Talous

Alkoholilain muutos laimensi Alkon myyntiä helmikuussa, lonkeroiden myynti romahti lähes puoleen

Talous 12.3.2018 11:40 | Päivitetty 12.3.2018 11:43
STT, Kaleva

Alkon myynti laski helmikuussa odotetusti edellisvuoteen verrattuna. Ketjun litramyynti laski 7,8 prosenttia viime vuoden helmikuusta.

Myyntiin vaikutti vuodenvaihteessa voimaan astunut alkoholilain muutos, joka nosti ruokakaupoissa myytävien juomien prosenttirajan 4,7:stä 5,5:een ja poisti valmistustaparajoitukset. Se vei Alkolta monopolin niin sanottuun aitoon lonkeroon, ja long drink -juomien myynti laskikin helmikuussa 43 prosenttia.

Lakimuutos näkyi luonnollisesti myös oluen ja siidereiden myynnissä. Oluiden myynti laski 28 ja siidereiden 18 prosenttia.

Tuoteryhmistä roseeviinien ja joidenkin viskiryhmien myynti kasvoi helmikuussa vuoden takaisesta. Glögien myynti oli 15 prosenttia edellisvuotta vilkkaampaa, mihin vaikutti kylmä sää.

Tammikuussa Alkon myynti laski 7,5 prosenttia vuoden takaisesta. Yhtiön mukaan tammi-helmikuun perusteella on vielä liian varhaista tehdä arvioita koko vuoden myynnistä.

MAINOS

Kommentoi

Jokohan tämä kieltolain aikana perustettu valtion monopoli saataisiin lopulta loppumaan, ja viina, viini ym. ruokakauppoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen hallitus haluaa yksityistää kaiken mahdollisen niin aineellisen tuotannon kuin erilaiset palvelutarjonnatkin. Vaikuttaa siltä, että yksityistäminen on yhdenlainen oikeistohallituksen syndrooma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelen muuttoa esimerkiksi Kuubaan tai Pohjois-Koreaan, mikäli hyvinvointia automaattisesti markkinatalous ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image