Talous

Ame­rik­ka­lais­yri­tys ostaa oululaisen Codenomiconin

Codenomiconin tutkimusjohtaja Ari Takanen on yksi yrityksen perustajista. KUVA: Jukka Leinonen
Talous 21.4.2015 10:19
Janne-Pekka Manninen

Tietoturvan testaustyökaluja valmistava oululainen Codenomicon on siirtymässä amerikkalaisomistukseen.

Yhdysvaltalainen ohjelmistotalo Synopsys tiedotti maanantaina tehneensä Codenomiconin ostamisesta sitovan sopimuksen. Kaupan odotetaan vahvistuvan 30 päivän kuluessa.

Osapuolet eivät julkista kaupan yksityiskohtia.

Oulussa vuonna 2001 perustettu Codenomicon työllistää tällä hetkellä noin 130 henkilöä. Oulun vahvuus on noin 65 työntekijää, Helsingissä on kymmenkunta ja loput ovat ulkomaiden toimipisteissä. Codenomiconilla on toimipisteitä Kaliforniassa, Hong Kongissa ja Singaporessa.

Yrityksen perustaja ja tutkimusjohtaja Ari Takasen mukaan Codenomicon on kasvanut nopeasti.

"Olemme palkanneet vastikään paljon työntekijöitä lisää ja jatkamme kasvua", Takanen sanoo.

Kaupan mahdollisia seurauksia Codenomiconin työntekijöille ja organisaatiolle Takanen ei vielä kommentoi.

"Odotetaan kaupan vahvistumista. Tällä hetkellä työtä tehdään aivan samalla tavalla kuin ennenkin. Oululainen osaaminen on aina ollut Codenomiconin selkeä vahvuus ja mehän olemme aivan täysin made in Oulu -yritys", Takanen sanoo ja lisää kaiken yhtiön tuotekehityksen tapahtuneen aina Oulussa.

Codenomicon on tunnettu tekijä

Codenomicon on ollut tietoturvapiireissä tunnettu ja mielenkiintoinen yritys. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana on Valkoisen talon entinen kyberguru Howard Schmidt.

Lisäksi yhtiö on paljastanut merkittäviä tietoturvahaavoittuvuuksia. Viimeksi Codenomicon oli julkisuudessa löydettyään Heartbleed-haavoittuvuuden OpenSSL-kirjastosta.

Synopsys tekee tuotekehitystyökaluja ohjelmoijille. Yhtiö osti tietoturvaosaamista jo aikaisemmin, kun se hankki Coverity-nimisen yrityksen, joka kehittää koodianalyysiratkaisuja. Nyt yhtiö täydentää tietoturvapalettiaan Codenomiconin tietoturvatestauksella.

Viime vuonna Synopsyksen liikevaihto oli yli kaksi miljardia dollaria.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (73)

Haha, mahtavaa lukea näitä kommentteja. Nyt yli kolmen vuoden jälkeen Oulun toimipiste kukkuu ja kukoistaa. Yhtäkään ihmistä ei ole irtisanottu. Lisää palkataan, ja tuotekehitys on edelleen Oulussa. Palkat ovat nousseet, edut parantuneet, ja asiat paremmin kuin hyvin. Joo, ei ole enää sitä "start-up"-henkeä, mutta eikös kaikki pyri siihen, että firma kasvaa ja kehittyy?

Tekisi mieli sanoa olevansa pahoillaan kaikkien itkijöiden puolesta, mutta ei. Kaikki muutos on kuitenkin aina negatiivista heidän mielestään, ja parasta olisi että innovaatiot pysyisivät Simossa ja Kokkolassa. Vai mitä näitä pikkukyliä olikaan.

Mitä jos kuitenkin oltaisiin iloisia että tällainen innovaatio kasvoi niinkin suureksi ja hienoksi, että yhdysvaltalainen konglomeraatti näki hyväksi ideaksi investoida miljoonia ja ostaa tämän firman itselleen? Kuka tässä oikeastaan hävisi? Oulun toimipisteen verot maksetaan edelleen Suomeen, ja mikään ei ole yritysbyrokratiaa lukuunottamatta muuttunut.

