Talous

Alkon alkuvuoden litramyynti laskenut seitsemän prosenttia, asiakkaat mukaan valikoimien suunnitteluun

Talous 23.3.2018 9:30 | Päivitetty 23.3.2018 10:00
STT

Alkon alkuvuoden litramyynti on laskenut noin 7 prosenttia, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Joulukuussa eduskunnassa hyväksytyn alkoholilain lopulliset vaikutukset selviävät vasta myöhemmin, kun laki on ollut jonkin aikaa voimassa.

Alkon toimitusjohtajan Leena Laitisen mukaan yhtiö aikoo ottaa kuluvan vuoden aikana asiakkaiden toiveita entistä enemmän huomioon, kun se suunnittelee esimerkiksi myymälöiden valikoimaa. Alko avaa tänä vuonna myös neljä uutta myymälää, joista kolme pääkaupunkiseudulle ja yhden Tampereelle.

Yhtiön tilikauden voitto viime vuonna oli 40,7 miljoonaa euroa, mikä oli Alkon mukaan budjetoitua parempi. Vuotta aiemmin se oli 38,3 miljoonaa euroa. Myös liikevaihto kasvoi edellisvuodesta ja oli lähes 1,2 miljardia euroa.

Alkon hallitus esittää, että yhtiö tilittää liikevoitostaan 32 miljoonaa euroa valtiolle.

Laitisen mukaan liikevaihdon ja tuloksen kasvu johtuu muun muassa siitä, että ihmiset haluavat satsata entistä laadukkaampiin tuotteisiin. Litramyynti väheni edellisvuodesta 0,3 prosenttia ja oli viime vuonna 93,2 litraa.

MAINOS

Kommentoi

Meidä tuotantolaitoksemme estimaatit on ylitetty, kiitos pakkaskauden, jolloin juoman kysynnän volyymi lisääntyi, ja ehä osatekijänä on myös uuden myyntikolsultin agressiivinen markkinointimetodi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei paljoa tarvitse suunnitella. Ne tuotteet jotka myyvät pysyvät hyllyssä eikä mitään erikoissuojelua itseään kehuville yrityksille kuinka ovat muka Suomalaisia, vastuullisia, kierrättäjiä, edelläkävijöitä ja silti kaikki raaka-aineet, esanssia ja pulloa myöden ulkomaista tuotantoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alko eli hallitus nosti hintoja vuoden alusta, ei ihme, että myynti laskee. Itse tilaan Latviasta kotiovelle toimitettuna murtosalla Alkon hinnoista.
Laatikko 4 olutta alle 13 Euroa, ei huono?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkö lasketaan tulos litroissa niinkuin vanhassa Neuvostoliitossa ? Laatu pitää myös ottaa huomioon. Ehkä se näkyy taloudellisessa tuloksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä ei tietenkään ole vaikutusta monopoliasemassa olevan Alkon johtajien bonuksiin. He uurastavat niin kovin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkon johtajein poonus kulut säästyin siirtämällä alkon tuotteet myytäväksi normaaliin kauppaan .Miljardin liikevaihdon lisäys eripuolilla Suomia oleviin elintarvike kauppoihin pitäis monen kaupan pystyssä.Tuleeko alkoholihaittoja riippuu alkoholinkäyttäjästä ei myymälästä.Alkoholisti osaa hankkia alkoholinsa itse,rahallisista menetyksistä kärsijänä on muutki kuin asianosainen.Suomi on 50 v jäljessä sivistysvaltoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö saadakaan 150 kuollutta lisää millä peloteltiin kun valmisteltiin alkoholilain muutosta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image