Talous

Aftonbladet: Elekt­ro­niik­ka­kaup­pa­ket­ju Tek­nik­ma­ga­si­net hakeutuu konkurssiin

Teknikmagasinetin pohjoisin myymälä Suomessa sijaitsee Oulussa Kauppakeskus Valkeassa. Kuvituskuva. KUVA: Essi Puuri
Talous 15.1.2020 15:39 | Päivitetty 15.1.2020 15:50
Mirko Siikaluoma

Ruotsalainen elektroniikkakauppaketju Teknikmaganiset on hakeutunut konkurssiin, uutisoi ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet

– Asiakkaiden, rahoittajien ja sidosryhmien kanssa käymiemme keskustelujemme jälkeen hallitus toteaa, että onnistuneelle yrityssaneeraukselle ei ole edellytyksiä eikä yhtiö pysty maksamaan velkojaan, yhtiö kertoo konkurssihakemuksessaan Aftonbladetin mukaan.

Aftonbladetin mukaan yhtiöllä on ollut pitkään taloudellisia ongelmia. Teknikmagasinet on pyrkinyt järjestelemään liiketoimintaansa uudelleen yrityssaneerauksessa välttääkseen konkurssin. Yhtiö jätti konkurssihakemuksen keskiviikkoaamuna Solnan käräjäoikeuteen.

On vielä epäselvää miten yhtiön hakeutuminen konkurssiin Ruotsissa vaikuttaa sen toimintaan Suomessa. Yhtiön omistajan Peter Gyllenhammar oikeudellisen neuvonantajan mukaan on mahdollista, että yhtiölle löydetään uusi omistaja, kertoo Helsingin Sanomat.

Teknikmagasinetilla on yhteensä 130 myymälää, joista 16 on Suomessa. Yhtiön pohjoisin myymälä Suomessa sijaitsee Oulussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Kun Nokian Symbiam kännykään ei enään mistään saa toimivia kuulokkeita niin kyseisestä kaupasta löytyi adapterijohto jolla sai tavalliset AHJ standardin mukaiset kuulokkeet toimimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ollut kuullutkaan tämän nimisestä kauppaketjusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiakaspalvelu oli aina hyvää, kiitos myyjille! Tuotteet eivät vain napanneet tai juuri tarvitsemaani tuotetta ei ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi homma. Valikoimassa paljon tuotteita, joita ei missään muualla ole tarjolla.

Stockan kadottua ei keskustassa ole saanut esim. elektroniikkaan mistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa riittää elektroniikka-alan liikkeitä, valinnanvaraa on ja verkosta voi tilata. Netistä selailemaan, linja-autot kulkevat lähelle, se on ekologista. Stockalla ei ollut paljon edullista ja laadukasta elektroniikkaa vaan halpaa aasialaista tavaraa laidasta toiseen ja siksi Stocka lopetti toiminnan Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä enemmän porukka tilaa netistä, sitä enemmän kivijalkakauppoja menee konkkaan ja häviää. Toki poikkeuksena on jos tilaa oman alueen kaupasta, jolla on myös nettitilaus mahdollisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei hirveesti ilahduta tilata netistä ja saada muistikortti kohden viikon päähän, jos kameran kortti olikin kotona. Hintaerokin on marginaalinen - jos hyvälatuisen haluat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsalainen tekniikkaliike Oulun Valkeassa. Sijainti on huono. Isot erikoisliikkeet on parasta perustaa vähän kaupungin keskusta ulkopuolelle niin että autoille on lähellä riittävästi ulkopysäköintipaikkoja. Epäonnistunut yritys, ei kannata ostaa konkurssikypsää liiketoimintaa ja Aasiassa valmistettua halpaelektroniikkaa kaupittelevat yritystä. Sähkövatkaimet kannattaa vaihtaa tavalliseen vispilään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heillähän on ollut ihan minimaalisen pieni liike Valkeassa. Olen kävellyt usein ohi ja katsellut liikkeeseen, joskus käynyt pyörähtämässä sisällä mutkan, mutta ikinä en ole ostanut mitään. Ihme krääsää, fidgetspinnereitä, usb-minituulettimia, leffa/sarjakuva-aiheisia kuulokkeita. Minulle on jäänyt mielikuva, että liikkeen kohderyhmää ovat n. 10-16 vuotiaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pysäköintipaikkahan sinulla on Kivisydämessä keskustan kauppojen alapuolella. Helppoa eikä tarvi kävellä autolta pitkää matkaa kun nouset vain hissillä ylös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupanalalla kilpailu on kovaa. Markkinoinnissa on ollut isoja puutteita tällä uutisartikkelin yrityksellä. En ole ikinä kuullut tästä tekniikan erikoisliikkeestä. Uutiskynnys ylittyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäisen kerran sain tietoa tästä tekniikkalikkeestä ja konkurssi.

Ihmiset kuluttavat liikaa. Pitää säästää !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen liiketoimintakonsepti Suomessa. Asettautuvat ostoskeskuksessa likelle pääovea, jossa suurin asiakasvirta.
Pienessä kopissa suurempi tuotevalikoima kuin IKEAssa (pienempää kärääsää tosin).
Toisin kuin VALKEAn monissa kaupoissa Teknimagasinetissa on aina asiakkaita ja mahtavan hyvä palvelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Teknikmagasinetilla on yhteensä 130 myymälää, joista 16 on Suomessa...."
En ole kyllä huomannutkaan moista.
Nimikin on outo.
Ei ihme, että, menee konkkaan, kun on tuntematon yritys.
Kukahan hoiti yrityksen mainontaa?
Mainostoimisto "Skeida ja Mani Laundry" - K.Y?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuo on semmoinen kioskin kokoisissa tiloissa kännykän lisävarusteita sun muuta pienelektroniikkaan liittyvää krääsää myyvä pikku puoti. Helposti jää huomaamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein koskaan ymmärtänyt kenelle kauppa on suunnattu ja mitä siellä myydään. Kerran kysyin, niin kuulemma myydään vaikka mitä, mutta kaikki ei ole edes esillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ilmeisesti sitten koskaan myyty sitä "vaikka mitä" asiakkaalle. Valikoimaa kuin isossa basaarissa, mutta kaikki pitää tilata erikseen. Asiakashan on viisas ja tilaa kaiken itse. Samalla säästyy joku euro ja vaiva, kun tuodaan vaikka kotiin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image