Olkaahan nyt. Perustakaa niitä firmoja itse jos niin nakertaa. Myykää ja ostakaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on toiminut iät ja ajat eräs hyvä työllistäjä, iso amerikkalainen, yhtiön arvo jotain 90 Mrd $. Firma joka toimii kaikissa isommissa kirkonkylissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi yrittäjistä tulla onnistujia! Hienoa ja onneksi olkoon! Jokainen saa itse yrittää perässä, muutahan ei tarvitse lain mukaan kuin 2500 € alkupääomaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas tosi masentava uutinen. Eikö Ouluun voisi joskus osua jotain hyvääkin eikä aina näitä synkkiä ja ikäviä asioita. Jaksamista asianosaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oikean työn tekijät säilyy, ja pienessä softafirmassa ei ole turhia middle-managereita. Ehkä niillekin tulee kohta tarve jos osaajia Oulusta vaan löytyy tarpeeksi ja Synopsys sijoittaa Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitten siirretään yhtiön varat veroparatiisiin pois verottajan ulottuvista. Miksi tavallisten oululaisten pitää olla niin ahneita, ette te ole kuitenkaan meitä muita kummempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonkohan tuollekin on maksettu veronmaksajien rahoista yritystukia? Sinne ne nyt valuu, Suomea kupataan kaikilla rintamilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päinvastoin, taitaa olla valtio myyntiverojen kautta isoin voittaja eli tuli kerralla tukiaiset kymmenkertaisena takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No se on sitten sen 60 työtöntä lisää ouluun :(

Pojat uutta firmaa pystyyn kun tulee monoa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posiolta, kuusamosta ym puolangalta tulevat Ouluun inisemään synkästi. Ei onnistu, tää on kaapunni eikä syrjäkylä. Menkää takaisin syrjäkylille, tulvan tuomat surusilmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä meni nekin työpaikat. Amerikkalaiset yritykset kun ostavat jotain, tarkoitus on vain ja ainoastaa lakkauttaa ostettu yritys, jotta se ei enää kilpaile amerikkalaisten yritysten kanssa.

Miksi suomalaiset tyhmät myyvät yrityksensä jenkeille? Siinä ei ole mitään järkeä. Ei vaikka he maksaisivat yli markkinahinnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä yritysjohtajilla pitäisi olla sen verran tolkkua että kysyvät ensin netissä anonyymeiltä kommentoijilta lupaa ennen kuin menevät tekemään ratkaisuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli pari rikasta lisää Ouluun, sehän ei ole keneltäkään pois, eihän? Työnteko jatkuu niinkuin ennenkin, työntekijät saavat nettona pari kolme donaa kuussa kun tekevät täysillä. Sehän on vain sitä nk. Capitalismia. Kateellinen ei kannata olla, koska kaikilla on periaatteessa mahdollisuus perustaa yritys ja ottaa siihen työntekijöitä ja myydä yrityksensä lopulta kunnon voitolla pois. Jos useampi alkaisi yrittäjäksi, saataisiin lisää niitä kaivattuja työpaikkoja. Tarvittaisiin enemmän oikeasti rahanahneita ihmisiä, jotka näkevät että vain yrittämällä syntyy uutta jaettavaa ja varallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä yritystä tarvitse välttämättä myydä pois. Voisi myös itse kasvaa ostamalla muita yrityksiä. Se vain voi olla houkuttelevampaa ryhtyä monimiljonääriksi vailla mitään huolia, jos ei ole kunnianhimoa tai se on päässyt loppumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa, siinä meni taas valtion tuotekehityssijoitukset amerikkalaisten taskuihin. Suomeen jäi Takasen mersu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio saa jo pelkästään osakkeiden myynnistä verotuksen kautta pienen pesämunansa moninkertaisena takaisin.
Oulu saa toivottavasti uuden alueeseen sijoittavan globaalin softa- ja hardistalon.
Good job VTT ja Tekes! Lisää samanlaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (73)

Uutisvirta

19:20
Ettan hopeajoukkueessa loistaneiden Ronkaisen ja Jokelan siirroille sinetti – "Hienoa, että pystyn ottamaan urallani askeleita eteenpäin"
19:00
Lapissa makea maistuu enemmän kuin missään muualla Suomessa – kaamoksella ja turismilla näppinsä pelissä Tilaajille
18:30
Museokortin kesäkampanjan seikkailija saapuu Oulun museoihin – "Jos näet minut livenä, tule juttusille"
18:00
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
17:49
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vierailee Oulun pääkirjastossa elokuun lopulla
17:28
Pappa-Tuntureilla pohjoisen tuntureille – läpi Suomen mopoilla matkaavat miehet pysähtyivät Oulun Heinätunturilla
17:25
Pappa-Tuntureilla Heinätunturin huipulle
89
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
29
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
28
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
26
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
18
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image