Talous

Altia varautuu Kos­ken­kor­val­la vaih­toeh­toi­siin ratkaisuihin, jos kotimaisesta ohrasta tulee pula

Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilän hymy oli kevättalvella herkässä, kun Altia kertoi pörssiin menostaan. Kuvassa myös elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.). KUVA: Compic/Pekka Sipola
Talous 10.8.2018 9:20
Virpi Niemistö

Poikkeuksellisen kuuma ja kuiva kesä heijastuu myös juomavalmistaja Altian kruununjalokiven Koskenkorvan valmistukseen. Koskenkorvan raaka-aineen kotimaisen ohran sato on jäämässä yli 10 prosenttia pienemmäksi kuin viime vuonna.

– Vaikutus sadon määrään ja laatuun selviää kolmannella vuosineljänneksellä. Koskenkorvan tehtaan tehokkuuden varmistamiseksi varaudumme mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisiin ratkaisuihin, Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä toteaa perjantaina julkistetussa osavuosikatsauksessa.

Hänen mukaansa myös juomien hinnoitteluun kohdistuu näissä olosuhteissa painetta.

– Samaan aikaan jatkamme tiukkaa kustannuskuria ja keskitymme parantamaan tehokkuutta entisestään, Tennilä jatkaa.

Vuoden toisella neljänneksellä Altian vertailukelpoinen liiketulos oli 5,2 miljoonaa, kun vuotta aiemmin yhtiön vertailukelpoinen liiketulos oli 5,6 miljoonaa euroa.

Altian liikevaihto laski tammi-kesäkuussa edellisvuodesta neljällä miljoonalla eurolla ollen nyt 160,4 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja selittää liikevaihdon laskua heikoilla Ruotsin ja Norjan kruunuilla sekä Altia Industrial -segmentin alhaisemmalla liikevaihdolla.

Huhti–kesäkuun liikevaihto oli 87,1 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 91,3 miljoonaa. Tähän muutoksen vaikutti yhtiön mukaan muun muassa pääsiäisen ajoittuminen.

Myös keväällä pörssiin menneen yrityksen osakekohtainen tulos laski hitusen.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

JONOTTAMINEN JANOTTAA

Maanantaiaamuna on Alkon edessä vanhanaikaiset pitkät jonot, odottamassa omaa harvinaiseksi käypää perinteisellä menetelmällä tehtyä "kossua", jota tulee myymälöihin enää rajotettu erä. Jokainen pikku peikko ymmärtää, että viinassa aina arvo säilyy ja nyt jopa nousee. Nyt on tiedossa viinatrokarin...tilipäivä! Siinä tarvitaan suomalaista sisua, että jaksaa jonottaa keräilypulloansa jo sunnuntaiehtoosta alkaen ja jano senkun yltyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi aika tiputella näitten johtajien palkkoja yhteisen hyvän eduksi. Jos viinan hintoja lasketaan, niin kyllä kulutus kasvaa ja ostetaan enemmän Suomesta eikä haeta ulkomailta. Rahaa siis tulee vaan se menee väärään suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtionyhtiöitten johtajien palkkoja ei voi tiputella, koska muuten alkaisivat lörpötellä siitä, että miten hölmöjä päätöksiä poliitikot ovat heidät pakottaneet tekemään. Erityisesti ero- ja eläköitymistilanteissa on maksettava isot lisäeläkkeet ja kultaiset kädenpuristeukset. Vain näin omistajaohjaajat pysyvät arvostelun ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä sitä viinaa menee aivan liikaa joittenkin turpa värkistä alas hintaa pitää nostaa että loppuu se ryyppy raha

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopetetaan vaan, niin aina vähemmän maajussi saa ohraa myytyä, joten vähemmän menee tukia, kun köyhät lopettaa harrastuksen.
Ulkomailta sitä viinaa tuodaan jo nyt eli sataa jälleen ulkolaisten viljelijöiden laariin. Noin vähän te kotimaiset viljelijät omaa elinkeinoa haluatte vaalia. Tämä kertoikin taas kaiken kotimaisten viljelijöiden moraalista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtionyhtiö Altia Kepun valvonnassa on maksanut jo liian kauan ylihintaa ohrasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei täällä suomessa ole mitään erillistä suomi hintaa.unoha jo koko suomi hinta määräytyy vila pörssissa mailmalla eikä ne siellä edes tiedä mikä kepu on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan täällä oma hinta, kun siihen lisätään tuet päälle, joten älähän nyt taas ala sekoilemaan ja vääristelemään asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niin iso palkka herralla, että hymy ei hyydy. Tahtoo olla nykyään totinen paikka mennä ostamaan viinaa pienemmällä palkalla tai työttömänä sekä ehkä eläkeläisillä sama ongelma. On se niin väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Suomen maataloustuet olisivat sidotut tuotannon arvoon saisimme peltojen kastelun ansiosta ennenäkemättömän sadon, mutta kun tuet perustuvat pellon omistamiseen viljelijän ei kannata edes kastelupumppua hankkia kun 2/3 tuloista tulee kuitenkin tukeana ja lisänä katokorvaukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi noista tuista on luovuttava nopeasti ja alkaa panostamaan laatuun ja määrään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syödään ne ohrat mieluummin rieskana kuin juodaan viinana. Tulee monille paljon vähemmän ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vilja ei ole ihmisen ravintoa leivän muodossa, vaan myrkkyä elimistölle. Viina sen sijaa puhdistaa elimistöä ja aivoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viinan valmistuksessa syntyvä mäski riittänee näinä kovina aikoina leivänjatkeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, mäskistä hyötyy vielä moni sillä sitähän voi käyttää leivonnassa ja karjan ruokinnassa rehuna sitä käytetään jatkuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi se tasa-arvoisempaa, että hintataso olisi kohtuullinen myös köyhemmälle kansalaiselle. Ongelmat eivät katoa hintojen nostolla, se vain aiheuttaa eriarvoisuutta, rikkailla on vara alkoholiin ja köyhät saa tyytyä napsuttelemaan kieltä kitalakea vasten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei jää köyhät napsuttelamaan kuivaa kitalakea, vaan keksivät korvikkeita. Niiden myrkkyjen kanssa läträäminen ja sen seuraukset ne vasta tulee kalliiksi yhteiskunnalle ja suomen terveydenhoidolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostakaahan vielä alkoholin haittaveroja niin varmasti saatte Koskenkorvan kaadettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa sekä Keski-Suomen maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image