Talous

Altian toi­mi­tus­joh­ta­ja saa potkut

Talous 21.11.2013 8:41 | Päivitetty 21.11.2013 9:11
STT,

Valtion alkoholiyhtiön Altian toimitusjohtaja Antti Pankakoski saa potkut. Hän jättää tehtävänsä jo tänään.

Pankakosken ei tarvitse lähteä tyhjin käsin. Hän saa irtisanomisestaan 18 kuukauden palkan, joka on viime vuoden kiinteän peruspalkan mukaan laskettuna liki puoli miljoonaa euroa.

Hallituksen puheenjohtaja Matti Tikkakoski sanoo yhtiön tiedotteessa, että tuloskehitys on ollut parin viime vuoden aikana epätyydyttävää.

– Altia on viime aikoina jäänyt selvästi taloudellisista tavoitteistaan ja menettänyt markkinaosuuttaan. Yhtiö tarvitsee uudenlaista johtajuutta, jolla tavoitteet voidaan saavuttaa haastavassa markkinatilanteessa ja toimintaympäristössä, Tikkakoski sanoo.

Altia aloittaa uuden toimitusjohtajan haun heti. Johtoryhmän jäsen Hannu Tuominen vastaa toimitusjohtajan tehtävistä, kunnes uusi johtaja aloittaa työnsä.

Pankakoski johti yhtiöitä vuodesta 2007.

Altian liikevaihto on noin 500 miljoonaa euroa, ja se työllistää toistatuhatta ihmistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Miten tyhmää porukaa täällä oikein on? Kaikilla Altia ja Alko sekaisin, jotka ovat aivan eri yhtiöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä nyt nähdään mihin kiskurihinnat johtavat. Turha syyllistää meitä "nestemäisten ystäviä" siitä, että Virosta asti kannattaa tuoda juomisensa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyy aika moni kommentoija sotkevan Altian Alkoon. Altia on valmistaja, jonka tuotoksia voi ostaa vaikka sieltä Virostakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtionyhtiöiden johtotason palkat kuriin! Kyllä niitä tekijöitä pienemmälläkin rahalla löytyy nykyään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jolu sanoi, että Suomessa ei kannata viinan myyntikään! Se on nyt todistettu. Mutta kyllä 500 000 eurolla saa ostettua yli 50 000 kappaletta kossupulloja. Että hyvä jopi on poijalla ollut. Kyllä johtajien palkat ovat karanneet täysin käsistä.
Suomi on lähellä konkurssia ja menee konkurssiin, jos meno ei parane. Toivottavasti Sipilä pistää narut suoriksi sitten aikanaan!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmö.. ei korppi korpin silmää noki..
Et ole sattumoisin huomannut, että Sipilällä on itselläänkin aika huimat tulot :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on Virosta juomansa rahtaavien somalaisten syy. Mitenkähän seuraava toimari meinaa ampua viinan myynnin nousuun.. hänen parhaakseen olisi laki joka rajoittaa Viron tuontia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on se melko kummallista (ei todellakaan) kun valtio onkein veropolitiikalla ohjaa ihmisiä hakemaan viinansa ulkomailta ym. niinsitten kun alkon myynti ei ole tulostavoitteen mukainen (eikö myynti ole laskenut tarpeeksi) niin annetaan potkut johtajalle ja hirveät erorahat, ja uus johtaja otetaan tilalle, jolla ei ole sen parempia edellytyksiä päästä näihin valtion kaksnaamaisiin tavoitteisiin (mitä ne todellisuudessa lieneekään) ja taas potkut ja erorahat, p...keleen herrakerho. Laskekaan sen viinan hintaa niin alkaa tavoitteet toteutua ja kansa kiittää ja voidaan uudistaa sote samalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ratkaisematon yhtälö? Viinaa ei juoda tai se haetaan Virosta --> valtiolle ei tule verotuloja. Ja se johtajan syy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa niitä altian viinoja sieltä virostakin. Ja lisäksi altia omistaa aika monta kansainvälisesti tunnettua merkkiä joista ei olle Suomessa kuultukaan. Että silleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mahdu ainakaan minun ajatusmaailmaan , että vielä "palkitaan" ja aivan tyhjästä !!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei helevata mee jakeluun, meikäläinen saa painaa 30v töitä tuohon erorahaan bruttona! Kyllä hävettää eläkeläisten ja vanhusten puolesta. Rakensivat ja tappelivat maan tuonkaltaisille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä valtion omistamien yhtiöiden pomojen laskutus on aivan järjetöntä. Siis puoli miljoonaa käteen palkkojen ja etujen lisäksi kun hommat on mennyt huonosti. Eikö kukaan poliitikko uskalla puuttua tämmöiseen menoon???!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos potkut johtuu talouskehityksestä niin on valtiolta tosi typerä homma. Valtio on omilla verotuspäätöksillä saanut myynnin laskemaan. Kulutuksen väheneminen on hyväksyttävissä mutta kun totuus on toinen. Montako pakettiautollista Viron alkoholia lähtee päivässä Helsingistä muualle Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannataisiko jättää seuraavalta "johtajalta" mielettömät irtisanomiskorvaukset pois.
On aika kallista tämä johtajien vaihtelu veronmaksajalle tai tämä käytäntö pitää viedä kaikissa valtion ja kuntien organisaatioissa kaikkiin tasoihin. Ei pelkästään johtajien oikeus ole "sitoutua" työn tekemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

3
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
2
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
2
Oulun kaupungin ympäristöohjelma hyväksyttiin – tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2040
1
Runssilla: Puistolassa tarjoillaan oman talon herkkuja sekä yltäkylläisesti uusia ja yllättäviä makuja
1
Maakaasuputki Viroon valmistuu etuajassa – Näin rakentajat ratkaisivat risteyskohdan Venäjältä tulevan putken kanssa
1
Kainuun prikaatin varusmies nosti tuvassa aseen toista varusmiestä kohti ja laukaisi – Sakkoja myös kertausharjoituksen väliin jättäneelle reserviläiselle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image