Talous

Antell-konsernin Tomi Lantto jatkaa MaRa ry:n hallituksen pu­heen­joh­ta­ja­na

Tomi Lantto on toiminut MaRan hallituksen puheenjohtajana vuoden 2018 alusta. KUVA: Harri Tarvainen
Talous 29.11.2019 15:58
Heikki Uusitalo

Antell-konsernin toimitusjohtaja Tomi Lantto on valittu jatkamaan Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n hallituksen puheenjohtajana vuonna 2020. Lantto on toiminut MaRan hallituksen puheenjohtajana vuoden 2018 alusta.

Varapuheenjohtajina jatkavat Scandic Hotelsin Aki Käyhkö ja Mäntän Klubin Iris Mäkinen. MaRan liittokokous nimitti vuoden 2020 hallituksen perjantaina Levillä.

Jatkokautensa aluksi MaRan hallituksen puheenjohtaja Tomi Lantto esitti huolensa Suomen talouden näkymien vaimenemisesta ja sen vaikutuksesta matkailu- ja ravintola-alaan.

– Kuluttajien luottamuksella on tärkeä merkitys, sillä toimialamme palvelujen käyttö on pitkällä aikavälillä seurannut varsin tarkasti kuluttajien luottamuksen kehitystä. Myös pitkään jatkuva matala korkotaso tukee toimialojemme palvelujen käyttöä. Käynnissä olevalla työmarkkinakierroksella on suuri merkitys Suomen talouden kehittymisessä.

Pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelman mukaan liikenteen päästöt puolitetaan vuoteen 2030 mennessä. Koska lento- ja laivaliikenteen päästöjen vähentämistä koskevat päätökset tehdään vähintään EU:n tasolla, on todennäköistä, että päätösten aikaansaaminen kestää vuosikausia. Näin ollen ilmastonmuutoksen lähivuosien torjuntatoimet näyttävät kohdistuvan vain kotimaan liikenteeseen.

– Ilmastonmuutoksen torjuminen on erittäin tärkeää. Matkailu- ja ravintola-ala on luonnollisesti siinä mukana. Ilmastonmuutoksen torjunta ja saavutettavuus ovat alamme suurimpia poliittisia kysymyksiä tällä vaalikaudella. Liikenteen päästöjen puolittamista ei voida kohdistaa vain tieliikenteeseen. Jos niin tehdään, kotimaan matkailu kallistuu edelleen. Se taas johtaa lentäen ja meritse tehtävien lomamatkojen kasvuun, jolloin myös hiilidioksidipäästöt kasvavat, Lantto toteaa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image