisikytkennät eivät olleet mikään yllätys. Silti SDP on Nordean asiakas. No, moraalinen puuska on mitä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
181
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image